فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
يكشنبه, ۲۱ شهریور ۱۳۹۵، ۰۴:۰۵ ب.ظ

فرانسه به ایران حمله سایبری می‌کرد

 تاریخ انتشار:یکشنبه 14 شهریور 1395      17:36

فرانسه به ایران حمله سایبری می‌کرد

یک مسئول سابق سرویس های اطلاعاتی فرانسه طی اظهاراتی آمریکا را مسئول حمله سایبری صورت گرفته علیه کاخ الیزه در سال 2012 دانست و اذعان کرد که فرانسه از سال 1992 علیه برنامه هسته ای ایران و چند کشور دیگر حمله سایبری انجام داده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، یک مسئول سابق سرویس های اطلاعاتی فرانسه طی اظهاراتی آمریکا را سرمنشأ حمله سایبری صورت گرفته علیه کاخ ریاست جمهوری الیزه در سال 2012 میلادی ارزیابی کرد.

به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، «برنار باربیه» رئیس فنی سابق اداره کل امنیت خارجی فرانسه (DGSE) فاش کرد که در سال 2012 و در پی وقوع حمله سایبری به رایانه های همکاران «نیکلا سارکوزی» رئیس جمهوری پیشین فرانسه، در فاصله برگزاری دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور درخواست کمکی از جانب یکی از مسئولان امنیت رایانه های کاخ الیزه دریافت کرده است.

برنار باربیه اعلام کرد که در پی دریافت دستوری از سوی «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه عازم آمریکا شد تا اعتراض فرانسه نسبت به این حمله سایبری را به آژانس ملی امنیت آمریکا (NSA) ابلاغ کند.

وی همچنین گفت: «بدافزار شناسایی شده در جریان حمله سایبری به کاخ الیزه همان بدافزاری بود که در جریان حملات سایبری سال 2010 اروپا را هدف قرار دادند و تنها روس ها و آمریکایی ها هستند که قادر به انجام چنین عملیات هایی هستند. ما در سال 2012 ابزارها و توان فنی بیشتری برای کار بر روی ابرداده ها داشتیم و من در آن زمان به این نتیجه رسیدم که این حمله تنها می تواند کار آمریکا باشد.»

رئیس فنی پیشین اداره کل امنیت خارجی فرانسه در عین حال اذعان کرد که سرویس های فرانسوی از سال 1992 حملات سایبری را علیه نهادهای ایرانی مرتبط با برنامه هسته ای ایران و چند کشور دیگر از جمله کانادا و اهدافی در فرانسه انجام داده اند.

اظهارات مسئول سابق سرویس های اطلاغاتی فرانسه در خصوص نقش آمریکا در حمله سایبری سال 2012 به کاخ ریاست جمهوری الیزه در حالیست که اسنادی که «ادوارد اسنودن» در سال 2014 اقدام به افشای آنها کرد، حاکی از آن بود که احتمالا سرویس های اطلاعاتی اسرائیل از جمله موساد، عامل حمله سایبری ماه می 2012 به کاخ الیزه بوده اند و اسرائیل در سال 2012 تلاش کرده با نفوذ به خطوط ارتباطی رئیس جمهور سابق فرانسه از وی جاسوسی کند.

در پی طرح اتهام فرانسه علیه آمریکا در سال 2012 آژانس امنیت ملی آمریکا دست داشتن در این حمله را رد کرده و به صورت ضمنی اعلام کرد که احتمالا اسرائیل مسئول این حمله بوده است.

این حمله سایبری در هفته های آخر ریاست جمهوری «نیکلا سارکوزی» رئیس جمهور سابق فرانسه صورت گرفته است.

اسنادی که روزنامه فرانسوی «لوموند» در سال 2013 میلادی  بخشی از آن را منتشر کرد، مربوط به یادداشت هایی است که قرار بوده آژانس امنیت ملی آمریکا به نیروهای اطلاعاتی فرانسه ارائه دهد. این یادداشت ها را «ادوارد اسنودن» افشاگر آمریکایی که در چند وقت گذشته دردسرهای زیادی برای واشنگتن به بار آورده، در اختیار لوموند قرار داده است.

+

 یکشنبه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۵ 

افشاگری یک مقام پیشین فرانسوی از فعالیت‌های سایبری علیه ایران

برنارد باربیه، مسوول عالی‌رتبه پیشین امنیتی فرانسه

یکی از مهم‌ترین مقامات پیشین دستگاه اطلاعاتی فرانسه، در نشستی با دانشجویان فاش کرد فرانسه عملیات نفوذ الکترونیکی را علیه سازمان‌های ایرانی که با برنامه اتمی ایران ارتباط داشتند، در سال 2009 به اجرا گذاشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از رادیو بین‌المللی فرانسه، برنارد باربیه، مسوول عالی‌رتبه پیشین دستگاه اطلاعات و امنیت فرانسه که در ماه ژوئن گذشته (خرداد) برای دانشجویان مدرسه عالی برق و الکترونیک که یکی از بهترین مؤسسات آموزش عالی فرانسه در حوزۀ مهندسی محسوب می‌شود ، (Supelec) سخنرانی می‌کرد، گفت که حملات الکترونیکی علیه کاخ الیزه در سال ٢٠١٢ کار آمریکا بوده است.

او هم‌چنین اعتراف کرد که فرانسه نیز به نوبه خود عملیات نفوذ الکترونیکی را مرتباً به اجرا گذاشته است. 

علاوه بر موضوع جاسوسی آمریکا، این مدیر پیشین اطلاعاتی فرانسه توضیح می‌دهد که سازمان‌های فرانسوی از سال ١٩٩٢ فعالیت جاسوسی و ضدجاسوسی الکترونیکی و عملیات مخفیانۀ «هَک» را آغاز کردند.

او اعتراف می‌کند که در سال ٢٠٠٩ سرویس‌های فرانسوی عملیاتی را اجرا کردند که بعدها توسط کانادایی‌ها رصد شد. او می‌گوید: «در آن زمان هدف اصلی، سازمان‌های ایرانی بودند که با برنامۀ اتمی ارتباط داشتند، اما چند کشور دیگر از جمله کانادا هم از سوی فرانسه هدف گرفته شدند.»

به گزارش رادیو بین‌المللی فرانسه، اما محتوای سخنان برنارد باربیه  که خود فارغ‌التحصیل این مدرسه است تا روز شنبه ٣ سپتامبر -١١ شهریور- که توسط روزنامه لوموند فاش شد، در هیچ رسانه و یا در فضای مجازی انعکاسی نداشته است.

روزنامه لوموند که خود از این بابت تعجب‌زده است، به ویدئوی سخنرانی برنارد باربیه دست یافته است.

برنارد باربیه تا سال ٢٠١٤ در رأس مسوولیتی بود که روزنامه‌نگار لوموند آن را معادل رهبری «آژانس امنیت ملی آمریکا «(NSA) می‌داند.

برنارد باربیه بیان می‌کند که در ماه مه سال ٢٠١٢، مسوول بخش امنیت الکترونیکی کاخ ریاست جمهوری (الیزه) با وی تماس می‌گیرد و از او کمک می‌خواهد. در آن زمان، نیکلا سارکوزی آخرین روزهای ریاست جمهوری خود را می‌گذراند و فرانسوا اولاند هنوز انتخاب نشده بود.

مسوول امنیتی الیزه به برنارد باربیه می‌گوید که کامپیوترهای برخی همکاران نزدیک رییس‌جمهور مورد دستبرد الکترونیکی قرار گرفته است.

باربیه می‌افزاید: متوجه وجود بدافزاری شدیم که در سال ٢٠١٠ مشابهش را در ادارات اتحادیه اروپا کشف کرده بودیم. قبلاً مطمئن شده بودیم که جاسوسی در اتحادیۀ اروپا یا کار آمریکایی‌هاست یا روس‌ها... اما در سال ٢٠١٢ با توجه به امکانات فنی بیش‌تری که در دست داشتیم، من به این نتیجه رسیدم که جاسوسی از الیزه فقط زیر سر آمریکاست.

برنارد باربیه می‌گوید که بدافزار یاد شده از طریق فیس‌بوک، کامپیوترهای الیزه را آلوده کرده بود.

او می‌افزاید که فرانسوا اولاند، بعد از ورود به کاخ الیزه به وی دستور داد که به آمریکا برود و رسماً به «آژانس امنیت ملی آمریکا» اعتراض کند.

باربیه می‌افزاید: «روز ١٢ آوریل ٢٠١٣، یکی از لحظات مهم زندگی حرفه‌یی من بود. بعد از گفت‌وگو با کیت الکساندر (مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا)، او به نظر بسیار ناراضی می‌آمد. بالاخره وقتی به اتفاق، سوار اتوبوس شدیم، به من گفت از این که "دست‌شان رو شده" و جاسوسی‌شان لو رفته، بسیار دلسرد شده است.»

به گفته باربیه الکساندر اعتراف کرد که کار سرویس‌های فرانسوی بسیار خوب بوده است.

انتهای پیام


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۲۱
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی