فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها


بانوی فرانسوی کودکان ایرانی را با فرهنگ باستانی ایران آشنا می کند

بانوی  فرانسوی کودکان ایرانی را با فرهنگ باستانی ایران آشنا می کند

بانوی فرانسوی دوستدار ایران و میراث فرهنگی کشورمان خانواده ها به ویژه کودکان ایرانی را با فرهنگ اصیل و غنی پیشینیان خود آشنا می کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی  و گردشگری ، لیلا کفاش زاده مسئول بخش کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این خبر افزود:این بانوی فرانسوی به همراه دکتر محمد رهگشای همسر ایرانی خود سراموزه رهگشای را به عنوان مکانی فرهنگی ، علمی و آموزشی در بادرود نطنز راه اندازی کرده است که هر ساله برنامه هایی چون جشن انار ، مراسم عید نوروز ، جشنواره ها ، دوره های آموزشی موسیقی،  مراسم عاشورا و ... را برگزار می کند . 

کفاش زاده اظهار داشت: بانو رهگشا همسر فرانسوی دکتر محمد رهگشای که بیست سال در ایران زندگی کرده علاقه فراوانی به فرهنگ ایران ، سنت ها و آداب و رسوم آن دارد بطوریکه عمده فعالیت های آموزشی در این موزه برای کودکان به همت وی انجام می گیرد.

او با اشاره به علاقه رهگشای به فرهنگ اصیل ایران خاطر نشان ساخت که از همین روست که بانو رهگشای سعی دارد در فعالیت های فرهنگی که در موزه رهگشا انجام می شود خانواده ها و به ویژه کودکان با فرهنگ اصیل و غنی پیشینیان خود آشنا شوند.

کفاش زاده تصریح کرد: به عنوان  مثال سالها است که در ایام نوروز مراسم پیش بهاری و چیدن سفره های زیبای هفت سین جزء فعالیت های فرهنگی این موزه قرار گرفته است.

مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه (richt.ir) برگزاری جشن انار در آبان ماه، مراسم عاشورا در ایام محرم ، برگزاری جشنواره ها  و دوره های آموزشی موسیقی برای کودکان را از برنامه های این موزه اعلام کرد.

کفاش زاده اظهار داشت: از کار گاه های آموزشی که برای نوروز 94 در نظر گرفته شده بود می توان از کارگاه آشنایی با ساخت عروسک نخودی نام برد که با حضور کودکان به همراه مادربزرگ ها به خوبی برگزار شد.

مسئول بخش کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد که  ساخت عروسک نخودی از دیر باز توسط مادر بزرگ ها برای نوه ها انجام می شده است  به این صورت که با گذاشتن چشم و ابرو برای یک نخود و پیچیدن یک تکه پارچه گلدار به دور آن، شکل یک پیر زن را به نخود می دادند و به نام ننه نخودی بر روی سبزه عید می گذاشتند.

او افزود: همچنین در ایام نوروز تابلوی زیبای هفت سین کمال الملک نیز به شکل جورچین(پازل) بسیار بزرگی در آمده بود که چیدن و جور کردن قطعات آن برای کودکان هم سرگرم کننده بود و هم آموزنده و آنان را با یک اثر منحصر به فرد آشنا می کرد.

وی با بیان اینکه این سرا موزه فضاهای دیدنی و زیبایی دارد که برای بازدید کنندگان جالب است افزود: مطبخ و زورخانه از فضاهایی است که مورد استقبال بازدید کنندگان به ویژه کودکان قرار می گیرد.

کفاش زاده در توصیف سرا موزه رهگشای خاطر نشان کرد: در گوشه و کنار حیاط این موزه اشیایی به منظور وزن کردن و انواع ابزار کشاورزی قدیمی در معرض دید و تجربه مستقیم کودکان و بازدید کنندگان قرار گرفته که به نوعی معرف اداب و رسوم کشاورزی و باغداری در آن زمان است.

او افزود: در موزه رهگشای همچنین بازدید کنندگان دربازدید از  فضای زیر زمین خانه با آیین های فتوت و جوانمردی و ابزار ورزش پهلوانی آشنا می شوند.

بنای خانه رهگشای واقع در شهر بادرود نطنز ازتوابع استان اصفهان از نظر کالبدی ازجمله خانه‌های اقلیم خشک است که دانش معماری آن در تطابق و هماهنگی با اقلیم بیابانی کاملا مشهود است به گونه‌ای که در چهار فصل سال، براحتی می‌توان از فضاهای آن استفاده کرد. خانه رهگشای در کوچه «کوچه باغ» واقع شده  که به ورودی باغ های سر سبز و با طراوتی ختم می‌ شود و دلیل وجه تسمیه آن کوچه نیز بوده است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۱۸
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی