انجمن مسلمانان فرانسه پیشنهاد اعمال مالیات بر غذای حلال را ارائه داد
برای تامین مالی مساجد
انجمن مسلمانان فرانسه پیشنهاد اعمال مالیات بر غذای حلال را ارائه داد
تهران-ایرنا- یک گروه با نفوذ که به نمایندگی از مسلمانان فرانسه فعالیت می کند، پیشنهاد اعمال مالیات بر غذای حلال را با هدف تامین مالی مساجد و مقابله با افراط گرایی با توجه به مجموعه حملات تروریستی در این کشور، ارائه داد.
به گزارش روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت»، «آنور کبیبش/ Anouar Kbibech» رئیس شورای ادیان مسلمان فرانسه (CFCM) طرحی را برای تاسیس بنیادی جدید تدوین کرده که به کاهش حامیان مالی خارجی در بحبوحه نگرانی ها درباره افراط گرایی کمک خواهد کرد.
این ایده با حمایت سیاستمداران جناح راست و چپ مواجه شده است هر چند که تردیدهایی درباره موارد اعمال چنین مالیاتی وجود دارد.
کبیبش در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «بی اف ام تی وی/BFM TV» فرانسه گفت: این طرح از زمان تاسیس شورای ادیان مسلمان فرانسه مطرح بوده است و ما با امضای قراردادی با چارچوبی مذهبی در منشور حلال شورای ادیان مسلمان فرانسه که ملاک حلال بودن را در فرانسه تعیین می کند، گام اولیه را برداشته ایم.
وی افزود: ما در پاییز آینده درباره بخش دوم که شامل کمک مالی به سازمان های حلال برای انجام مراسم عبادی شان است، گفت و گو خواهیم کرد.
منابع مالی گردآوری شده صرف دستمزد ائمه جماعت و تامین مالی ساخت و عملیات مساجد خواهد شد که بر اساس قوانین فرانسه نمی توانند حمایت دولتی دریافت کند.
این طرح به دنبال پیشنهاد «مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه و درخواست ممنوعیت تامین مالی عبادتگاه ها از سوی منابع خارجی در بحبوحه بروز افراط گرایی به دنبال مجموعه حملات تروریستی در این کشور مطرح شده است.
والس با اشاره بر ضرورت بازنگری کامل روابط جدید با اسلام در فرانسه گفت: ما در عصری تحول یافته زندگی می کنیم و باید رفتار خود را تغییر دهیم. این تحولی در فرهنگ امنیتی ما است و مقابله با افراط گرایی وظیفه یک نسل خواهد بود.
«ناتالی گوله/ Nathalie Goulet» سناتور فرانسوی از استان «اورن/ Orne» که گزارشی در این زمینه تهیه کرده است در مصاحبه با لوموند گفت: تشکیل یک بنیاد شفاف و مرکزی یک اولویت بوده است اما درباره مالیات حلال، تردیدهایی را بر می انگیزد. به لحاظ قانونی، امکان کاهش مالیات بر یک کالای مذهبی وجود ندارد و به لحاظ فنی، امکان اجرای «مالیات حلال» وجود ندارد زیرا وحدت رویه درباره مفهوم حلال وجود ندارد.
وی توضیح داد، این امکان وجود دارد که نمایندگان مذهبی خود هزینه ای را برای ارائه خدمات در زمان کشتار تعیین کنند. این مبلغ می تواند از سوی جامعه (مسلمانان) تعیین و پس از گردآوری برای بنیاد ارسال شود.
موضوع فروش غذای حلال در فرانسه همواره موضوعی جنجال برانگیز بوده است و همین هفته به سوپرمارکتی در شهر «کلومب/ Colombes» فرانسه دستور داده شد یا گوشت خوک و الکل بفروشد و یا با خطر تعطیلی مواجه شود.
اروپام**9158**1517