در راستای همکاریهای بینالمللی هوایی و هوانوردی بین ایران و فرانسه
یکشنبه ، 25 مهر 1395 ، 16:35 |
پیرو تعاملات بینالمللی انجام شده از سوی ستاد هوایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاریهای انجام شده با شرکتهای دانشبنیان هوایی، حضور چند شرکت معتبر فرانسوی فعال در زمینه سیستمهای اویونیک، تجهیزات فرودگاهی و سیستمهای ناوبری در ایران انجام گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، چند شرکت معتبر فرانسوی فعال در زمینه سیستمهای اویونیک، تجهیزات فرودگاهی و سیستمهای ناوبری در عازم ایران شدند. از جمله نقاط قابل توجه در اهمیت شرکتهای مذکور میتوان به چرخه عمر و افق کاری آنها اشاره کرد که علاوه بر کسب تجربه و همکاری مشترک، شکلگیری شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر در برنامه کاری تعریف شده مابین مجموعههای ایرانی فعال در حوزه اویونیک و شرکتهای فرانسوی اشاره کرد، شایان ذکر است این سه شرکت جزء تأمینکنندگان اصلی شرکتهای AIRBUUS، THALES، DASSAULT، و ALSTOM به شمار میآیند.
افزون براینکه پروژهها و همکاریهای جدید توانستهاند فرصتهای اقتصادی و توسعه را برای این شرکتها خلق کنند، این پروژهها به سرمایهگذاری و کمکهای مالی و اقتصادی بیشتر به این شرکتها منجر شده است. با توجه به اینکه ایران در قلب بازار بزرگ منطقه است، ایران و فرانسه میتوانند سرمایهگذاری مشترک منطقهای داشته باشند.
در روز اول این نشست، معرفی توانمندیها و زمینههای همکاری حوزههای فعالیت شرکتهای هوایی ایران و شرکتهای فرانسوی مذکور با حضور 8 شرکت برتر صنعت هوایی ایران که غالب آنها دانشبنیان خصوصی بودند، انجام پذیرفت که به ارائه توانمندی های خود و زمینههای همکاری در حوزه الکترواویونیکی پرداختند و پس از آن شرکتهای ایرانی و فرانسوی جلسات تخصصی به صورت مذاکرات دو جانبه را انجام دادند. بازدید از توانمندیهای صنعت هوایی ایران از دیگر نقاط بارز بوده است که مورد توجه عمیق آن ها قرار گرفت.
ابراز تمایل فرانسوی ها جهت همکاری با شرکتهای ایرانی به جهت انتقال تکنولوژی، آموزش شرکتهای ایرانی به سمت تکنولوژیهای سطح بالای بین المللی با راهبرد میانبر جهت دسترسی به فناوریهای جدید (استراتژی catch up) به جهت توانایی شرکتها در پیشرفت و سپس همکاری مشترک با شرکتهای آموزش دیده، نیاز به تبدیل وسایل قدیمی الکترومکانیکی به الکترونیک با توجه به ناوگان فرسوده کشور، تاسیس یک شرکت JV دانشبنیان با همکاری کارگزار ایرانی و شرکتهای فرانسوی به جهت همکاری مشترک شرکتهای ایرانی و شرکتهای فرانسوی برای تولید محصولات برای عرضه به کشورهای اروپایی در بخش نیازهای خاص (European Niche Market) در زمینه الکترونیک و در افق بلند مدت تاسیس یک کارخانه در ایران با سرمایهگذاری کامل شرکتهای فرانسوی از جمله حوزه های فعالیت و همکاریهای مشترک بین دو مجموعه که به تایید دو طرف رسیده است.
فرانسه ششمین اقتصاد جهان و سومین اقتصاد در اروپا است، کشور فرانسه با رتبهبندی هفتاد و پنجمین کشور از لحاظ آزادی اقتصادی و نرخ تغییرات اقتصادی از سال 2012 تا سال 2016، (0.9-) بوده است. با توجه به اینکه در این کشور، 31 شرکت برتر از میان 500 شرکت برتر در جهان وجود دارند، در رتبه بندی Fortune Global 500 رتبه چهارم را بعد از امریکا، چین و ژاپن دارا است، ساختار صنعتی فرانسه توسط عواملی مانند حضور رهبران جهان در بازار هوافضا شکل گرفته است و با رشد صنعت حملونقل هوایی گسترش چشمگیری یافته است.
شایان ذکر است توسعه صنعت هوایی در فرانسه با سه مزیت گسترش یافته است که این سه مزیت شامل عضویت قریب به اتفاق تمامی ذینفعان در انجمن صنعت هوافضای فرانسه، همکاری نهادهای تحقیق و توسعه با نظارت انجمن تحقیقات هوانوردی و دره هوا و فضا (Aerospace Valley) که یک خوشه از شرکت های مهندسی هوا فضا و مراکز تحقیقاتی در کشور فرانسه است می شود، بیش از 500 شرکت وابسته (از جمله Airbus، EADS، Air France و Dassault) 120.000 شغل در حمل و نقل هوایی و پرواز فضایی صنعت هوافضای فرانسه را ایجاد کردند. علاوه بر این، در حدود 8500 محقق در شرکت ها و موسسات وابسته فعال هستند. هدف این خوشه صنعتی ایجاد 40.000 شغل جدید در 20 سال آینده است. مقر دره هوا و فضا در تولوز واقع شده است. |