فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
سه شنبه, ۱۹ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۴۳ ق.ظ

آثارخروج انگلیس برای ایران

  یکشنبه , 6 تیر , 1395     

آثارخروج انگلیس برای ایران 

سید علی بیگدلی* پس از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون هیچ موضوعی به اندازه اهمیت مساله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و تبعات خروج آن در میان نبوده است. از این رو تصمیم خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جهان را در شوک فرو برده و آن چنان ابعاد تاثیر جدایی انگلیس از اروپا وسیع و گسترده است که چندان نمی‌توان از فواید و معایب این مساله حداقل در شرایط کنونی سخن به میان آورد. چراکه همچنان اروپا نیز در تحلیل جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا سردرگم است و برخی از کشورها چون آمریکا، فرانسه و آلمان مخالف این تصمیم هستند.

آنچه در تحولات ماه‌های آتی بریتانیا و تاثیرآن بر اتحادیه اروپا قابل پیش بینی است می‌توان به برکناری محافظه‌کاران با استعفای دیوید کامرون نخست وزیرانگلیس و روی کار آمدن حزب کارگر اشاره کرد. چرا که حزب کارگر همواره روابط بهتری با اتحادیه اروپا داشته است؛ زیرا حزب کارگر در بریتانیا در استراتژی‌های خارجی با اوباما اختلاف نظر دارند. پس از برکناری دیویدکامرون و پیروزی حزب کارگر احتمال نزدیک شدن این کشور به ایران و حل اختلافات تهران با لندن افزایش خواهد یافت. با توجه به اینکه انگلستان بازارهای اروپایی خود را ظرف سال‌های آینده از دست داده و نیاز این کشور به بازارهای جدیدی قابل پیش بینی است. بنابراین ناگزیر است با ایران روابط صمیمانه‌تری برقرار کند به همین علت با توجه به بهبودی تعاملات ایران با جامعه جهانی پس از توافق هسته‌ای و رهبری اتحادیه اروپا به وسیله فرانسه و آلمان این فرصت مغتنمی برای ایران است. تهران مناسبات نزدیکی با دو کشور فرانسه و آلمان داشته از این رو فرانسه و آلمان به آسانی، ایران را وارد بازار اتحادیه اروپا خواهند کرد. از منظر سیاسی باید اذعان داشت با توجه به اینکه انگلیسی‌ها نماینده آمریکا در اتحادیه بودند و کارشکنی‌هایی علیه ایران به تبعیت از فرمان کاخ سفید انجام می‌دادند با وضعیت پیش رو اندکی نفوذ انگلستان در اتحادیه اروپا کاهش پیدا خواهد کرد و نمی‌تواند همچنان رفتارهای سیاسی غرض آلود نسبت به ایران دنبال کند. به همین علت خروج انگلستان از اتحادیه اروپا به نفع ایران است. بنابراین با توجه به واکنش‌های وسیع و عمیق جامعه جهانی نسبت به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می‌توان دریافت که تصمیم جدایی بریتانیا بر روی همه بازارهای بورس جهانی و قیمت نفت اثر خواهد گذاشت. اما با این همه پس از مدت زمان کوتاهی دوباره ثبات اقتصادی به حالت نخست خود در جهان باز خواهد گشت. لذا کاهش و نوسان قیمت نفت ظرف چند روز گذشته یک بحران موقت تلقی شده و باید در نظر داشت که در هر صورت انگلستان همچنان مصرف‌کننده انرژی و ایران صادر‌کننده است.این نکته را باید در نظر داشت که بحران موجود حاصل از خروج انگلستان به زودی برطرف خواهد شد.

* تحلیلگر مسائل بین‌الملل

+


فرانسوا اولاند: انگلیس وقت تلف نکند۱۳۹۵/۰۴/۰۷ - ۲۱:۲۳:۰۰

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۱۹
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی