فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
شنبه, ۲۶ تیر ۱۳۹۵، ۰۶:۱۲ ب.ظ

صلوات برای آمرزش کارگردان فرانسوی

*کد مطلب : 74013 |تاریخ انتشار : 6 اردیبهشت, 1395 - 02:27 

صلوات برای آمرزش کارگردان فرانسوی

فیلم باد صبا با حضور جمع زیادی از هنرمندان در پنجمین روز جشنواره‌ی فیلم فجر در حالی اکران شد که تعداد زیادی از تماشاگران مقابل در سالن شماره یک پردیس سینمایی چهارسو صف کشیده بودند.

صلوات برای آمرزش کارگردان فرانسوی

55 آنلاین :  این فیلم که نسخه بازسازی شده باد صبا ساخته‌ی آلبرت لاموری کارگردان سرشناس فرانسوی است، روز یکشنبه 5 اردیبهشت ماه با حضور منوچهر انور هنرمند با سابقه‌ی تئاتر و عرصه‌ی دوبلاژ که نگارش متن گفتار فیلم و گویندگی آن را بر عهده داشته است و هنرمندان دیگری همچون بهمن فرمان‌آرا، محسن امیریوسفی، هوشنگ گل مکانی، مصطفی احمدی، مائده طهماسبی، نرگس آبیار، مجید برزگر، اسماعیل مهرابی و ... به نمایش درآمد.

 

پیش از نمایش این فیلم صمدیان به بیان خاطراتی از دوره همکاری‌اش با لاموریس کارگردان فرانسوی پرداخت و توضیح داد: بعد از اینکه فیلم‌برداری نسخه اولیه به پایان رسید قرار شد برای تکمیل فیلم کارهایی انجام بدهیم اما فیلم آن‌طور که مورد دلخواه لاموریس بود تمام نشد و متأسفانه ایشان در یک سانحه کشته شد چراکه هلیکوپتری که با آن فیلمبرداری می‌کرد در سد کرج سقوط کرد.

در این برنامه که به کوشش سیف الله صمدیان برگزار شد این هنرمند با ارائه توضیحاتی درباره‌ی اکران چهار فیلم ویژه در جشنواره‌ی جهانی فیلم فجر متذکر شد در این برهه از جشنواره تصمیم گرفتیم دو فیلم ایرانی را که همه‌ی ما خاطراتی طولانی و عجیب از آن ها داریم اکران کنیم. یکی از این فیلم‌ها گاو است که محبوبیت آن نزد منتقدان داخلی همچون محبوبیت همشهری کین در نزد منتقدان خارجی است و دیگری هم مستند باد صبا است که برای هر سلیقه‌ای اثری ارزشمند به شمار می‌آید.

او سپس از منوچهر انور دعوت کرد تا روی صحنه برود، این هنرمند باسابقه‌ی تئاتر و دوبلاژ در میان تشویق پیوسته‌ی حاضران و در شرایطی که همه‌ی تماشاگران به احترامش ایستاده بودند روی صحنه رفت. در همین زمان علیرضا شجاع‌نوری که او هم روی صحنه حضور داشت از حاضران خواست برای شادی روح آلبرت لاموریس کارگردان فقید این فیلم صلوات بفرستند.

انور اضافه کرد: قرار بود برای ضبط یک سری از زیبایی‌های ایران به ابرقو برویم که متأسفانه مرگ لاموریس این طرح را نیمه‌تمام گذاشت.

او با اشاره به محتوای این فیلم که مستندی شاعرانه و زیبا درباره‌ی ایران است، خاطرنشان کرد: ما می‌خواستیم رازهای ایران را از نزدیک ببینیم و بعد آن را به فیلم تبدیل کنیم، اما مرگ ناگهانی لاموریس مانع از تکمیل فیلمبرداری ما شد. این تأسف من از مرگ او، حتی بیش از تأسف من از مرگ مادرم بود.

در ادامه صمدیان از لادن طاهری مدیر فیلم‌خانه‌ی ملی ایران که نسخه‌ی اصلی باد صبا را نگهداری کرده است و بازسازی این فیلم نیز به کمک همین فیلم‌خانه انجام شده، دعوت کرد تا به روی صحنه برود. صمدیان با تقدیر از تلاش‌های فیلم‌خانه‌ی ملی در حفظ و نگهداری نسخه‌های قدیمی فیلم‌های سینمایی ایران گفت: اگر پیگیری فیلمخانه نبود کپی بازسازی شده‌ی فیلم‌های گاو و باد صبا در دو استودیو‌ی وطنی ممکن نبود.

وی افزود: ما گنجینه هایمان را دست خانم‌ها می‌سپاریم و آنان نشان دادند که چه قدرتی دارند. بعد از این سخنان لادن طاهری مدیر فیلم‌خانه‌ی ایران که به دعوت صمدیان روی صحنه رفته بود در سخنانی گفت من هم همراه شما این نسخه بازسازی شده را می‌بینم و امیدوارم شما و ما آن را دوست داشته باشیم و به اصل اثر نیز وفادار مانده باشیم.

وی اضافه کرد: اگر موفق شدیم این نسخه را اصلاح و مرمت کنیم به این دلیل بود که 50 سال پیش نگاتیو این فیلم برای اصلاح و مراقبت به فیلم‌خانه‌ی ملی ایران سپرده شده بود اما متأسفم که در سال‌های اخیر بسیاری از سینماگران ترجیح داده‌اند به هر دلیلی فیلم‌هایشان را در زیرزمین ها یا شوفاژخانه ها یا کمد خانه شان نگهداری کنند و متأسفانه سرنوشت این فیلم ها چیزی جز نابودی نیست.

مدیر فیلم‌خانه‌ی ملی از همه‌ی سینماگران درخواست کرد تا فیلم‌خانه را خانه امن خود بدانند و فیلم‌هایشان را برای مراقبت و نگهداری به این مکان بسپارند.

به گزارش ایسنا بعد از سخنان فیلم باد صبا که مستندی شاعرانه و تصاویری زیبا درباره‌ی مناطق مختلف ایران است به نمایش درآمد. بعد از نمایش فیلم در تمام لحظاتی که تیتراژ آن پخش می‌شد دست زدن تماشاگران بدون وقفه ادامه داشت.

به گزارش ایسنا شامگاه پنجم اردیبهشت‌ماه پردیس سینمایی چهارسو با استقبال گرم سینماگران رو به رو شد. هنرمندانی همچون محمدمهدی عسگرپور، مسعود رایگان، حمیدرضا آذرنگ، بابک کریمی، پژمان بازغی و ... از جمله حاضران در این مکان بودند.

نکته‌ی قابل توجه دیگر استقبال عکاسان حاضر از بهمن فرمان‌آرا بود. آن‌ها در مدت حضور فرمان‌آرا در این پردیس سینمایی بارها و بارها تصاویر گوناگونی را از او ثبت کردند.

منبع : ایسنا


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۴/۲۶
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی