واگذاری میدان نفتی بدون مناقصه به شرکت بدسابقه توتال منافع ملت را تامین نمیکند
واگذاری میدان نفتی بدون مناقصه به شرکت بدسابقه توتال منافع ملت را تامین نمیکند
عضو کمیسیون حقوقی مجلس با اشاره به اینکه تعهدات توتال مواردی است که ایرانیها به راحتی توان انجام آن را دارند، تصریح کرد: بیمهری به شرکتهای ایرانی و واگذاری میدان بدون مناقصه به شرکت بدسابقه توتال منافع ملت را تامین نمیکند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی در مورد قرارداد وزارت نفت باشرکت توتال فرانسه نوشت:
بررسی های چندروزه ما در مورد قرارداد وزارت نفت باشرکت توتال فرانسه چند واقعیت را برای ما اثبات کرد؛
1. درآمد نقد توتال از میدان مشترک قطر به مراتب بیشتر از درآمدی است که آینده بخواهد از میدان مشترک ایران بردارد! پس عاقلانه نیست که اراده ای برای کار در ایران داشته باشد.
2. توتال با مجوز آمریکا، قطر و عربستان حاضر به امضای سرمایه گذاری حدود 2/5 میلیارد دلاری آنهم درطول 6 سال درمیدان گازی ایران شده است و آمریکا بیشترین برداشت را از میدان قطردارد! بعضی می گویند توتال با ماموریت شریک دزد و رفیق قافله شده است!
3. توتال قبلاً یک بار به اتهام پرداخت 60 میلیون دلار رشوه به معاون وقت آقای زنگنه 398 میلیون دلار در آمریکا جریمه پرداخت کرده است، و پنجمین شرکت فاسد مالی در دنیاست!
4. درگذشته توتال 11 سال میدان گازی ایران را معطل گذاشته است تا خود و شرکای آمریکایی- انگلیسی اش بتوانند از مرز قطر سهم ایران از گاز را بردارند.
5. وزیرنفت می گوید هیچ شرکت بزرگی غیر از توتال حاضر به سرمایه گذاری نبوده است! و ما برای اینکه زمینه جذب دیگران را فراهم کنیم با این شرکت قراردادبسته ایم. ازطرف دیگر همه خبر دارند که آمریکا همانگونه که امروز جز به توتال و شریک چینی اش به هیچ شرکتی مجوز سرمایه گذاری در ایران را نداده است درآینده هم چنین خواهدبود!
6. در اثر فشارتحریم ،شرکت های ایرانی به تدریج جای شرکت های مدعی خارجی را پر کرده اند. تعهدات توتال مواردی است که ایرانی ها به راحتی توان انجام آن رادارند! بی مهری به شرکت های ایرانی وواگذاری میدان بدون مناقصه به شرکت بدعهد وبدسابقه توتال منافع ملت راتامین نمی کند!
7. با وجود درخواست دادستان کل کشور، وزیرنفت با سری اعلام کردن قرارداد، متن آن را در اختیارایشان و هیچ مقامی ازجمله رییس کمیسیون انرژی که ناظران قرارداد نفتی هستند قرار نداد! باتوجه به جهات ذکر شده بی اطلاعی مسئولین اصلی کشور از این قرارداد نگرانی ها را مضاعف می کند.
8. این چند جمله حاصل مباحثه و پیگیری20ساعته ازجمله شرکت و گفتگو دردو جلسه سه ساعته باوزیر نفت است. ماباهرگونه سرمایه گذاری خارجی موافقیم و امیدواریم نگرانی های ما و کارشناسان بیجا باشد و خسارت سنگینی به منافع ملت از قبل این قرارداد وارد نشود ولی متاسفانه همه دلایل و قرائن نشان می دهد که چنین نیست!
9. ما پس از شرکت درجلسات کارشناسی نامه ای به مقامات عالیرتبه کشور نوشتیم و تذکری به رئیس جمهور تنظیم کردیم و دادخواستی به دیوان عدالت اداری بردیم و حضورا با برخی مقامات قضایی گفتگو کردیم تا به زعم خودمان جلوی خسارت به کشور را بگیریم.
باوجود قدرت نفتی ها منتظر اقدامات مقامات مسئول وشفاف شدن قرارداد حداقل پس از قطعی شدن آن هستیم!
محمد دهقان