هیاتی از اتحادیه اروپا عازم تهران شد
به منظور گسترش همکاریهای علمی آموزشی؛
هیاتی از اتحادیه اروپا عازم تهران شد

قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل گفت: هیاتی متشکل از 36 نفر از مدیران و مسئولان اتحادیه اروپا به منظور بررسی و گسترش زمینههای همکاریهای علمی و آموزشی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اتحادیه اروپا عازم تهران شدند.
دکتر سالار آملی در گفتوگو با ایسنا با اعلام این مطلب اظهار کرد: بزرگترین هیات علمی فناوری اتحادیه اروپا مرکب از 14 نفر از مدیران کل و مسئولان اتحادیه و 22 تن از نمایندگان علمی 22 کشور اتحادیه اروپا، روسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی امروز وارد تهران شدند و با هدف بررسی زمینههای گسترش فعالیتهای علمی و آموزشی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا به مدت سه روز در کشور اقامت خواهند داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: برنامه اصلی هیات اروپایی از صبح فردا با بررسی کار مشترک ایران و این اتحادیه شروع به کار خواهد کرد. در واقع در این کارگروه فعالیتهای علمی آموزشی سال 2017 و برنامههای سال 2018 به منظور بررسی محورهای مشخص فعالیتها شروع خواهد کرد.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل خاطرنشان کرد: مجموعه فعالیتهای ایران و کشورهای اتحادیه اروپا در چهار محور "تبادل استاد و دانشجو"، "افزایش همکاریهای علمی آموزشی دانشگاه با دانشگاه"، "گسترش همکاری با مرکز تحقیقات اروپا" و همچنین "راهاندازی مرکز اروپاشناسی در دانشگاههای داخل کشور" صورت خواهد گرفت. به طوری که برنامه تبادل استاد و دانشجو در سال 2018 بین ایران و اتحادیه اروپا افزایش خواهد یافت. همچنین در زمینه افزایش همکاریهای علمی آموزشی نیز سعی داریم 3 پروژه کلان را با کمک دیگر کشورهای اروپایی و منطقهایدر ایران راهاندازی کنیم و سعی داریم طی سه روز آینده چند پروژه دیگر را نیز به تصویب برسانیم.
به گفته وی، در حال حاضر سه دانشگاه داخلی (تهران، خوارزمی و اصفهان) داوطلب همکاری در زمینه راهاندازی کلاسهای مربوط به اروپاشناسی شدند که دانشجویان با شرکت در این کلاسها شناخت خوبی درخصوص کشورهای اروپایی پیدا خواهند کرد.
دکتر سالار آملی ادامه داد: علاوه بر برنامههای فوق در روزهای دوشنبه و سهشنبه حضور هیات اروپایی در کشور کارگاه آموزشی برگزار خواهیم کرد و در این کارگاه برگزیدگانی در ایران و کشورهای اروپایی به منظور بررسی شرایط همکاریهای دوجانبه و بررسی و مقایسه سطح علمی دو کشور حضور خواهند داشت و در طی آن بین ایران و کشورهای اتحادیه اروپا رابطه خواهرخواندگی صورت خواهد گرفت تا هر دانشگاه داخل همکاری خود در دانشگاههای اروپایی را زیر چتر برنامههای اتحادیه اروپا تهیه کند.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل افزود: فردا در اولین روز جلسه مشترک بین ایران و هیاتی از اتحادیه اروپا کارگروه مشترکی با حضور وزارت علوم، وزارت بهداشت، نماینده معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری و ریاست سه دانشگاه شروع به کار خواهد کرد و در روزهای دوشنبه و سهشنبه نیز انتظار میرود تمام این هیات که بالغ بر 36 نفر هستند به همراه 75 نفر از برگزیدگان ایرانی که آمادگی و تمایل به همکاری دارند راهکارها و برنامههای گسترش همکاریهای دوجانبه را بررسی کنند. در واقع این دومین ارتباط ایران و کشورهای اتحادیه اروپا است که در تهران برگزار میشود که اولین ارتباط دوجانبه حدود یک سال و نیم پیش با حضور هیاتی از ایران در بروکسل تشکیل شد.
دکتر سالار آملی در پایان با تاکید بر اینکه تبادل استاد و دانشجو بین ایران و کشورهای اتحادیه اروپا آغاز شده است، گفت: این ارتباط صرفاً برای دورههای شش ماهه و کوتاهمدت برگزار میشود و بیشتر دانشجویان ایرانی به کشورهای اروپایی عازم شدند اما مسیر حضور دانشجویان و اساتید اروپایی بخصوص در رشتههای خاورمیانهشناسی، اسلامشناسی با گرایشهای هنر اسلام، هنر ایران و غیره بازتر شده و روز به روز افزایش مییابد.
انتهای پیام