فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
گزارش نیویورک تایمز از نارضایتی زنان مسلمان در فرانسه
سه شنبه 16 شهریور 1395 - 10:51:11 |  زنان

ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی (بورکینی) در فرانسه علاوه بر ایجاد نارضایتی در زنان مسلمان روایت جدیدی را از وضعیت آنها در اروپا به تصویر کشیده و از نارضایتی شان از نحوه برخورد با آنها در جامعه اروپا حکایت دارد.
گزارش نیویورک تایمز از نارضایتی زنان مسلمان در فرانسه

به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به تازگی با انتشار مطلبی نظر زنان فرانسوی را درباره ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی جویا شد که به نوشته این نشریه کامنت هایی که دریافت کرده نشان می دهد مساله نارضایتی زنان مسلمان بسیار عمیق تر از صرف ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی است و جنجال ها بر سر حملات ناشی از ممنوعیت استفاده از چنین پوششی در بیش از 30 شهر ساحلی فرانسه آنقدر شدید بوده که اجازه نداده صدای زنان فرانسوی که این لباس برای آنها طراحی شده بود، شنیده شود. 
این کامنت ها زندگی زنان مسلمان، محجبه و غیر محجبه را در بخش هایی از فرانسه که تروریسم به موضوعی نگران کننده بدل شده، به تصویر کشیده است و بسیاری از زنانی که در فرانسه متولد و بزرگ شده اند از این که به آنها گفته شود باید به کشور خود بازگردند، سردرگم شده اند. 
«تسلیمه عمر» معلم 30 ساله ای که در حومه شهر پاریس زندگی می کند، نوشته است: ما سالها با نگاه های آلوده و اظهارات تهدیدکننده ای مواجه بوده ایم. از من خواسته شده به کشورم برگردم ( هر چند که من اکنون در کشورم هستم). 
به نوشته این روزنامه، عمر و شوهرش اکنون به ترک فرانسه فکر می کنند. 
«لاری ابوذیر» 32 ساله نیز می گوید به فکر نگهداری از فرزندانش در شهر «تولوز» واقع در جنوب فرانسه است زیرا در آنجا می تواند روسری سر کند که در جامعه از آن استقبال نمی شود و حتی در برخی از محیط های کاری ممنوع است. 
بسیار از زنان در کامنت های خود نوشته اند که تعصبات علیه مسلمانان پس از حمله به نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» در ژانویه سال 2015 و حملات اخیر در شهرهای بروکسل، پاریس و نیس تشدید شده است.
«حلیمه بوگرا» دانشجوی 21 ساله شهر «بورگ ان برس/ Bourg-en-Bresse» فرانسه سابقه چنین رفتارهایی را حتی بسیار قبل تر از حملات تروریستی اخیر عنوان و به کشته شدن هفت شهروند فرانسوی در سال 2012 توسط «محمد مراه» در جنوب غرب فرانسه اشاره کرد.
بوگرا نوشت: نگاه جامعه به ما تغییر کرده است و دیگر هیچ کس از گفتن این جمله به یک مسلمان که «به کشورت برگرد» واهمه ندارد. 
«هاجر زنو» 27 ساله از شهر لیون فرانسه که در زمینه طراحی فعالیت می کند به محاصره یک زن توسط مقام های پلیس در شهر ساحلی نیس اشاره کرد و نوشت: این موضوع اولین روزهای دبیرستان را که بر اساس قانون داشتن حجاب در مدارس منع شد، در ذهنم تداعی کرد. معلم به من گفت که روسریم را در مقابل همه دانش آموزان بردارم که این موضوع باعث خجالت من شد. امروز قلبم دوباره شکست و من از خودم می پرسم کی این مسائل پایان می یابد. 
«میرا حسین»27 ساله نوشت: زنان مسلمان در فرانسه در یک نظام آپارتایدی زندگی می کنند که ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی در سواحل این کشور تازه ترین مورد آن است. 
زنان و دختران مسلمان فرانسوی همچنین در کامنت های خود از محدودیت آزادی در اروپا، استفاده از القاب توهین آمیز و حتی تهدید به مرگ شکایت کرده اند. آنها از محدودیت هایشان درباره یافتن شغلی متناسب با رشته تحصیلی شان گله کرده و درباره آینده ابراز ناامیدی کرده اند. 
بسیاری از سیاستمداران فرانسوی، از جمله «مانوئل والس» نخست وزیر این کشور و «نیکلا سارکوزی» رئیس جمهوری سابق و نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در سال 2017، از ممنوعیت بورکینی دفاع کرده اند.
دفتر کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر (OHCHR)، تلاش برای ممنوعیت پوشش کامل بانوان در فرانسه را نقض آزادی های بنیادی و واکنشی احمقانه به افراط گرایی توصیف کرده است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۱۳
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی