همکاریهای دوجانبه ایران و فرانسه درزمینههای علمی و تحقیقاتی
همکاریهای دوجانبه ایران و فرانسه درزمینههای علمی و تحقیقاتی
سفیر فرانسه در ایران با حضور در دفتر وزیر بهداشت با وی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار همکاریهای دوجانبه دو کشور در زمینههای علمی تحقیقاتی و آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش همشهری آنلاین از وبدا، دکتر سید حسن هاشمیدر این دیدار ضمن قدردانی از تلاش فرانسوآ سنمو سفیر فرانسه در ایران برای گسترش و ارتقای روابط دو کشور گفت: روابط کشورها دارای فراز و نشیبهای زیادی است و خوشحال هستیم که پس از توافق هسته ای، سفر دکتر روحانی؛ رییس جمهور به فرانسه انجام و مقدمه ای شد تا دو کشور همکاریهای دو جانبه را در حوزههای مختلف به ویژه در حوزه "سلامت´ تقویت کنند.
دکتر هاشمی با اشاره به اشتراکات و زمینههای همکاریهای قبلی دو کشور با بیان این که نظام آموزشی ایران از 50سال قبل برگرفته از مکتب فرانسه بود گفت: بسیاری از اساتید قدیمی ما در مکتب فرانسه تحصیل کرده اند و عمده منابع ما از زبان فرانسه است .
وزیر بهداشت به روابط دیرینه انستیتو پاستور ایران با انستیتو پاستور فرانسه اشاره کرد و گفت : مطلع شده ایم که رییس انستیتو پاستور فرانسه بزودی به ایران خواهد آمد.
دکتر هاشمی به وجود 600 مرکز تحقیقاتی در ایران اشاره کرد و گفت: برخی از مراکز تحقیقاتی ما رتبههای خوب و بین المللی دارند و ارتباطات محققان و دانشمندان دو کشور میتواند در برای ارتقای همکاریهای دو جانبه، کمک کننده باشد.
- ایران از نظر علمی و تحقیقاتی رتبه اول منطقه
وزیر بهداشت گفت: ایران از نظر علمی و تحقیقاتی رتبه اول منطقه و رتبه 16 جهانی را داراست و با توجه به تاکیداتی که مسئولین جمهوری اسلامی در زمینه توسعه علمی دارند، یکی از زمینههای همکاری میتواند در این بخش باشد.
هاشمی به وجود 200 هزار دانشجوی پزشکی در 57 دانشگاه و 90 دانشکده طب اشاره کرد و بر روابط متقابل علمی و پژوهشی اساتید دو کشور تاکید کرد.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت تقویت و گسترش ارتباطات دو کشور گفت: حداقل در علوم طب حیف است که روابط علمی قریب به 2 قرن ایران و فرانسه به فراموشی سپرده شود.
وزیر بهداشت یکی از راهکارهای گسترش روابط دو کشور در زمینه پزشکی را برگزاری مشترک کنگرهها و کارگاههای آموزشی با حضور محققان دو کشور دانست و بر گسترش و ارتقای همکاریهای دارویی بین دو کشور تاکید کرد.
هاشمی در ادامه به مشکلات واردات سموم و کود برای محصولات کشاورزی در دوران تحریمها اشاره کرد و گفت: فرانسه و آلمان در شرایط جدید میتوانند با وزارت جهاد کشاورزی برای تهیه سموم دارای کیفیت همکاری نمایند.
وزیر بهداشت افزود: در مورد سموم کشاورزی به نظر میرسد تشویق بخش خصوصی فرانسه برای سرمایه گذاری در ایران با توجه به جمعیت این کشور و بازار قریب به 300 میلیونی پیرامونی ایران در منطقه میتواند مقرون به صرفه باشد.
هاشمی همچنین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: شرکتهای فرانسوی به صلاح است که اگر به منافع دراز مدت فکر میکنند در جهت انتقال فن آوری و تولید مشترک از طریق سرمایه گذاری شرکتهای ایرانی در کشور تلاش کنند تا بازار را از دست ندهند.
وزیر بهداشت در ادامه به تشریح نظام بهداشتی درمانی کشور و سیستم ارجاع پرداخت و گفت: در ایران به ازای هر هزار نفر یک خانه بهداشت در مناطق روستایی پیش بینی شده و برای هر 12 هزار نفر یک پایگاه بهداشتی و به ازای 25 تا 50 هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت وجود دارد و بیمار مرحله به مرحله به این مراکز مراجعه میکند و در صورت نیاز به سطح بالاتر ارجاع داده می شود.
هاشمی در ادامه به وجود 900 بیمارستان دولتی و خصوصی و نیز وجود 110 هزار تخت بیمارستانی در کشور اشاره کرد و گفت: بیماران از خانه بهداشت به پایگاههای بهداشتی و سپس از پایگاههای بهداشتی به مراکز جامع خدمات سلامت و از آنجا به بیمارستانها ارجاع میشوند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تمام خدمات بهداشتی و واکسیناسیون برای ایرانیان و اتباع خارجی رایگان است. همه ایرانیان بیمه پایه درمان دارند و برای دریافت خدمات بستری در روستاها 3 درصد و در شهر ها 6 درصد از هزینه را میپردازند.
هاشمی با بیان این که در حوزه بیمارستانسازی ، هم بخش خصوصی و هم دولتی علاقه مند به سرمایه گذاری خارجی است، گفت: در زمینه آمبولانس هوایی، دریایی و زمینی نیز امکان همکاری با شرکتهای فرانسوی وجود دارد.
وزیر بهداشت در ادامه به توانمندیهای پزشکان ایرانی اشاره کرد و گفت: بیش از 20 سال است که اعزام بیمار به خارج نداشته ایم و برعکس بیماران از کشورهای مجاور به عنوان توریست سلامت برای دریافت خدمات درمانی به ایران میآیند و دانشمندان ایرانی و فرانسوی در این زمینه میتوانند تجربیات خود را به اشتراک گذارند.
- اظهارات سفیر فرانسه در ایران
سفیر فرانسه در ایران هم با اشاره به سابقه روابط دو کشور در حوزههای مختلف، گفت: سفر سال گذشته رییس جمهور ایران به فرانسه، یک موفقیت بزرگ بود زیرا همکاریهای دو جانبه بسیار مهم است.
فرانسو آنسمو هم دراین دیدارگفت: وجود انستیتو پاستور ایران نشان دهنده روابط دوستی و علمی دو کشور است که امروز به طور کامل توسط نیروهای متخصص ایرانی اداره میشود و نسبت به سایر انستیتو های پاستور در کشورها، برتری مناسبی دارد.
وی از برگزاری گردهمایی مدیران انستیتو پاستور در ماه نوامبر در ایران خبر داد و گفت: قطعا انستیتو پاستور فرانسه را تشویق میکنیم تا در این گردهمایی حضور پیدا کنند و خود آنها علاقه مند هستند که در این اجلاس حضور یابند.
سفیر فرانسه در ایران با اشاره به همکاری خود در روند اجرای یکی از توافقنامههای دو کشور در حوزه سلامت، اظهار داشت: یکی دیگر از پروژههای توافقی طرفین، ساخت لابراتورهای تحقیقاتی پزشکی است که بسیار ارزشمند و مورد حمایت دولتهای ایران و فرانسه است.
آنسمو اظهار داشت: دانشگاهها و بیمارستانهای دانشگاهی ایران ارتباط و همکاریهای بسیار مناسبی با سازمان بیمارستانی دانشگاهی فرانسه دارند و سمینار های مشترک زیادی در حوزههای ژنتیک، اورژانس، مدیریت بیمارستانی و بیماریهای عفونی برگزار خواهد شد.
وی ضمن تاکید بر لزوم تبادل دانشجویان ایرانی و فرانسوی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در مراکز علمی و دانشگاهی دو کشور، خاطرنشان کرد: تمامی محققان و دانشمندان فرانسوی، تحت تاثیر سطح علمی پزشکان ایرانی هستند و علاقه دارند تا با آنها در حوزههای مختلف در فرانسه همکاری کنند.
سفیر فرانسه در ایران تاکید کرد: تعهد می دهم که در زمینه اعطای ویزای بلند مدت به متقاضیان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در فرانسه همکاری های مناسبی انجام دهیم.
وی با اشاره به قدمت و پیشرفت چشمگیر ایران در صنعت دارو، گفت: تولید 96 درصد از داروی مورد نیاز در ایران موفقیتی بزرگ است و فرانسه میتواند در زمینه انتقال تکنولوژی تولید دارو با ایران همکاری کند زیرا علاوه بر همکاریهای مشترک، می توان در مورد ساخت دارو برای بیمارانی که در ایران در حال رشد است، در مراکز تحقیقاتی به نتایج ارزنده ای رسید.
آنسمو با اشاره به اهمیت دسترسی به بازار های مناسب برای تولیدات حوزه سلامت، اضافه کرد: با رعایت کردن قوانین و مقررات داخلی ایران، ورود شرکتهای دارویی فرانسه به ایران میتواند تسهیل یابد.
وی در پایان یادآور شد: همکاری ایران و فرانسه میتواند در حوزه بیمارستانسازی تقویت شود و در حال حاضر هم یکی از بهترین شرکتهای ساخت بیمارستان، برای ساخت بیمارستان 1000 تختخوابی در تبریز در حال مذاکره است و میتوان در آینده شاهد همکاریهای مناسبی در زمینه سموم دفع آفات نباتی بین دو کشور بود.