نگرانی در مورد کنترل های تبعیض آمیز پلیس فرانسه علیه مهاجران این کشور
نگرانی در مورد کنترل های تبعیض آمیز پلیس فرانسه علیه مهاجران این کشور
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد: طی یک نظرسنجی که در مه سال 2014 (اردیبهشت 1393) منتشر شد، نارضایتی مردم از رفتار تبعیض آمیز بررسی هویت ها توسط پلیس فرانسه رو به افزایش است. در این بررسی که همراه با مؤسسه Graines فرانسه انجام شد، سازمان دیده بان حقوق بشر و این مؤسسه به همراه هم در محله های فقیر نشین شروع به انجام یک نظرسنجی کردند که نتیجه آن، ابراز نارضایتی شدید از برخورد تبعیض آمیز پلیس این کشور با افراد ساکن در این محله ها بود. این مطالعه نشان می دهد که نیاز فوری و نیز حمایت عمومی قوی برای رسیدگی به فعالیت های تبعیض آمیز بررسی هویت ها توسط پلیس در فرانسه وجود دارد.
ده درصد از پاسخ دهندگان در این نظرسنجی گفته اند که حداقل یک بار در 12 ماه گذشته توسط پلیس متوقف شده اند. این تعداد به طور متوسط 65/2 مورد توقف در یک سال است. با این حال، این مورد توقف به طور متوسط تا 76/4 درصد برای مهاجرین و تا 18/8 درصد برای کسانی که از تبار شمال آفریقا هستند، افزایش می یابد. این نرخ به میزان قابل توجهی بالاتر از آن درصدی است که در یک بررسی در سال 2010 توسط آژانس حقوق بنیادین اتحادیه اروپا در 10 کشور اتحادیه اروپا انجام گرفت. در مجموع، 3/37 درصد از تعداد کل موارد توقیفی از تبار آفریقای شمالی می باشند، اگر چه آنها تنها 7 درصد از کل جمعیت را تشکیل می دهند. دوازده درصد از کسانی که متوقف شده بودند، معتقدند با مواردی از برخورد تبعیض آمیز مواجه شده اند. 41 درصد از پاسخ دهندگان از تبار آفریقای شمالی و 30 درصد افراد کسانی بوده اند که کمتر از 25 سال داشته اند.
این نظرسنجی همچنین تفاوت در اتخاذ تصمیمات برای اجرای قانون در بررسی هویت بین فرانسویان و کسانی که مهاجرند را نشان داد: مهاجرین از شمال آفریقا پنج برابر بیشتر از کسانی که بدون سابقه مهاجرت بوده اند، مورد ظلم و تبعیض در اجرای قانون قرار گرفته اند. کسانی که از تبار شمال آفریقا هستند، پنج برابر بیشتر مورد تفتیش افسران و جستجوی وسایل قرار گرفته اند. سه درصد از آن ها که متوقف شده بودند، گفتند: پلیس از نیروی فیزیکی برای متوقف کردن آنان استفاده کرده است. 12 درصد از کسانی که از تبار آفریقای شمالی و 17 درصد از کسانی که احساس می کردند به خاطر زمینه های تبعیض آمیز مورد بررسی هویت قرار گرفتند، استفاده از نیروی فیزیکی را گزارش کردند.
تقریباً دو سوم (63 درصد) از مصاحبه شوندگان (شامل 83 درصد از کسانی که از تبار آفریقای شمالی بودند) بر این باورند که بررسی هویت توسط پلیس فرانسه و ژاندارمری، شامل نمایه ها و پرونده های قومی و منطقه ای افراد نیز می شود.
ملاحظات:
- 1. دولت فرانسه در مبارزات انتخاباتی، وعده انجام اصلاحات اجتماعی در خصوص مهاجران و بویژه آفریقایی تبارها را داده بود.
- 2. همگام با مطالعات دیگر، 78 درصد از پاسخ دهندگان در گزارشی گفته اند که مهاجرین و فقرا اعتمادی به پلیس و ژاندارمری در فرانسه ندارند.
- 3. در سال 2011 رعایت حقوق بشر در کشورهای اروپایی به مرز بحرانی رسید. سازمان عفو بین الملل در گزارشی در اواخر سال 2011 از دولت های اروپایی به دلیل مانع تراشی در برابر تحقیقات در خصوص نقض حقوق بشر در این کشورها انتقاد کرد و اتحادیه اروپا را به دورویی و وقت کشی در قبال بررسی موارد نقض حقوق پناهندگان و مهاجران متهم کرد. "ناتاشا کازچکین"، مدیر اجرایی بخش حقوق بشر در سازمان عفو بین الملل در گفت وگو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: اوضاع حقوق بشر در اروپا، مساله ای بسیار جدی و به اندازه کافی سخت و ناگوار است.
- 4. در حال حاضر در 200 زندان فرانسه بیش از 63 هزار زندانی وجود دارد که یکی از بالاترین آمار در سطح اتحادیه اروپاست. طبق اعلام مدیریت زندانهای فرانسه در سال 2013 تعداد خودکشیها در زندانهای فرانسه، حدود دو برابر مدت مشابه سال قبل گزارش شده است. این رقم دو برابر کشورهای دیگر اروپایی نظیر آلمان، بریتانیا و اسپانیا است. طی سه سال اخیر، در مجموع 304 زندانی در زندانهای فرانسه خودکشی کردهاند و این آمار روند تصاعدی دارد.
- 5. دستگاههای سیاسی، امنیتی و بسیاری از رسانه های فرانسه با تبلیغات گسترده، مسلمانان این کشور را مورد تحقیر و توهین قرار داده و شدیدترین محدودیت ها را برای آنان اعمال نموده اند. آنها با تبلیغ خطر اسلام گرایی، ممنوع کردن انتشار نشریات اسلامی، ایجاد محدودیتهای شدید برای مسلمانان در زندگی بر پایه شریعت اسلامی به خصوص محدودیت حجاب برای بانوان مسلمان، معادل قرار دادن اسلام با افراطی گری، گسترش حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان دست به یک تبعیض مذهبی وسیع علیه مسلمانان زده اند. گزارش های متعددی از هتک حرمت مساجد مسلمانان توسط دستگاههای امنیتی و پلیس فرانسه در سال های اخیر نیز منتشر شده است.
- 6. بیش از 11 درصد از زنان فرانسوی (که در جریان گزارشی با شبکه بی ان پی فرانسه در سال 2012 مورد مصاحبه قرار گرفتند) اعلام کردند که مورد خشونت واقع شدهاند. 40 درصد از این 11 درصد در دوره کودکی مورد خشونت قرار گرفتهاند، همچنین در حدود 3 درصد فرانسوی ها قربانی خشونت جنسی دائم در کودکی بودهاند. به طور متوسط روزانه بیش از یک حکم محکومیت در دادگاههای فرانسه در مورد تجاوز به محارم و یا شخصی از اعضای نزدیک خانواده و یا اسلاف وی صادر میشود. در دعواهای خانوادگی در فرانسه در هر سه روز، یک زن و هر 14 روز، یک مرد کشته میشود.
- 7. در حال حاضر در فرانسه بیش از 7/9 میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکنند که درآمد روزانه آنها براساس معیارهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، پایینتر از استانداردهای لازم است. این در حالی است که این رقم در سال 2005 حدود 7/7 میلیون نفر بود. بحران اقتصادی باعث افزایش بیکاری، جنایت و کاهش سطح و استاندارد زندگی فرانسویان شده که نارضایتیهای زیادی را به دنبال داشته است.
تهیه و تدوین: معاونت امور بین الملل ستاد حقوق بشر- مرکز پایش