فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
يكشنبه, ۲۴ مرداد ۱۳۹۵، ۰۷:۵۸ ق.ظ

360 هزار فحش ایرانی به ستاره فرانسوی

کد خبر: 70987 صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 24 تیر 1395 - 05:30

کارتون/ 360 هزار فحش ایرانی به ستاره فرانسوی

سایت خبری تحلیلی اندیشه ها: خطای پایت روی کریس رونالدو در فینال یورو 2016 واکنش تند ایرانی ها را در پی داشت.

سایت خبری تحلیلی اندیشه ها:

ستاره فرانسوی شاید انتظار هر چیزی را پس از این خطا داشت غیر از اینکه 360 هزار کامنت توهین از سوی طرفداران ایرانی کریس رونالدو دریافت کند.

در زیر کارتونی که در این خصوص کشیده شده را مشاهده می کنید.

+

رنالدو بهانه است، مهم فحاشی است!

چهارشنبه 23 تیر 1395 0

فوتبال ایران - لابد می‌دانید در نیمه اول بازی پرتغال و فرانسه در فینال یورو ۲۰۱۶، دیمیتری پایت، بازیکن میزبان با حرکتی خشن کریستیانو رونالدو ستاره حریف را مصدوم کرد که در نهایت شماره ۷ مجبور شد از زمین خارج شود.

به گزارش خبرورزشی، بلافاصله پس از این اتفاق تعداد بسیار زیادی از کاربران ایرانی اینستاگرام به صفحه شخصی دیمیتری پایت حمله کرده و با الفاظی رکیک به زبان فارسی و انگلیسی طرف را مورد لطف (!) و نوازش قرار دادند.

همان لحظه عادل فردوسی‌پور گزارشگر مسابقه پرتغال- فرانسه در حین گزارش بازی اعلام کرد ۵۰۰ یا ۶۰۰ کاربر ایرانی به صفحه شخصی بازیکن فرانسوی حمله و به او فحاشی کردند! حتی فردوسی‌پور گفت: «این چه کاریه آخه؟!»

طفلکی دیمیتری پایت در دقیقه ۵۸ بازی توسط دیدیه دشان از زمین بیرون کشیده شد در حالی که فکرش را هم نمی‌کرد ۳۱۰ هزار نفر این ‌طرف دنیا مشغول اهانت و فحاشی به او و خانواده‌اش هستند!

کاربران ایرانی به سه بخش تقسیم شده بودند؛ بیشتر افراد و طرفداران کریستیانو رونالدو با بدترین الفاظ ممکن فارسی و انگلیسی به دیمیتری پایت حمله کردند. دسته دیگر با شوخی و جوک و حرف‌های بی‌مزه هافبک فرانسوی را به توپ بستند و گروه آخر به زبان انگلیسی بابت این اتفاق از پایت عذرخواهی کردند که البته این نفرات دسته سوم در اقلیت بودند!

این اتفاق بازتاب وسیعی در رسانه‌های اروپایی به ویژه اسپانیایی داشت و نشریات AS و مارکا به آن پرداختند. حتی نشریه AS فحاشی کاربران ایرانی به پدر دیمیتری پایت به زبان فارسی و ترجمه اسپانیایی را روی جلد خود برد و آن را بسیار زشت توصیف کرد.

البته این اولین باری نیست که کاربران ایرانی به چهره‌های شناخته شده حمله می‌کنند. اولین بار فرناندالیما، مدل برزیلی که مجری مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل بود، مورد حمله کاربران ایرانی قرار گرفت. هموطنان ما معتقد بودند تلویزیون ایران به دلیل پوشش این مدل برزیلی نتوانسته مراسم را به طور زنده و کامل پخش کند و بلافاصله پس از پایان قرعه‌کشی به صفحه فیسبوک او هجوم بردند و الفاظی زشت به کار بردند.

در ادامه نوبت به لیونل مسی آرژانتینی رسید که به جرم همگروهی با تیم ملی ایران، هدف کامنت فوتبالدوستان (!) کشورمان قرار بگیرد. شوخی و اهانت‌های کاربران ایرانی در رسانه‌های اروپایی هم بازتاب داشت و کار به جایی رسید که جمشید مشایخی پیر سینما و تئاتر ایران و هنرمند سرشناس اعلام کرد حاضر است به اسپانیا برود و حضوری از لیونل مسی عذرخواهی کند.

نفر بعدی میلوراد مازیچ، داور صربستانی بود که به دلیل نادیده گرفتن خطای پنالتی زابالتا روی اشکان دژاگه در بازی ایران- آرژانتین در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل مورد حمله قرار گرفت. کاربران ایرانی به زبان فارسی و انگلیسی، به داور صرب و خانواده‌اش فحاشی کرده و حتی تصاویر مستهجنی در صفحه شخصی مازیچ به اشتراک گذاشتند که مایه تأسف بود. در این میان علیرضا حقیقی دروازه‌بان اول تیم ملی کشورمان هم واکنش نشان داد و توهین به داور صرب و لیونل مسی را کاری بسیار زشت و نادرست خواند.

حالا نوبت به دیمیتری پایت بینوا رسیده است که به دلیل یک برخورد ساده فوتبالی خود و خانواده‌اش مورد نوازش قرار بگیرند.

متأسفانه در روزگاری به سر می‌بریم که فحاشی و دشنام‌گویی آرام آرام تبدیل به یک فرهنگ در کشورمان شده است. اگر در گذشته‌های دور دشنام‌گویی فقط مربوط به عده‌ای اوباش، اراذل و دعواهای خیابانی بود اما این روزها در تمام سطوح جامعه از نوجوان و جوان بگیرید تا افراد مسن دیده می‌شود.

دردآور آن که اغلب این فحاشی‌ها در فضای مجازی و توسط کاربران نوجوان مشاهده می‌شود. خاصیت نوجوان، میل به دیده شدن است. شاید راه‌های زیادی برای مطرح شدن وجود داشته باشد؛ از تحصیلات عالیه بگیرید تا ورزش، هنر و... اما راه ساده‌تر دشنام‌گویی در فضای مجازی است. روانشناسان معتقدند افراد نوجوان برای خودنمایی در شبکه‌های اجتماعی فحاشی می‌کنند غافل از آن که فحاشی و استفاده از الفاظ زشت آثار بدی روی فرد و جامعه می‌گذارد.

متأسفانه آموزشی هم برای استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد و هر نوجوانی به راحتی با یک گوشی تلفن همراه هوشمند می‌تواند به اینترنت دسترسی پیدا کرده و وارد این عرصه شود و... تبعات منفی آن در همین مورد دیمیتری پایت قابل مشاهده است.

نوشتن از فرهنگ اصیل ایرانی و ردیف کردن پند و اندرز بسیار سهل و آسان است؛ می‌توان از پشتوانه‌ فرهنگی چند هزار ساله نوشت، می‌توان از حافظ شیرازی، مولوی عارف، سعدی اندیشمند، عطار و خیام و... نوشت و شعری یا تمثیلی آورد اما بی‌فایده است. نوجوان ایرانی دچار گمراهی، سردرگمی و بی‌هویتی شده و همین عامل موجب اهانت و فحاشی برای خودنمایی می‌شود.

مورد دیمیتری پایت، آخرین فحاشی فوتبال‌دوستان(!) یا کاربران ایرانی نخواهد بود. برای این افراد کریستیانو رونالدو هم اهمیتی ندارد و فقط همان بحث فحش دادن مطرح است. فرقی هم نمی‌کند طرف مقابل پایت باشد یا مسی و حتی ممکن است فرداروز خود همین کریستیانو رونالدو فحش بخورد! مهم فحش دادن است و باقی همه بهانه است. رسم است در چنین مواقعی انتهای مطلب و یادداشت با نصیحت و اندرز بسته شود اما از آنجایی که این اقدام حداقل در مورد کاربران ایرانی بیهوده است و ما هم نمی‌خواهیم کار بیهوده انجام بدهیم، ترمز قلم را کشیده و فقط می‌نویسیم: خجالت کشیدیم و خجالت نکشیدند!

+
۳۰۰ هزار فحش ایرانی برای تقابل فرانسوی- پرتغالی!
سیدحسام علوی  تیر ۲۲, ۱۳۹۵ اخبار 137 نمایش
حمله ایرانی‌ها به صفحه مجازی بازیکن تیم ملی فرانسه
در دقایق ابتدایی بازی فینال جام ملت‌های اروپا، دیمیتری پایت، بازیکن تیم ملی فرانسه خطایی را روی کریستیانو رونالدو پرتغالی انجام می‌دهد. این خطا باعث مصدومیت شدید رونالدو می‌شود و چند دقیقه بعد ستاره تیم فوتبال پرتغال با چهره‌ای گریان زمین بازی را ترک می‌کند.
با وجود اینکه در نهایت پرتغال بازی را به نفع خود به پایان برد، اما همین خطای ورزشی ابتدای بازی باعث شد تا لشکری از وندال‌های مجازی که متأسفانه بیشتر آن‌ها ایرانی هستند تشکیل شود و به صفحه «پایت» در اینستاگرام حمله کنند؛ حمله‌ای که ظرف چند دقیقه با چند صدهزار پیام توهین‌آمیز به زبان‌های فارسی، انگلیسی و فرانسوی، طوفانی را به راه انداخت. این حرکت جمعی نابخردانه حتی در گزارش تلویزیونی مسابقه نیز بازتاب پیدا می‌کند و عادل فردوسی پور می‌گوید: مردم به پیج پایت رفته و از خجالت اون دراومدن؛ این چه‌کاریه آخه؟!
سؤال کنایه‌آمیز فردوسی پور را تا امروز کسی به صورت دقیق و صحیح پاسخ نداده است. هیچ کس هم نمی‌داند قربانی بعدی این رفتارهای غیرمتمدنانه چه کسی است و قرار است صفحه مجازی کدام بخت برگشته‌ای آماج انواع توهین‌ها و الفاظ رکیک شود. مسئله وقتی بدتر می‌شود که بعد از موج حمله، موج دومی نیز به وجود می‌آید و این بار حمله‌کنندگان سعی در عذرخواهی از صاحب صفحه دارند!
کسانی که با نام‌های حقیقی و مجازی در اینستاگرام، فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی صفحه دارند و بدون اینکه دعوتنامه برای حضور حمله یا هماهنگی گروهی برای انتخاب طعمه وجود داشته باشد، به صفحه افراد خاصی حمله می‌کنند که در آن روز به نحوی از انحا نامش بر سر زبان‌ها افتاده است.
حمله‌کنندگان هیچ علامت مشخصه‌ای ندارند و حتی در صفحه‌های شخصی خودشان از سخنان بزرگان و پندهای حکیمانه استفاده می‌کنند و خود را شخصیتی بافرهنگ جلوه می‌دهند، اما در زمان حمله شبیه سربازان چنگیزخان همه آثار تمدنی پیش رویشان را تخریب می‌کنند!
 آیا همه این افراد مشکل روانی دارند یا اینکه جامعه دچار یک بیماری حاد شده است که در شبکه‌های مجازی بروز و ظهور پیدا می‌کند؟! سابقه این رفتارها قدیمی‌تر از امسال و پارسال است، ولی هر بار آبروریزی‌های بین‌المللی جدیدتری از سوی این جماعت رخ می‌دهد که باعث می‌شود از داور بازی ایران و آرژانتین در جام جهانی گرفته تا لیونل مسی، بازیگران سینمای امریکا، سیاستمدارهای خارجی و حتی افراد مشهور ایرانی هم از دامنه این حملات در امان نمانند و بعد از هر حمله به صفحه‌ای اجتماعی، صاحب آن صفحه از رفتار ایرانی‌ها ابراز تعجب و تأسف کند.
آمار حمله‌ها آنقدر بالا رفته است که دیگر جمشید مشایخی نیز پیشقدم عذرخواهی نمی‌شود. هنوز نه روانشناسان و نه جامعه‌شناسان ایرانی راه درمانی برای این رفتارهای بیمارگونه پیدا نکرده‌اند. حتی عده‌ای هنوز باور ندارند این رفتارها بیماری است و بعضاً به خاطر برخی از این هجوم‌ها که مطابق با سیاست‌های دولت یا منافع ملی بوده است به طور غیرمستقیم آن را تشویق نیز کرده‌اند.
تنها واژه‌ای که امروزه بر سر استفاده از آن برای حمله‌کنندگان به صفحه‌های اجتماعی و نویسندگان توهین‌ها در این صفحات می‌توان به کار برد «وندال‌های مجازی» است. وندال‌ها در شهرها به آثار فرهنگی حمله می‌کنند، روی دیوارها شعارهای غیراخلاقی، نژادپرستانه و اعتراضی می‌نویسند و نظم و زیبایی شهری را از بین می‌برند، همان کار امروز در فضای مجازی و به نحو دیگری توسط برخی از هموطنان ما در حال رواج یافتن است.
کسانی که تلاش می‌کنند تا اینترنت خیلی ارزان‌تر و در دسترس‌تر در اختیار افراد قرار گیرد، فکر اینجای کار را نکرده‌اند که حضور برخی از افراد در فضاهای مجازی تا چه حد می‌تواند از نظر اخلاقی و رفتاری خطرناک باشد. دولت اینترنت را گسترش می‌دهد و پهنای باند را پهن‌تر می‌کند، ولی کسی جلوی وهن شدن فرهنگ ملتی که خود را به واسطه حضور ادبا و عرفای نامی‌اش جزو برترین تمدن‌های جهان می‌داند، نمی‌گیرد.
همه می‌خواهند به راحتی به اینترنت دسترسی داشته باشند و با هیچ فیلتری روبه‌رو نشوند و داشتن اینترنت را به عنوان حقی انسانی قلمداد می‌کنند، ولی در عمل غیرانسانی‌ترین اعمال را در فضای مجازی انجام می‌دهند، این روزها بیشتر از اینکه راه درمان این بیماری جمعی محل بحث باشد، پیدا کردن قربانی بعدی وندال‌ها سوژه حضور در شبکه‌های اجتماعی شده است.
نویسنده: محمدصادق عابدینی
منبع : روزنامه جوان 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۲۴
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی