ایران و فرانسه قرارداد بازیافت گاز مشعل در پارس جنوبی امضا کردند
ایران و فرانسه قرارداد بازیافت گاز مشعل در پارس جنوبی امضا کردند
تهران- ایرنا -شرکت ملی نفت ایران، شرکت سفره گس فرانسه و شرکت صنعت سازه ثمین ایران قرارداد بازیافت و مصرف گاز فلر(مشعل) را در یک پالایشگاه پارس جنوبی امضا کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، این قرارداد را امروز(چهارشنبه) «علی محمد احمدی» مجری طرح جامع توسعه پایدار پارس جنوبی و «یان آبریس لکومت» مدیرعامل سفره گس فرانسه و «کوروش آهنج» مدیرعامل شرکت صنعت سازه ثمین ایران در حضور «غلامرضا منوچهری» معاون شرکت ملی نفت و «محمد مشکین فام» مدیرعامل نفت و گاز پارس امضا کردند.
مدت اجرای این قرارداد 30 ماه در نظر گرفته شده که 24 ماه مربوط به اجرای پروژه و 6 ماه نیزمرحله تحویل به کارفرماست.
هزینه اجرای این پروژه 42 میلیون یورو است.
مطالعات پروژه را تیم مهندسی و برنامه ریزی طرح جامع توسعه پایدار پارس جنوبی و با استفاده از اطلاعات میدانی از منطقه و پالایشگاه فازهای 2 و 3 انجام داده است.
قرار است در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح از تجربه به دست آمده برای جمع آوری گازهای مشعل ها (فلر) در اهواز و همچنین مجهز کردن سایر پالایشگاههای گاز پارس جنوبی به این فناوری استفاده شود .
شرکت سفره گس فرانسه در زمینه طراحی ساخت و انتقال فناوری مشارکت میکند و یک شرکت ایرانی نیز به عنوان شریک در این پروژه انتخاب شده است.
بر این اساس شرکت صنعت سازه ثمین وظیفه تامین و ساخت تجهیزات را عهده دار خواهد بود
به گزارش ایرنا، بیژن زنگنه وزیر نفت در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت یازدهم در صحن علنی مجلس درباره افزایش سوزاندن گازهای مشعل و این که آیا این موضوع را تایید میکنید، گفت: بله؛ وقتی روزانه یک میلیون بشکه نفت به تولید اضافه شود طبیعی است سوزاندن گازهایی که با نفت همراه است، افزایش مییابد.
وی ادامه داد: کارهایی که باید برای جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت انجام شود این است که این گازها باید جمع آوری شود و در کارخانه های ان جی ال، شیرینسازی و تفکیک شوند. بخشی از آن که گاز طبیعی است به شبکه سراسری ارسال شود و برخی دیگر که مایعات است خوراک پتروشیمی شود.
زنگنه با اشاره به اجرای طرحهای ان جی ال به ارزش بیش از پنج میلیارد دلار برای کاهش سوزاندن گازهای همراه، گفت: ان جی ال 3100 و 3200، بیدبلند 2، خارک، طرح پالایشگاه قشم برای گاز همراه میدان هنگام، طرحهایی هستند که باید تکمیل شوند.
وی ادامه داد: در دولت متعهد شدم تا پایان برنامه ششم جلو سوزاندن بیش از 95 درصد گازهای همراه نفت گرفته شود و به خوراک با ارزش برای پتروشیمیها تبدیل شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022**9189** 1561**خبرنگار: میثم طاهری**انتشار:مژگان توانا
مدیرعامل شرکت سفره گس فرانسه:
95 درصد از گاز فلر پالایشگاه پارس جنوبی بازیافت می شود
تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت سفره گس فرانسه می گوید: 95 درصد از گاز فلر (مشعل) پالایشگاه دوم پارس جنوبی با استفاده از فناوری های جدید، بازیافت می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،« یان اوبری لوکمت» روز چهارشنبه در مراسم امضای قرارداد پروژه بازیافت و مصرف گاز در پالایشگاه دوم پارس جنوبی به همکاری سه ساله این شرکت با شرکتهای ایرانی اشاره کرد و گفت: همکاری های 2 طرف سازنده و ثمربخش بوده است.
مدیرعامل شرکت سفره گس فرانسه اضافه کرد: اجرای این پروژه علاوه بر سودآوری اقتصادی قابل توجه، دارای مزیت های زیست محیطی نیز است.
وی تاکید کرد: در این طرح از فناوری های روز دنیا استفاده خواهد شد و بر این اساس 95 درصد گاز فلر پالایشگاه ها بازیافت می شود.
مدیرعامل شرکت سفره گس فرانسه با بیان اینکه از فناوری های روز دنیا در این پروژه استفاده خواهیم کرد، گفت: فرانسوی ها در دوران تحریم نیز به همکاری با ایران ادامه دادند.
به گزارش ایرنا، شرکت ملی نفت ایران، شرکت سفره گس فرانسه و شرکت صنعت سازه ثمین ایران قرارداد بازیافت و مصرف گاز فلر(مشعل) را در یک پالایشگاه پارس جنوبی امضا کردند.
محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس دراین مراسم گفت که با 500 میلیون دلار گاز فلر 12 پالایشگاه پارس جنوبی جمع آوری می شود.
این قرارداد قرار است در مدت 30 ماه اجرا شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022**1561** خبرنگار:میثم طاهری**انتشار:مژگان توانا