فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها


تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - 31 October 2016
رسانه های اسراییلی از جمله " تایمز اسراییل " و " جروزالم پست " با انتشار اخباری از پخش مصاحبه مره صدق به زبان انگلیسی در برنامه روز یکشنبه رادیو اسراییل خبر داده اند.
"سیامک مره صدق" نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی مصاحبه با رادیو اسراییل را تکذیب کرد و گفت هیچ انسان آزاده ای با یک رسانه صهیونیستی مصاحبه نمی کند.

به گزارش عصر ایران این نماینده مجلس در گفت و گو با خبرگزاری فارس با اشاره به  انتشار اخباری در رسانه های اسراییل مبنی بر مصاحبه او با رادیو اسراییل با تکذیب این اخبار،گفت؛ در سفری که اخیرا به فرانسه داشته  خبرنگار یک نشریه فرانسوی از او سوالاتی درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به ایران پرسیده  و او در پاسخ گفته است که در رژیم صهیونیستی 4 نفر آدم عاقل پیدا می شود که بداند حمله به ایران مفهومش نابودی اسراییل است.

تکذیب مصاحبه این نماینده کلیمی مجلس با رادیو اسراییل در حالی است که رسانه های اسراییلی از جمله " تایمز اسراییل " و " جروزالم پست " با انتشار اخباری از پخش مصاحبه مره صدق به زبان انگلیسی از رادیو اسراییل در روز یکشنبه خبر داده اند. روزنامه جروزالم پست حتی متن کامل مصاحبه مره صدق را منتشر کرده است.

وب سایت " تامیز اسراییل " نیز که پیشتر خبر مصاحبه مره صدق با رادیو اسراییل را کار کرده بود پس از مصاحبه این نماینده کلیمی مجلس ایران با خبرگزاری فارس و تکذیب مصاحبه با رادیو اسراییل، خبر تکذیب مصاحبه را منتشر کرده است.

اما خبری که پیشتر در رسانه های اسراییلی به نقل از مصاحبه مره صدق با رادیو اسراییل منتشر شده را بخوانید:  

"سیامک مره صدق" نماینده کلیمی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه ای با رادیو اسراییل گفت ایران برای زندگی یهودیان از کشوری چون فرانسه  امن تر است.نماینده کلیمی مجلس در مصاحبه با رادیو اسراییل : ایران از فرانسه برای یهودیان امن تر است

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری "تایمز اسراییل" مره صدق با اشاره به اینکه یهودیان در ایران می توانند آزادانه مناسک مذهبی خود را به جای آورند گفت: در طول تاریخ ایران حضور یهودیان در هیچ شهری از این کشور ممنوع نبوده است ، حتی در مذهبی ترین شهرهای ایران."

مره صدق که برای نخستین بار به عنوان یک نماینده کلیمی مجلس شورای اسلامی با یک رسانه اسراییلی مصاحبه می کرد، با اشاره به اینکه از نظر او و پس از برجام احتمال جنگ و درگیری نظامی بین ایران و اسراییل رخت بربسته است، گفت:" ایران نمی خواهد آغازگر جنگ با اسراییل باشد چون آنها می دانند در منطقه خاورمیانه هر کشوری که آغاز کننده جنگ باشد در واقع دست به خودکشی زده است."

او با اشاره به اینکه مقامات ایران به اندازه ای عاقل هستند که از جنگ اجتناب کنند، افزود: با امضای توافق هسته ای وضعیت روابط بین ایران و اسراییل به سطحی پایدار و با ثبات رسیده است.

این نماینده کلیمی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت:" دو یا سه سال پیش من به بنیامین نتانیاهو مشکوک بودم و بر این گمان بودم که او به اندازه ای دیوانه است که سودای جنگ کند اما امروز شرایط دنیا پس از انعقاد برجام بهتر شده و خاورمیانه در وضعیت باثبات تری قرار دارد و احتمال جنگ – اسراییل و ایران - منتفی شده است."

مره صدق که سومین دوره حضور خود به عنوان نماینده کلیمیان در مجلس ایران را می گذراند در ادامه از وضعیت آزادی مذهبی یهودیان در ایران گفت و افزود:" ما هیچ مشکلی درباره آزادی های مذهبی مان نداریم. ما در ایران کنیسه ، مدرسه، قصابی و رستوران های خاص خودمان را داریم."

او  در ادامه گفت: به عنوان یک یهودی در ایران بالاترین رده ای که می توان به آن رسید نمایندگی مجلس است . یک یهودی از جمع 25 هزار یهودی در ایران می تواند به سمت نمایندگی مجلس برسد. یک کرسی برای یهودیان اختصاص داده شده است. به جز این، یهودیان نمی توانند به مناصبی چون ریاست جمهوری، وزارت، معاونت وزرا و فرماندهی رده بالا و میانی ارتش و قوای نظامی برسند.

او با این حال گفت وضعیت زندگی یهودیان در ایران از بسیاری جهات خوب است و برای مثال یهودیان می توانند به مدارج بالای علمی و دانشگاهی برسند و در دانشگاه ها تدریس کنند. 

او افزود  یهودیان در کشوری چون ایران می توانند امنیت بیشتری در مقایسه با کشوری چون فرانسه داشته باشند که از بیم حمله به یهودیان در کنیسه های فرانسه ماموران امنیتی گذاشته اند.

او گفت روابط خصمانه بین اسراییل و ایران تاثیری در وضعیت زندگی یهودیان در ایران ندارد چون به گفته او دولت جمهوی اسلامی ایران بین صهیونیست و یهودیت تفاوت قایل است و این دو را یکی نمی داند.

او در عین حال با اشاره به وجود برخی مشکلات قانونی و حقوقی برای اقلیت های مذهبی از جمله یهودیان در ایران گفت، وضعیت در این زمینه روز به روز بهتر می شود و برای مثال با فتوای آیت الله خامنه ای رهبر ایران، مساله تفاوت دیه بین مسلمانان و غیر مسلمانان در نظام قضایی ایران مرتفع شد.

این نماینده کلیمی تاکید کرد:" قانون دیگری که در صدد اصلاح و تغییر آن هستیم مساله ارث است. بر اساس قوانین ایران که ریشه ای یک صد ساله دارد اقوام تازه مسلمان شده یک فرد غیر مسلمان در صورت فوت او اموالش  را به ارث می برند. ما در حال تلاش برای تغییر این قانون هستیم.

او درباره هولوکاست نیز گفت: این مساله یک واقعیت تاریخی بوده است و انکار آن مثل انکار نور آفتاب است. ما در زمان ریاست جمهوی احمدی نژاد به مواضع او در نفی هولوکاست اعتراض داشتیم و به او نامه هم نوشتیم و در نامه تاکید کردیم که این رفتار او از نظر یهودیان ایران غیر قابل پذیرش است و به نفع منافع مردم ایران هم نیست و تنها نفع آن به جیب تندروهای دست راستی در دولت اسراییل می رود."
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۸/۱۷
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی