فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها




خاطره ای از یک جهانگرد فرانسوی از ایران
توسط : Stronghold
    
عاشقان را عشق فرمان می دهد. لوتیان را معرفت... مخلصیم با معرفت ... !

خاطره ای از ژان شاردن
جهانگرد معروف فرانسوی از ایران 


در کشور ایران،سفر کردن برای سیاحت و اطلاع از اوضاع جاهای دیگر مرسوم نیست و حتی دور از تجمل است. یک ایرانی سفر نمی کند مگر برای دو منظور،یکی برای استفاده   به هر شکل که باشد   و دیگری برای زیارت.
ایرانیان نمی توانند قبول کنند که شخصی خانه و وطن خود را رها کند و به کشور دیگر برود فقط برای اینکه از وضع زندگی مردم در آم کشور و وضع جغرافیایی آنجا اطلاع حاصل نماید،به همین جهت هر اروپایی که به ایران سفر کند و بگوید برای جهانگردی آمده،مورد سوءظن قرار می گیرد و ایرانیان او را جاسوس فرض می کنند،اما اگر بگوید که برای تجارت آمده،نسبت به وی ظنین نمی شوند زیرا حس می کنند که او برای جلب منفعت سفر کرده است. من چون با عنوان تاجر وارد ایران شدم . براستی تجارت می کردم مورد سوءظن نبودم.
یکی از کارهای مشکل پادشاه ایران،سان دیدن قشون است و سان دیدن ارتش ایران گاهی سه ماه طول می کشد،چون در ایران،قشون را مثل قشون های اروپایی سان نمی بینند و به عقیده من سان دیدن قشون در ایران بهترین نوع سان دیدن در سراسر جهان است. رسم سان دیدن در ایران از این قرار می باشد که هر روز یک فوج   هنگ   از افواج ارتش وارد قصر سلطنتی می شود و در یک قسمت از باغ صف می بندد. بعد پادشاه ایران در جای مخصوص می نشیند و افسری که فرمانده فوج است،اسامی یکایک سرباران را با صدای بلند بر زبان می آورد و فی المثل می گوید   رجبعلی فرزند حستعلی   چون در ایران وقتی اسم کسی را می برند نام پدرش را هم ذکر می نمایند. سربازی که نامش برده شد از صف خارج شده و به حضور پادشاه می رسد و شاه به دقت قیافه و لباس و کفش و اسلحه سرد و گرم او را از نظر می گذراند و سوال هایی راجع به وضع او و خانواده اش و طرز رفتار افسران با وی،می نماید و می پرسد که آیا مستمری سالیانه خود را دریافت کرده است یا نه؟
در ایران مثل اروپا حقوق سربازان را افسری که فرمانده ی هنگ آنها می باشد،تحویل نمی دهند که او بین سربازان تقسیم کند که مبادا سوءاستفاده شود و روسای افواج،قسمتی از حقوق سربازان را بنفع خود بردارند. در ایران،هر افسر و هر سرباز حقوق خود را مستقیم از صندوق دارهای پادشاهی   در هر ولایت که باشد   دریافت می کند و این رسم را شاه عباس بزرگ در ایران بنا نهاد. وضع زندگی سربازان در ایران خوب است و می توان گفت سرباز ایرانی از حیث وضع معاش خوشبخت ترین سرباز دنیا می باشد و برخلاف بعضی از کشورهای شرق،زندگی سربازان تحمیل بر مردم نمی شود. مزایای اینگونه سان دیدن این تست که پادشاه ایران یکایک سربازان خود را می بیند و با آنها صحبت می کند و سربازان پادشاه را از نزدیک می بینند و با او صحبت می کنند. سربازان ایرانی دلیر هستند و اگر افسرانی لایق داشته باشند می توان آنها را از بهترین سربازان دنیا دانست.

دوشنبه 10/1/1388 - 12:39
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۱۴
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی