فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
چهارشنبه, ۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۰۸:۵۹ ق.ظ

رونمایی از بسته پیشنهادی اروپا به تهران

رونمایی از بسته پیشنهادی اروپا به تهران

تهران-ایرنا- نخستین جلسه کمیسیون مشترک برجام با حضور وزیران خارجه ایران و آلمان، فرانسه، روسیه، انگلیس و چین در حالی روز جمعه این هفته در وین برگزار می شود که قرار است بسته پیشنهادی اروپایی ها برای تضمین منافع اقتصادی ایران ارائه شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه پیش از این و در حاشیه تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغالزا گفته بود:« نشست وزرای خارجه ایران و کشورهای اروپایی و چین و روسیه در دستور کار قرار دارد و احتمالا بعد از ارائه بسته راهکارهای عملی اروپا برای حفظ منافع برجام برگزار خواهد شد». 
بر این اساس اگرچه هنوز خبری از بسته راهکارهای عملی اروپا برای حفظ منافع ایران از برجام منتشر نشده است ولی با استناد به اظهارات وزیر امور خارجه و اظهارات امروز رئیس جمهور احتمالا این بسته به مقامات کشورمان ارائه شده است.اما این بسته چیست و قرار است به کدام نگرانی های ایران پاسخ دهد.
اردیبهشت ماه امسال بالاخره دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بی اعتنا به خواست های مکرر متحدان اروپایی خود بالاخره از توافق هسته ای که حاصل 12 سال مذاکره بود خارج شد و تحریم های هسته ای ایران را بازگرداند تحریمهاییی که در دو بازه زمانی 90 و 180 روزه اجرایی خواهند شد.
به گفته مدیر سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا تحریم هایی که از 13 مرداد به اجرا گذاشته می شوند بخش خودرو و تجارت طلا را هدف قرار می دهد.تحریم های آبان ماه نیز مربوط به تبادلات بانکی بوده و بخش انرژی ایران را هدف قرار می دهد.
چند روز پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از برنامه این کشور برای قطع خرید نفت ایران از نوامبر خبر داد. طی هفته های اخیر دستگاه دیپلماسی این کشور از سویی به دنبال رایزنی با خریداران نفت ایران است تا خریدهای خود از ایران را کاهش دهند و از سوی دیگر ازعربستان خواسته است کمبود ایجاد شده در بازار را جبران کنند.
از سوی دیگر و در راستای مقابله با چنین سیاستهای مخربی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد در صورتی در برجام خواهد ماند که منافع اقتصادی ایران از برجام تضمین شود و کشورهایی که خواستار باقی ماندن ایران در برجام هستند به اصطلاح این عدم النفع ایران را جبران کنند.
در همین راستا شرکای برجامی دور تازه ای از رایزنی های خود را برای حفظ توافق هسته ای ساماندهی کردند.گذشته از مذاکرات کارشناسی ،محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه هم راهی پایتخت های کشورهای عضو برجام شد و خواسته های ایران را به طور شفاف با شرکای برجامی در میان گذاشت. 
در همین خصوص پنجم خرداد به درخواست ایران نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح مدیران سیاسی و معاونان وزرای خارجه ایران و 1+4 (آلمان،‌انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) به ریاست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و هلگا اشمید معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با حضور یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در هتل کوبورگ وین برگزار شد. 
نشست کمیسیون مشترک (برجام)، این فرصت را فراهم آورد تا به خروج یکجانبه ایالات متحده و پیامد‌های آن پرداخته شود و درباره مسیر پیش رو و استمرار اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با توجه به تعهدات هسته‌ای و تعهدات مرتبط با برداشته شدن تحریم‌ها و همچنین مسئله کانال تامین و همکاری هسته‌ای غیرنظامی بحث شود.
شرکت کنندگان در این بیانیه تاکید کردند:رفع تحریم‌های مرتبط با مسئله هسته‌ای ایران که امکان عادی سازی روابط اقتصادی و تجاری را به ایران می‌دهد، بخشی اساسی از برجام است. 
چنانچه در این بیانیه به آن اشاره شده است،حفظ و تعمیق مناسبات اقتصادی با ایران،فروش مستمر نفت و فرآورده‌های نفتی، گازی و پتروشیمی و انتقال مرتبط با این مواد،مبادلات بانکی موثر با ایران،مناسبات مستمر حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی با ایران و تامین هرچه بیشتر اعتبارات صادراتی و توسعه راهکار‌ها با مقاصد ویژه در نظام بانکی، مالی، بیمه‌ای و تجاری با هدف تسهیل همکاری‌های مالی و اقتصادی از جمله حمایت عملی از تجارت و سرمایه گذاری از مهمترین محورهای رایزنیهای طرفین طی هفته های اخیر بوده است.
همچنین توسعه بیشتر و اجرای یادداشت تفاهم و قرارداد‌ها بین شرکت‌های کشور‌های ثالت و همتایان ایرانی آن‌ها،سرمایه گذاری بیشتر در ایران ،محافظت از فعالان اقتصادی و حمایت قانونی کامل از آن‌ها،توسعه هرچه بیشتر فضای کسب و کار شفاف و قانونی در ایران از دیگر محورهای این گفت و گوها عنوان شده است بر اساس این بیانیه هدف از این تلاش‌ها، حفظ منافع فعالان اقتصادی و سرمایه گذارانی است که با ایران همکاری دارند. 
در ادامه این رایزنی ها نشست کارشناسان کمیسیون مشترک برجام پنج شنبه 17 خرداد ماه با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران و هیات های کشورهای 1+4 در تهران برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در نشست روز جمعه که به درخواست ایران برگزار خواهد شد، وزیران خارجه ایران و پنج قدرت جهانی درباره بسته پیشنهادی اروپا و راهکارهای حفظ برجام پس از اقدام غیرقانونی آمریکا در خروج از توافق هسته ای بحث و تبادل نظر خواهند کرد.در واقع بسته ای که قرار است به ایران ارائه شود قاعدتا باید به نگرانی ها و مطالباتی پاسخ دهد که در بیانیه پایانی نشست کمیسیون مشترک در اوایل خردادماه مطرح شده است.
اظهارات روحانی در همایش فعالان اقتصادی وتجاری که با حضور همتای سوئیسی وی در برن برگزار شد را شاید بتوان از رضایت ایران از این بسته پیشنهادی ارزیابی کرد که اعلام کرد:« ما می خواهیم به دنیا اعلام کنیم به قواعد بین المللی وازجمله به تعهدات مهم در زمینه عدم اشاعه پایبندهستیم و پایبند خواهیم ماند وهمکاری های خود را با سازمان های بین المللی از جمله آژانس بین المللی هسته ای ادامه خواهیم داد.»
روحانی افزود: به همه دنیا اعلام می کنیم که ایران خواهان یک روابط عادلانه قانونی صلح آمیز و با ثبات با جهان است ودر این زمینه نقش خود را به خوبی ایفا خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه به ضرر هیچ کشوری قدم بر نداشته و نمی داریم ، گفت: برخی دنبال فرا سرزمینی کردن رفتارهای غیرقانونی خود هستند؛ وظیفه ما همکاری در چارچوب قوانین بین المللی، صلح و منافع ملت هاست.
سیام**2021**1553

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۴/۱۳
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی