دوشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۰۱ ب.ظ
سخنگوی نیروی بسیج مردمی عراق: داعش از اماکن باستانی به عنوان محل استقرار عناصر خود استفاده می کند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ اماکن باستانی عراق که قبلا هدف عملیات تخریب و غارت گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش قرار گرفته بود با آغاز عملیات بیرون راندن این گروه تروریستی از آخرین پایگاه خود در شمال عراق، بار دیگر در معرض خطر قرار گرفته است.
گروه داعش بعد از ورود به شهر موصل در سال 2014 موزه این شهر را تخریب و به چند منطقه باستانی از جمله شهرهای الحضر و نمرود حمله کرد و با انتشار تصاویر ویدئویی در اینترنت به تخریب آثار در این مناطق افتخار کرد. اکنون نیروهای عراقی شهر موصل را که آخرین پایگاه عناصر داعش و دیگر تروریست ها در عراق است محاصره کرده اند ولی مقامات عراقی می گویند گروه داعش افراد مسلح خود را در داخل یا نزدیک اماکن باستانی مستقر کرده است بنابراین ممکن است این اماکن در نبردهای آینده آسیب بیشتری متحمل شوند.
احمد الأسدی سخنگوی نیروی بسیج مردمی گفت: داعش در اماکن باستانی حضور دارد و از این اماکن به عنوان محل استقرار عناصر خود استفاده می کند.
الاسدی افزود: نیروی بسیج مردمی با احتیاط به سمت مناطق باستانی پیشروی خواهد کرد تا این ثروت عظیم که میراث انسانی محسوب می شود حفظ شود.
زمانی که عملیات بازپس گیری موصل روز هفدهم اکتبر آغاز شد، رئیس یونسکو (سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد) از همه طرف های مناقشه خواست از اماکن باستانی محافظت کند.
ایرینا بوکووا گفت: از همه طرف های شرکت کننده در عملیات نظامی می خواهم از این میراث فرهنگی محافظت کنند و از هرگونه استفاده نظامی از اماکن فرهنگی و باستانی یا هدف قرار دادن آن پرهیز کنند.
یونسکو و وزارت فرهنگ عراق اعلام کردند فهرست اماکن باستانی و مشخصات جغرافیایی آنها را در اختیار طرف های اصلی این مناقشه قرار داده اند.
شهرهای الحضر و نمرود به همراه بیش از 70 مکان دیگر در استان نینوا در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارند.
قیس حسین رشید معاون وزیر فرهنگ عراق در امور آثار باستانی به خبرگزاری فرانسه گفت فهرستی که وزارت فرهنگ عراق منتشر کرده، مناطقی را مشخص می کند که اعضای داعش در آن حضور دارند.
وی افزود: داعش برخی مواقع از مناطق باستانی به عنوان میدان آموزش نیروهایش استفاده می کند.
انتشار این فهرست ممکن است به کاهش حملات هوایی به مناطق حساس کمک کند و نیروهای زمینی را به خویشتنداری تشویق کند ولی نمی تواند داعش را مهار کند.
داعش از زمان سیطره بر مناطقی از عراق در سال 2014 تخریب برنامه ریزی شده و وحشتناک آثار را با این بهانه که این آثار بت هستند و وجود آنها مغایر با شریعت اسلامی است، آغاز کرد.
اما بسیاری از کارشناسان می گویند داعش از حمله به میراث فرهنگی عراق بهره برداری تبلیغاتی کرده است. به گفته آنها داعش برخی آثار را به سرقت برده و در بازار فروخته است.
۹۵/۰۸/۱۷