فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

«بانک جهانی به خاطر امریکا از ایران دوری می‌کند»

پنجشنبه 9 اردیبهشت 1395 - 12:09

اقتصاد و مسائل ژئوپلتیکی از جمله هراس از امریکا موجب شده است بانک جهانی از ایران دوری گزیند.

خبرگزاری فرانسه با انتشار مطلبی اعلام کرد با وجود رفع بخشی از تحریم‌های غرب علیه ایران، بانک جهانی همچنان از جمهوری اسلامی دوری می‌کند.

در این مطلب آمده است بانک جهانی قصد دارد فقر را در جهان ریشه‌کن کند، اما هنگامی که نوبت به ایران و مسائل اقتصادی‌اش می‌رسد، با وجود رفع تحریم‌ها، این نهاد فعالیت‌های خود را متوقف می‌کند.

به نظر می‌رسد این بانک که مقر آن در واشنگتنِ امریکا واقع است، تمایل ندارد به کشوری که سال 2005 پس از تحمیل تحریم‌های هسته‌ای، تمام فعالیت‌های خود را در آن متوقف کرد، بازگردد.

با این وجود، حتی پس از لغو تحریم‌های هسته‌ای در ماه ژانویه (27 دی 1394) به دنبال توافق بین ایران و گروه 1+5، روند بانک جهانی هیچ تغییری نکرد.

جیم یونگ کیم، رئیس بانک جهانی در این رابطه گفت: «ما از نزدیک وضعیت را تحت نظر داریم و هنوز هیچ تصمیم خاصی (برای از سرگیری فعالیت‌ها در ایران) نداریم.»

البته مقام‌های جمهوری اسلامی نیز تا کنون از بانک جهانی درخواست هیچگونه کمکی نکرده‌اند.

اما به گفته خبرگزاری فرانسه می‌توان دلیل این رویکرد بانک جهانی را در جای دیگر یافت؛ ارتباط اقتصاد و مسائل ژئوپلتیکی و اینکه بانک جهانی نمی‌خواهد امریکا را آزرده خاطر کند.

جیم یونگ کیم، رئیس بانک جهانی 

امریکا بزرگترین سهام‌دار بانک جهانی و حامی اصلی کیم است و از این رو پیام‌های ضد و نقیضی درباره روابط تجاری با ایران صادر می‌کند.

افزون بر این، در حالی که تحریم‌های هسته‌ای ایران لغو شده، تحریم‌های امریکا که به بهانه حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر به ایران تحمیل شد، هنوز پا بر جاست.

یکی از سخنگویان وزارت خزانه‌داری امریکا به خبرگزاری فرانسه گفت به لحاظ نظری تحریم‌های باقیمانده بانک مرکزی و یا دیگر موسسات مالی بین‌المللی را از معامله با ایران منع نمی‌کنند، اما نماینده امریکا در این بانک محدودیت‌های دیگری دارد.

وی افزود: «احکام قانونی فعلی مدیر اجرایی امریکا را ملزم می‌کند به طرح اعطای وام‌های بانک جهانی به ایران رای منفی دهد.»

خبرگزاری فرانسه در ادامه می‌نویسد قاعدتاً بانک جهانی می‌تواند مسائل مربوط به پیشبرد پروژه‌های مالی را در زمینه مسائل مربوط به بخش حمل و نقل، انرژی و زیرساخت در کشوری که اقتصادش تحت تاثیر تحریم‌های اقتصادی قرار گرفته است، حل و فصل کند؛ با این وجود، خشمِ قدرت بزرگِ جهان چیزی نیست که بانک جهانی بتواند آن را نادیده بگیرد.

جیکوب کرکگارد، کارشناس موسسه اقتصاد بین الملل پترسون در این رابطه می‌گوید: «مطمئناً ارتباط بانک جهانی با ایران هزینه‌های سیاسی برای این نهاد در پی خواهد داشت، چرا که کنگره می‌تواند واکنشی بسیار منفی به این موضوع نشان بدهد.»

تحریم‌های موجود نیز یک مانع بزرگ دیگر برای این مساله محسوب می‌شوند.

بانک جهانی قبلاً نیز در چنین شرایطی بوده است. در سال 2007 این بانک ناچار شد پرداخت وام پنج میلیون و 400 هزار دلاری به ایران را به خاطر تحریم بانک ملی جمهوری اسلامی از سوی امریکا تعلیق کند.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۴/۲۸
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی