فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

سفارت ایران در پاریس

تاریخ: 1395/4/2 00:00

علی آهنی سفیر ایران در پاریس:

رفع موانع اجرای «برجام» از محورهای رایزنی ظریف با همتای فرانسوی‌ است

واکنش ظریف به شایعات درباره تغییرات جدید وزارت خارجه

وزیر امور خارجه کشورمان به شایعات درباره تغییرات صورت گرفته در وزارت خارجه واکنش نشان داد. محمدجواد ظریف درباره گمانه‌زنی‌های منتشر شده در برخی رسانه‌ها گفت: «تصمیم در مورد تغییر برخی مدیران ارشد وزارت خارجه براساس برنامه‌ها و اولویت‌های کاری روابط خارجی کشور و مدت‌ها قبل از عید امسال گرفته شد ولی برای حفظ شئونات همکاران با تأخیر انجام گرفت و همان زمان رسانه‌ها خبر تغییر را منتشر کردند و من هم در اظهاراتی تغییر و گردش مدیران وزارت امور خارجه را کاملاً طبیعی خواندم.»  ظریف در گفت‌وگو با ایسنا افزود: «توهینی بالاتر از این نسبت به جمهوری اسلامی متصور نیست که ادعا شود تغییر مقاماتش به درخواست این و آن انجام می‌شود. تاکنون هیچ‌کس در منطقه و یا خارج از آن جرأت چنین درخواستی از ایران اسلامی نداشته و هیچ گاه نخواهد داشت. امیدواریم برخی به خاطر ملاحظات داخلی، قبح عبور از این خطوط قرمز نظام مقتدر و سربلند جمهوری اسلامی را نشکنند.» وزیر امور خارجه همچنین گفت: «محور مقاومت قوی‌تر از آن است که با افراد خاص گره زده شود و آنها که چنین تحلیل‌هایی ارائه می‌کنند، خواسته یا ناخواسته بیش از آن‌که مقاومت را تقویت کنند آن را تضعیف می‌کنند. چگونه است که گروه‌ها و افرادی که تندترین شعارهای انقلابی را مطرح می‌کنند با عدم خودباوری، تصورات دروغینی درباره روش انتصاب در جمهوری اسلامی و نظام برآمده از انقلاب اسلامی را در مخیله خود گنجانده و آن را منتشر می‌کنند؟»

وزیر امور خارجه ایران در ادامه سفرهای دوره‌ای خود به اروپا روز گذشته راهی پاریس شد تا با مقام های این کشور راه‌های گسترش مناسبات دوجانبه تهران - پاریس را بررسی کند. محمدجواد ظریف در این سفر که به دعوت رسمی «ژان مارک آیرو» همتای فرانسوی‌اش انجام می‌شود، قرار است با فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز دیدار کند. ملاقات و گفت‌وگو با رؤسای پارلمان و سنای فرانسه و سخنرانی در مرکز تحقیقات بین‌الملل فرانسه نیز از دیگر برنامه‌های ظریف در مدت حضورش در پاریس است.

علی آهنی، سفیر کشورمان در پاریس در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شد، سفر ظریف را اولین سفر رسمی وزیر امور خارجه به فرانسه پس از گذشت بیش از 10 سال دانست و گفت: «سفر رسمی وزیر امور خارجه ایران به پاریس و توسعه و تقویت مناسبات جمهوری اسلامی ایران و فرانسه که در قالب یادداشت تفاهم گفت‌وگوهای سیاسی دو طرف صورت می‌گیرد، با توجه به جایگاه ویژه‌ای که هر کدام از طرفین در منطقه و صحنه بین‌المللی دارند، می‌تواند دستاوردهای مهمی را در ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای  و بین‌المللی نوید دهد.»  

آهنی همچنین در گفت‌وگویی دیگر با ایسنا، درباره پیشرفت در روند اجرای تفاهم‌های انجام شده در سفر رئیس‌جمهوری کشورمان به پاریس بویژه وضعیت قرارداد با شرکت‌هایی مثل پژو و ایرباس گفت: «اسناد و توافق‌های انجام شده در سفر رئیس‌جمهوری کشورمان به پاریس در بهمن ماه گذشته، از سوی دستگاه‌های مختلف در حال پیگیری است و رایزنی‌ها و تبادل هیأت‌هایی بین ایران  و فرانسه در جریان است و از روند نسبتاً خوبی برخوردار است. البته مانع و مشکلی شرکت‌های فرانسوی را رنج می‌دهد؛ احتیاط بیش از حد بانک‌های بزرگ فرانسه برای کار با ایران به خاطر تهدیدها و ابهام‌گویی‌های خزانه‌داری و دفتر نظارت معاملات خارجی (اوفک) است که موجب از دست دادن برخی فرصت‌ها به نفع رقبای آنها شده است.»

وی با اشاره به رایزنی آتی ظریف با مقام های فرانسوی درباره مشکلات اجرای برجام تأکید کرد: «موانع اجرای برجام در چارچوب مکانیزم‌های پیش‌بینی شده در توافق از طریق گفت‌وگوی دوجانبه و چندجانبه با اعضای گروه 1+5 قابل مرتفع شدن است. بخشی از رایزنی وزیر خارجه کشورمان با همتای فرانسوی هم در این راستا انجام می‌گیرد.»

همکاری فرانسه فراتر از مبادلات تجاری کوتاه مدت

سفیر ایران در فرانسه با بیان اینکه مجموع توافق‌های امضا شده بین دو کشور بالغ بر 20 میلیارد یورو است، افزود: «شاخص‌ترین آنها قرارداد ایرباس، سرمایه‌گذاری مشترک در زمینه خودرو و یادداشت تفاهم‌هایی برای توسعه فرودگاه‌های کشور با همکاری مشترک شرکت‌های ایرانی و همکاری‌ها در حوزه کشاورزی بود که امروزه با توجه به محدودیت‌های منابع آبی و مصرف بهینه آب در کشاورزی از اهمیت بسیاری برخوردار است.» این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: «شرکت نفتی توتال از اولین روزهای بعد از اجرای برجام و با توجه به یادداشت تفاهم امضا شده بین شرکت‌های دو کشور ، واردات نفت خود را از ایران آغاز کرده است. این شرکت همچنین برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نفت و گاز ایران دارد. شرکت‌های دیگری از فرانسه نیز درخصوص توسعه حوزه‌های پایین دستی نفت در دوران قبل از تحریم در ایران فعالیت داشتند که در حال احیای روابط خود با شرکت‌های مرتبط در ایران هستند.» وی تصریح کرد که «دولت فرانسه بر توسعه و تقویت همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد؛ همکاری‌هایی که فراتر از مبادلات تجاری کوتاه مدت باشد.» وزیر امور خارجه در حالی راهی فرانسه شده است که لوران فابیوس، وزیر خارجه وقت این کشور در زمره نخستین مقام های اروپایی بود که کمی بعد از توافق هسته‌ای وین به ایران سفر کرد. رئیس جمهوری کشورمان نیز هفتم بهمن ماه 1394 در پاسخ به دعوت همتای فرانسوی‌اش، به پاریس رفت و با اولاند در کاخ الیزه دیدار و گفت‌وگو کرد. در این سفر قراردادهایی به ارزش حدود 30 میلیارد یورو شامل توافق‌های همکاری با شرکت‌های پژوسیتروئن، ایرباس و توتال امضا شد.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۱۷
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی