صالحی: ایران آماده همکاری با کشورهای منطقه در زمینه توسعه انرژی هستهای
صالحی:
ایران آماده همکاری با کشورهای منطقه در زمینه توسعه انرژی هستهای
رئیس سازمان انرژی اتمی آمادگی ایران را برای مشارکت و همکاری با کشورهای منطقه در زمینه توسعه انرژی هستهای اعلام کرد.
دکتر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه (26 شهریور) در سخنانی در نشست سالانه انجمن جهانی هستهای در لندن، با اشاره به علاقهمندی کشورهای حوزه خلیج فارس برای توسعه انرژی هستهای اعلام کرد تهران آماده مشارکت، همکاری و در دسترس قرار دادن تجارب خود به کشورهای منطقه در این زمینه است.
صالحی با اشاره به روند افزایش همکاریهای بینالمللی سازمان انرژی اتمی پس از انعقاد توافق هستهای برجام با کشورها و صاحبان صنایع هستهای، از شرکتهای علاقهمند برای همکاری و مشارکت در پروژههای این سازمان دعوت به عمل آورد.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به برنامههای ایران برای تولید 20 هزار مگاوات برق هستهای افزود جمهوری اسلامی درهمین راستا سرمایه گذاری بر روی نیروگاههای کوچک تا صد مگاوات را به عنوان اولویتهای کشور در دست اجرا دارد.
صالحی به مشارکت سازمان انرژی اتمی ایران در بهکارگیری انرژی هستهای در تولید واکسن و دارو و همچنین در بهبود تولید محصولات کشاورزی و قراردادهایی که در این رابطه میان این سازمان و وزارت بهداشت و دیگر سازمان های ذیربط منعقد شده است، اشاره کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین با تاکید براهمیت استفاده از انرژی پاک هستهای در اهداف توسعه در کشورهای جهان، همکاریهای ایران و کشورهای صنعتی هستهای جهان را به ویژه در دوره پسابرجام تشریح کرد.
انجمن جهانی هستهای سازمان بینالمللی متشکل از مدیران ارشد صنایع سازمانها، شرکتهای فعال در صنعت هستهای در جهان با بیش از 400 عضو است که عمدهترین نقش را در تولید و بهبود مستمر انرژی هستهای برای کاربردهای صلح آمیز برعهده دارند.
در نشست سه روزه تخصصی و سالانه سازمان بین المللی «انجمن جهانی هستهای» که مقر آن در انگلیس است، روساء و کارشناسان هستهای از بخشهای دولتی و خصوصی از بیش از 35 کشور جهان شرکت دارند.
ایران پس از اجرای برجام و رفع بخشی از تحریمهای مرتبط با برنامه هستهایش در صدر هیاتی عالیرتبه در سمپوزیوم لندن حضور یافته است.
ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان تیر ماه سال گذشته در وینِ اتریش به توافق رسیدند و با اجرایی شدن برجام در 27 دی ماه سال گذشته اعلام شد تحریمهای ضدایرانی لغو میشوند.
مطابق با این توافق تمامی تحریمهای اعمال شده علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا، شورای امنیت و امریکا باید لغو شوند. ایران نیز در ازای لغو تحریمها برخی محدودیتها علیه فعالیتهای هستهای خود اعمال میکند.