فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
"ایران : واقعیت و افسانه" در پاریس برگزار شد


  چاپ        ارسال به دوست

نشست "ایران : واقعیت و افسانه" در پاریس برگزار شد

این نشست آکادمیک با سخنرانی آقای آنتون اسفر (رئیس موسسه آزاد مطالعات روابط بین الملل پاریس و بنیانگذار نشریه شرق) آغاز و سپس با سخنرانی آقایان دنیس بوشار (رئیس سابق موسسه جهان عرب)، پی یر کونسا (نویسنده و از مدیران ارشد سابق وزارت دفاع)، اریک دونس (مدیر مرکز تحقیقات و اطلاعات فرانسه) ادامه یافت.

آنتون اسفر :

            وی سخنان خود را با یادی از دیدار خود با آیت الله محمد باقر صدر در لبنان آغاز نمود و در ادامه با اشاره به مسئله بر ولایت فقیه و نقش امام خمینی ره عنوان نمود: آنچه که آنروز شاهد آن بودیم و موجبات انقلاب اسلامی را فراهم نمود  لزوما یک تفکر هندوایرانی و یا مطلقا یک تفکر پارسی و یا حتی شرقی نیست بلکه این تفکر حاصل یک منش خاص  است که  غالب ساختار  آن نیز توسط مردم عادی پرورش یافته دانشگاه شکل گرفته بود.

            وی ادامه داد: ایرانیان از دیرباز دوستدار فرانسه و ارتباط با آن هستند، به لحاظ سابقه و پیشینه هم همینطور هست اما برعکس در فرانسه این موضوع آنچنان که شاید و باید اتفاق نیفتاده است. 

            وی با اشاره به اهمیت ایران به عنوان دروازه ای به سمت برخی کشورهای همجوار آن مانند؛  افغانستا ن و پاکستان و اهمیت راهبردی ایران در آسیای مرکزی به خاطر وجود دریای خزر اظهار داشت:  اهمیت مسئله خلیج فارس به این علت این که بخش عمده انرژی دنیا از آنجا تامین می شود، ایران را به عنوان یک قدرت منطقه ای  تبدیل کرده چنانچه ما دیدیم در بسیاری از تلاطمات اقتصادی این کشور همچنان صاحب نفوذ در منطقه است  و با وجود مشکلات فراوان توانسته ثبات خود را حفظ کند.

 

 

دنیس بوشار : 

تحلیل شرایط ایران قبل و بعد از انقلاب، موقعیت کشورهای همسایه ایران، انقلاب های گوناگون در کشورهای مختلف از بهار عربی تا سقوط حکومت ها، فرآیند تشکیل داعش، حملات گذشته آمریکا به عراق، مسئله کردستان همگی نکاتی بودند که دنیس بوشار با تاکید بر ظرفیت بالقوه ایران ونیز قدرت دفاعی نظامی ایران بیان نمود. وی با بیان این مسئله که موضع ایران بعد از دوران شاهنشاهی بر دو محور ضد امپریالیستی آمریکا و نیز ضد صهیونستی قرار گرفت، ابراز داشت: ایرا ن علی رغم تهدیداتی که از سوی برخی همسایگان خود می شود و یا ناآرامی ها در نزدیکی مرز های خود، امروزه به عنوان عامل ثبات و پایداری در منطقه شناخته می شود، به نوعی که در خاورمیانه بازیگر اصلی در مسئله امنیت، کشوری جز ایران نخواهد بود .

 پی یر کونسا :

            وی نیز با تحلیل شرایط امروز ایران و مناسبات ایران با کشور های همسایه امریکا را عامل بر هم زننده امنیت و مخل دموکراسی در منطقه عنوان نمود به نوعی که تجهیز گروه های سلفی تکفیری به طور غیر مستقیم توسط آمریکا از جمله نمونه های بارز آنست. آقای کونسا نیز در ادامه با اشاره به موضوع روابط ایران و روسیه و تحولات منطقه ایران را عامل مهمی در تامین امنیت منطقه معرفی کرد.

 اریک دونس :

            این محقق در حوزه روابط بین الملل با اشاره به پیشنه روابط ایران و فرانسه و حضور امام خمینی در فرانسه، و نیز تحریم های یکجانبه از سوی غرب علیه ایران به نمونه های متعدد نقض دموکراسی از سوی کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه اشاره نمود و تجهیز دولت صدام توسط فرانسه و دیگر دول غربی در زمان جنگ با ایران را از جمله این موارد دانست، تجهیزاتی که متاسفانه منجر به بمباران متعدد شهر های ایران حتی از نوع شیمیایی برای مثال در منطقه کردستان از سوی صدام گردید.      

            آقای دونس با ذکر تناقض های متعدد در زمینه حقوق بشر و دموکراسی از سوی آمریکا  و اشاره به حادثه یازده سپتامبر عنوان نمود در حالی که این مسئله توسط برخی تروریست های تبعه دولت عربستان سعودی انجام گرفت اما جرج بوش بلافاصله صحبت از عراق، ایران و کره شمالی را به میان کشید.

در پایان باید اضافه نمود  در این نشست مسئله امنیت کنونی کشور ایران به عنوان عامل ثبات در منطقه، موضوع مورد تاکید تمامی سخنرانان حاضر بود که بدان بارها اشاره شد.


١٤:٥٠ - 1395/08/19    /    شماره : ٦٦٤٦٠٠    /    تعداد نمایش : ٤٩

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۱۱
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی