مخالفت فرانسه با پیمان تجاری اتحادیه اروپا و امریکا
مخالفت فرانسه با پیمان تجاری اتحادیه اروپا و امریکا
سه شنبه 14 اردیبهشت 1395 - 21:54
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، 14 اردیبهشت 1395 (تصویر از خبرگزاری فرانسه)
رئیس جمهور فرانسه نسبت به اقدام احتمالی پاریس به رد پیمان تجاری اتحادیه اروپا و امریکا هشدار داد.
فرانسوا اولاند روز سه شنبه (14 اردیبهشت) گفت، کشورش ممکن است پیمان تجاری و سرمایه گذاری ترانس آتلانتیک میان اتحادیه اروپا و امریکا را بر سر زمینههایی که از قاعده و اصول کافی برخوردار نباشند و سبب تضعیف کسب و کار در کشورهای عضو اتحادیه اروپا شوند، رد کند.
اولاند تأکید کرد: «ما هیچ گاه تضیعف اصول ضروری کشاورزی مان، فرهنگمان و دسترسی دو جانبه به بازارهای عمومی را نمیپذیریم.»
وی در ادامه افزود، علت مخالفت فرانسه با پیمان تجاری میان اتحادیه اروپا و امریکا این است که در واقع کشورش با «تجارت آزاد بی قاعده» مخالف است.
رئیس جمهور فرانسه تصریح کرد، اعتراض فرانسه به این پیمان دائمی نیست.
ماتیاس فکل، وزیر تجارت خارجی فرانسه نیز روز سه شنبه ضمن هشدار نسبت به ایجاد وقفه احتمالی در مذاکرات تجاری میان دو طرف در نیویورک گفت، واشنگتن نسبت به امتیازدهی در مذاکرات بسیار بی علاقه به نظر میرسد.
فکل که مذاکره کننده ارشد گفتگوهای تجاری اروپا در نیویورک است گفت، این مذاکرات به طور کلی مسدود شدهاند و با توجه به وضعیت فکری امروز ایالات متحده، این تنها گزینه ممکن به نظر میرسد.
وی گفت، این مذاکرات که در سال 2013 آغاز شدند، بدون حضور فرانسه که یکی از اعضای مهم اتحادیه اروپا است، به نتیجه نمی رسند.
فکل تصریح کرد: «هیچ توافقی بدون فرانسه صورت نخواهد گرفت.»
ماتیاس فکل، وزیر تجارت خارجی فرانسه (تصویر آرشیوی از خبرگزاری فرانسه)
پیمان تجاری و سرمایه گذاری ترانس آتلانتیک میان اتحادیه اروپا و امریکا ساز و کاری وسیع برای لغو موانعی است که بر سر راه تعرفههای تجارت و سرمایه گذاری میان امریکا و 28 عضو اتحادیه اروپا قرار دارند.
این پیمان سبب نگرانی بسیاری از شهروندان عضو کشورهای اتحادیه اروپا شده است.
برابر گزارشها، صدها هزار آلمانی دو هفته پیش علیه این پیمان تظاهرات کردند.
به عقیده معترضان، این پیمان به استانداردهای موجود بوم شناسی و بازار کار به گونهای جدّی لطمه وارد می کند.
اتحادیه اروپا و واشنگتن خواستار نهایی شدن این پیمان در سال جاری میلادی (2016) پیش از به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا هستند.
این در حالی است که بسیاری در اروپا همچنان با این توافقنامه احتمالی مخالف هستند و میگویند اتحادیه اروپا نباید برای شکل گرفتن این توافق که ممکن است آینده 28 کشور عضو اتحادیه اروپا را تضعیف کند، شتاب زده عمل کند.
افزون بر این، بی علاقگی و تردید مردم نسبت به این پیمان با پنهان کاری های مقامات اروپایی و امریکایی دو برابر شده است.
تحلیلگران بر این باورند، همه پرسی بر سر ماندن یا خروج انگلیس در اتحادیه اروپا که قرار است در ماه ژوئن 2016 برگزار شود، چشم اندازهای به موفقیت رسیدن این پیمان تجاری را تهدید میکند.
منبع «پرس تی وی فارسی».