رنو، قرارداد میلیاردی با ایران امضا کرد
بازتاب قرارداد بیسابقه رنو با ایران،
برلینرسایتونگ: رنو، قرارداد میلیاردی با ایران امضا کرد
تهران - ایرنا - روزنامه آلمانی' برلینر سایتونگ ' روز دوشنبه نوشت که شرکت خودروسازی رنو فرانسه، قراردادی به ارزش 660 میلیون یورو با ایران به امضا رسانده است.
به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه برلینر سایتونگ افزود : ایران و شرکت خودروسازی رنو، ماه پس از توافق اولیه در پاریس، قرارداد 660 میلیون یورویی در تهران امضا کردند.
بر اساس این قرارداد در سال آینده 150 هزار خودرو و در مرحله بعدی نیز تا سال 2019 میلادی، 150 هزار خودرو دیگر تولید می شود که به ترتیب ایجاد 300 شغل در ایران امکانپذیر خواهد شد.
برلینر سایتونگ افزود: تهران امیدوار است از زمان توافق هسته ای سال 2015 در وین با کشورهای قدرتمند جهان و لغو تحریم های ایران، اقتصاد بیمار این کشور در نتیجه سرمایه گذاری های مشترک بهبود یابد.
این تارنما در ادامه نوشت: با وجود علاقه شرکت های غربی به این امر، بسیاری از این پروژه ها به واقعیت نپیوست، زیرا بانک های بزرگ اروپایی پس از توافق هسته ای با ایران، دائما از تامین مالی معاملات، امتناع کرده اند.
به گزارش ایرنا، توافق هسته ای ایران در قالب برجام، فرصت هایی ایجاد کرد تا ایران و فرانسه به عنوان دو شریک قدیمی و سنتی، تیرگی روابط دوره تحریم ها را به کلی در جهت مثبت تغییر دهند؛ روابطی که بیشتر حول محور اقتصاد می چرخد و حوزه هایی چون خودروسازی و معاملات هواپیما و انرژی را شامل می شود.
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، اوایل بهمن ماه 1394 در حالی که تنها چند روز از زمان اجرای برجام می گذشت، در صدر هیئتی سیاسی و اقتصادی متشکل از 120 نفر عازم اروپا از جمله فرانسه شد. در جریان دیدار و گفت وگوهای صورت گرفته در فرانسه، دستکم 20 سند همکاری به ارزش تقریبی 30 میلیارد یورو بین دو طرف به امضا رسید.
مهم ترین قراردادهای امضا شده بین روحانی و رییس جمهوری قبلی فرانسه (فرانسوا اولاند) در کاخ الیزه در ارتباط با شرکت های پژوسیتروئن، ایرباس و توتال بود.
در جریان این سفر پربار، پژو سیتروئن با ایران خودرو برای تولید سالانه 200 هزار خودرو در ایران قراردادی امضا کرد. بر پایه توافقی دیگر، شرکت هواپیمایی ایرباس متعهد شد که 114 هواپیمای مسافربری به ایران ایر تحویل دهد و همچنین خدمات آموزش خلبان و تعمیر و نگهداری فراهم کند. این توافق همچنان با تغییراتی در حال اجراست و تاکنون شماری از این هواپیماهای ایرباس به ناوگان هوایی جمهوری اسلامی پیوسته است.
افزون بر آن، توتال در این سفر تفاهم نامه ای برای خرید نفت از ایران به ویژه برای پالایشگاه های فرانسه و اروپا امضا کرد که بسترساز همکاری های تنگاتنگ در این حوزه شد، به طوری که قرارداد طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توتال فرانسه در تیرماه سال جاری امضا شد.
بر پایه این توافق چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلاری که مرداد ماه نیز در هیات نظارت بر منابع نفتی به تایید رسید، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده میشود.
بنابراین، مشاهده می شود که بسترها و ظرفیت های بسیاری برای همکاری افزون تر تهران و پاریس وجود دارد که پیش تر به دلیل محدویت های جهانی علیه ایران مورد استفاده قرار نمی گرفت. اینک اما آمارها از روند رو به رشد تعاملات و مبادلات میان دو کشور خبر می دهند.
«فرانسوا سمنو» سفیر فرانسه در تهران در این زمینه اظهار کرد: آمار گمرک های فرانسه مؤید کاهش شدید تجارت دوجانبه در 10 سال گذشته است. اما مبادلات 2جانبه از سال 2015، برای نخستین بار پس از 2010 و حتی پیش از لغو عملی تحریم ها، رو به افزایش بوده و این افزایش در 10 ماه نخست 2016 با رشد نزدیک به 200 درصد همراه بوده است. از سرگیری تجارت دوجانبه به خوبی پیش می رود و با توجه به جهش مجدد رشد اقتصادی ایران و همچنین مواضع شرکت های فرانسوی که فعالانه می کوشند به ایران بیایند، باید دامنه دارتر هم بشود.
اروپام** 9419**1486**شیرین کسرائی**انتشار: محسن شریفی**