ایران و توتال قرارداد مطالعات اقتصادی در صنایع پتروشیمی امضا میکنند
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس:
ایران و توتال قرارداد مطالعات اقتصادی در صنایع پتروشیمی امضا میکنند
تهران- ایرنا- مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از امضای قرارداد ارزیابی زیست محیطی پروژه، انجام مطالعات اقتصادی و امکان سنجی (FS) با شرکت توتال فرانسه در صنعت پتروشیمی ایران در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، «عادل نژادسلیم» درباره آخرین وضعیت مذاکره با شرکتهای بینالمللی برای جذب سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی ایران، گفت: در صنعت پتروشیمی سرمایهها نباید صرفا بر روی سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی متمرکز شود و باید سرمایه گذاری خارجی در این صنعت انجام بگیرد.
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه هم اکنون مذاکراتی برای انجام حدود هشت میلیارد یورو سرمایه گذاری خارجی با مشارکت دو شرکت بزرگ اروپایی در حال انجام است، تصریح کرد: یکی از این سرمایه گذاری ها مربوط به شرکت توتال فرانسه است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مهم ترین محور گفت و گوها با توتال فرانسه ساخت یک مجتمع پتروشیمی مشترک در ایران است، اظهار داشت: پیش بینی میشود به زودی قرارداد ارزیابی زیست محیطی پروژه، انجام مطالعات اقتصادی و امکان سنجی (FS) طرح با شرکت توتال فرانسه در صنعت پتروشیمی امضا شود.
نایب رئیس هیات مدیره هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس درباره مکان احداث طرحهای پتروشیمی مورد مذاکره با توتال هم توضیح داد: هم اکنون فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) و منطقه اقتصادی و انرژی پارسیان هر دو برای احداث طرحهای پتروشیمی مشترک با توتال مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفتهاند.
بر اساس آخرین دور از گفتگوها، ایران و توتال بر روی ساخت مجتمعهای جدید پتروشیمی در مجموع با ظرفیت تولید سالانه حدود 2 میلیون و 200 هزار تن محصول پتروشیمی و پلیمری به توافق اولیه دست یافتهاند.
بر این اساس ایران و توتال فرانسه بر روی ساخت 2 مجتمع تولید یک گرید ویژه و خاص 'پلی اتیلن' و یک مجتمع 'اتان کراکر' با هدف تبدیل اتان به اتیلن توافق کرده و پیش بینی میشود در صورت توافق توتال بین 1.5 تا 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور انجام دهد.
مطابق با گفت و گوهای انجام شده، دو طرف بر روی ساخت 2 مجتمع تولید پلی اتیلن و محصولات پلیمری هر یک با ظرفیت تولید سالانه 500 هزار تن توافق کرده، ضمن آنکه ظرفیت واحد اتان کراکر هم حدود یک تا 1.2 میلیون تن در سال برآورد میشود.
ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور تا پایان سال 1396 با بهره برداری از 6 طرح جدید به 72 میلیون تن و ارزش کل فروش خالص این محصولات نیز به 17 میلیارد دلار افزایش می یابد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022**1561** خبرنگار: میثم طاهری*انتشار:مژگان توانا