برگزاری سمینار بین ایران و فرانسه با هدف انتقال دانش و تجربه
برگزاری سمینار بین ایران و فرانسه با هدف انتقال دانش و تجربه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی Iranway ، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی پیش بینیکرد سمینارهای مشترک مهندسین فرانسوی و ایرانی در راستای توافق وزرای حمل و نقل دو کشور در ایران برگزار و ادامه یابد و گفت: تمرکز این سمینارها بر دو موضوع حمل و نقل ترکیبی و تامین منابع مالی برای پروژههای زیرساختی است.
محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درسمینار مشترک ایران و فرانسه در زمینهٔ حملونقل ترکیبی و سرمایهگذاری بخش خصوصی در پروژههای زیربنایی که پیش از ظهر امروز در مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی برگزار شد، گفت : سمینارها بین ایران و فرانسه با هدف انتقال دانش و تجربه برگزار می شود.
وی توضیح داد:بعد از مسافرت آقای روحانی به پاریس درسال گذشته، همکاری های مشترک بین وزارتخانه های دو کشور مطرح شد و در راستای آن درحوزه وزارت راه و شهرسازی اقای آلن ویدالیس و عباس آخوندی وزرای حمل و نقل دو کشور تواق کردندکه هم در زمینه تامین منابع برای پروژههای ایران و هم در زمینه انتقال تکنولوژی اقداماتی را انجام دهند که شاهد هستیم امروز شرکت های بزرگ فرانسوی در پروژه های فرودگاهی و حمل و نقلی مشغول فعالیت هستند و مذاکرات خود را علاوه بر موضوع هواپیما به طورجدی پیش میبرند، این از ثمرات همین دیدار است.
شکرچی زاده توضیح داد:علاوه بر این قرار شدبرای تبادل تجربه و استفاده از تجارب خوب فرانسه برای مهندسین ایرانی سمینارهایی را در ایران پیش بینی کنیم، سمیناری که امروز و فردا برگزار میشود روی دو موضوع مهم تمرکز دارد، نخست حمل و نقل ترکیبی و دیگری تامین منابع مالی برای پروژههای زیر ساختی است. نقص مهمی که در سیستم حمل و نقل ایران وجود دارد، این است که مودهای حمل و نقلی با یکدیگر ارتباط مستقیمی ندارد، قطار مسافربری ما بیرون شهر مسافر را تخلیه میکند و بعد از آن مسافر باید بیاید و کیلومترها راه طی کند تا خود را به شهر برساند و یک ارتباط منطقی بین اینها وجود ندارد . تجارب خوب فرانسوی ها که یکی از کشورهای پیشرفته اروپایی در زمینه حمل و نقل ترکیبی هستند در این زمینه راهگشا خواهد بود.
وی حمل و نقل ارزان روان و مطمئن برای مسافر و بار را از ثمرات حمل و نقل ترکیبی خواند و ادامه داد : مهمتر بحث تامین منابع مالی برای پروژههای زیرساختی و راه است، ما برای تامین منابع مالی برای پروژههای عمرانی مشکل داریم و حتما باید تجارب سایر کشورها را بگیریم، در کشورهای دیگر به نحو مناسبی از سرمایه گذارخصوصی استفاده میشود و فقط دولتی ها پای کار نیستند . این درحالی است که پروژه های عمرانی ما در دهه های اخیر با استفاده از منابع دولتی بوده است و امروز که با مشکل بزرگ تامین منابع مالی روبرو هستیم پروژههای زیربنایی مامتوقف شده است و لازم است برای این مشکل راه حلی داشته باشیم.