فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

ولایتی در دیدار با وزیر سابق دفاع فرانسه:

حضور مستشاری ایران در عراق به دلیل مقابله با تجزیه این کشور است

شناسه خبر: 1241110 سرویس: سیاسی
ولایتی

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: یکی از دلایل حضور مستشاری ایران در عراق، مقابله با تجزیه آن کشور و تسلط تروریستها بر عراق است.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران تسنیم«پویا»، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با «اروه مورن» وزیر سابق دفاع فرانسه و نماینده فعلی مجلس آن کشور اظهار داشت: ایران و فرانسه سابقه طولانی در روابط میان خود در حوزه‌های فرهنگ و تمدن داشته‌اند که این روابط به قرون گذشته بر می‌گردد و می‌تواند روابط راهبردی میان ایران و فرانسه تداوم یابد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تبادل نظر پیرامون مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای جزو ضرورتهای روابط دو کشور است. به نظر می‌رسد آنچه در منطقه ما می‌گذرد نسبت به سایر مناطق دیگر جهان حساس‌تر است که این به دلیل موقعیت ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی منطقه ماست.

ولایتی با بیان اینکه کشور عراق پرظرفیت‌ترین کشور جهان عرب است تصریح کرد: عراق می‌تواند بالقوه مقتدرترین کشور جهان عرب باشد و این کشور با ما مرز مشترک طولانی دارد که این مرز طولانی اقتضا می‌کند که همکاریهای میان ما و عراق تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: صلح و ثبات منطقه بستگی زیادی به همکاریهای ایران و عراق دارد و یک نشانه بسیار ارزشمند و روشن این ارتباطات نزدیک این است که در سال میلیونها ایرانی و عراقی به کشور یکدیگر سفر می‌کنند و در حال حاضر نیز به مناسبت اربعین حسینی نزدیک به 3 میلیون نفر ایرانی به عراق می‌روند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از طرف مقابل هم در طول سال میلیونها نفر عراقی جهت زیارت مشهد مقدس به ایران سفر می‌کنند. هیچ دو کشوری را که همسایه باشند و در یک سطح عظیم بین آنها سفر و تردد صورت بگیرد را به شخصه نمی‌شناسم لذا اگر دولت عراق از ایران دعوت می‌کند که به آنها در مبارزه با تروریسم کمک کند و ایران هم جواب مثبتی به این خواسته آنها می‌دهد این در بستر روابط نزدیک و برادرانه میان این دو کاملا طبیعی است.

ولایتی با اشاره به اینکه در یک مقطع زمانی جان کری به ظریف گفت شما کمکهای نظامی به عراق می‌کنید، افزود: آقای ظریف جوابی به وی داد که معروف شد و آن اینکه اگر ما به عراق کمک نمی‌کردیم شما آمریکاییها برای ارتباط با روسای داعش در موصل باید با آنها در بغداد ارتباط برقرار می‌کردید.

وی افزود: به اقرار مسئولان آمریکایی بدون کمک ایران، داعش بر بغداد مسلط می‌شد و ما اصرار داریم که از تمامیت ارضی عراق دفاع کنیم که محفوظ بماند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این 3 گروه اصلی شیعه، کرد و سنی در عراق سالها و قرنهاست که با هم زندگی می‌کنند و این در حالی است که یک زمانی رئیس ستاد ارتش آمریکا گفت که باید عراق به 3 قسمت تقسیم شود و ما کاملا با این موضوع مخالفیم و جلوی این اقدامات مضر برای منطقه می‌ایستیم و هر عامل خارجی که بخواهد در کشورهای منطقه سیاستهای تجزیه‌طلبانه را دنبال کند با قول و عمل مخالفت‌آمیز ایران مواجه می‌شود و بر همین اساس یکی از دلایل حضور مستشاری ایران در عراق مقابله با تجزیه آن کشور و تسلط تروریستها بر عراق است.

وی اظهار داشت: این حضور مستشاری ایران به دعوت دولت قانونی عراق بوده و در حال حاضر در عراق دموکراسی برقرار است که در تمام کشورهای عرب منطقه بی‌نظیر است و این بزرگترین دستاورد انقلاب مردم عراق علیه رژیم صدام است.

ولایتی گفت: ما یقین داریم موصل آزاد خواهد شد و تروریستها شکست خواهند خورد ولی ممکن است این موضوع زمان ببرد. بدون تردید رابطه میان 3 گروه اصلی عراق و همچنین اقلیتهایی مثل ایزدیان و مسیحیان در عراق محترم هستند و حقوق آنها محفوظ است.

وی گفت: برخی کشورهای همسایه و یا کشورهای دور از عراق به بخشهایی از آن کشور چشم طمع دارند و منکر قراردادهای گذشته می‌شوند که پایه تشکیل کشورهای غرب آسیا بودند. مثل قرارداد سایس‌پیکو که آنها می‌گویند این قراردادها را قبول ندارند و این صرف نظر از این مطلب است که بگوییم برخی از این قراردادها ظالمانه بوده و اگر بخواهیم آنها را نقد کنیم طبیعتا مشکلاتی را داشته‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطر نشان کرد: اگر انکار برخی قراردادها به معنای تغییر مرزهای کشورهای منطقه باشد ایران با هرگونه تغییری در مرزهای کشورهای منطقه مخالفت خواهد کرد.

انتهای پیام/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۱۷
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی