فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
سه شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۶، ۰۸:۱۸ ق.ظ

نقش اروپا و فرانسه درحفظ فضای مثبت پسابرجام مهم است

دکتر روحانی در دیدار رئیس جمهوری فرانسه:

نقش اروپا و فرانسه درحفظ فضای مثبت پسابرجام مهم است

 نباید اجازه داد دستاوردهای برجام تضعیف شود

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار 'امانوئل مکرون ' رئیس جمهوری فرانسه ، نقش اروپا و پاریس را در حفظ فضای مثبت پسابرجام مهم دانست و تاکید کرد که تهران علاقمند است در فضای جدید، همکاری های خود را با فرانسه در همه عرصه ها تعمیق بخشد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار که عصر دوشنبه و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل انجام شد، به اشتراکات فرهنگی گسترده دو ملت ایران و فرانسه اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت ارتقاء مناسبات فرهنگی، علمی، فناوری و دانشگاهی دو کشور، گفت: از حضور سرمایه‌گذاران فرانسوی برای همکاری‌های مشترک در بخش‌های مختلف در ایران حمایت می کنیم.
رئیس جمهوری همچنین با بیان اینکه نباید اجازه داد دستاوردهای برجام تضعیف شود و همه طرفین باید علاوه بر پایبندی، سایر اعضا را به اجرای کامل تعهدات خود یادآور شوند ،اظهارکرد: برجام حاوی این پیام بود که مسایل پیچیده بین المللی را می توان از طریق گفت وگو ‏و در چارچوب رویکرد برد – برد حل و فصل کرد و هر آسیبی به آن می تواند انتقال دهنده این پیام خطرناک به جهان باشد که دیپلماسی قادر به رفع ‏مشکلات نیست.‏
دکتر روحانی رفتارهای دولت فعلی آمریکا در ارتباط با برجام را برای جامعه جهانی نگران کننده برشمرد و تاکید کرد: تنها نهادی که باید بر برجام نظارت کند آژانس بین المللی انرژی اتمی است که تاکنون هفت بار صراحتا بر پایبندی ایران بر این توافق تاکید کرده است و نباید برخی ها توافق روشنی همانند برجام را به مسایل دیگر مشروط کنند.
رئیس جمهوری در ادامه همکاری‌های مشترک ایران و فرانسه در زمینه مسایل منطقه‌ای و بویژه مبارزه با تروریسم را ضروری خواند و با تاکید بر نقش این همکاری ها در حل و فصل مسایل منطقه ای، گفت: ایران در حال مبارزه با تروریسم در منطقه است و در همین ارتباط مستشاران نظامی ما به درخواست دولت های رسمی عراق و سوریه در این کشورها حضور دارند.
دکتر روحانی همچنین به موضوع عراق و اهمیت حمایت قاطع جامعه جهانی و از جمله فرانسه از قانون اساسی و تمامیت ارضی این کشور اشاره کرد و افزود: بحث همه پرسی در اقلیم کردستان عراق و هرگونه حرکت در جهت تغییر مرز و جغرافیای کشورهای منطقه بسیار خطرناک است و می تواند درگیریهای دراز مدت در این منطقه ایجاد کند که به نفع هیچ کشوری نخواهد بود.
رئیس جمهوری فرانسه نیز در این دیدار با تاکید بر عزم کشورش برای گسترش و تعمیق روابط با تهران گفت: دوره پسابرجام فرصت مناسبی برای گسترش همکاریهای مشترک ایجاد کرده و پاریس به برجام متعهد است و از آن حمایت می کند.
امانوئل مکرون تصریح کرد: فرانسه خواستار اجرای کامل برجام است و هرگونه مذاکره مجدد درباره آن را بی معنا می داند.
وی در مورد بحث همه پرسی در اقلیم کردستان عراق نیز اظهارکرد: باید کردهای عراق در مورد جایگاه خود در ساختار قانونی قدرت در عراق ترغیب شوند.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین پیشنهاد تشکیل گروه تماسی متشکل از همه گروه های درگیر و قدرت های منطقه، سازمان ملل و اعضای ثابت شورای امنیت را برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه داد و البته در عین حال تاکید کرد که هدف از تشکیل چنین گروه تماسی تعطیلی و نقص روند آستانه نیست، بلکه مکمل آن می باشد.
رئیسان جمهوری دو کشور در این دیدار همچنین درباره طیف گسترده ای از موضوعات دوجانبه، منطقه ای و جهانی گفت و گو و تبادل نظر کردند.
**شبس*1488 *انتشار دهنده: بهمن بامداد**

انتهای پیام /* 
+

مقام فرانسوی:

ماکرون در دیدار با روحانی پیشنهاد مذاکرات هسته‌ای جدید با ایران را مطرح کرد

شناسه خبر: 1523474 سرویس: بین الملل
ماکرون

یک مقام فرانسوی می‌گوید رئیس‌جمهور این کشور در دیدار با رئیس‌جمهور ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پیشنهاد مذاکرات هسته‌ای جدید با ایران را مطرح کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک مقام ارشد فرانسوی می‌گوید «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور این کشور در دیدار با «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیشنهاد مذاکرات هسته‌ای جدید با ایران پس از سال 2025 را مطرح کرده است.

رویترز نوشته است: «مقام فرانسوی گفت که ماکرون در جریان دیدار دوجانبه‌اش با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای جدید با تهران پس از سال 2025 را روی میز قرار داد و به وی هشدار داد که تهران بایستی از تحریک ایالات متحده با فعالیت‌های منطقه‌ایش خودداری کند.»

این مقام فرانسوی گفت: «ما احساس می‌کنیم که موضوع بعد از سال 2025 خط قرمز است، اما رئیس‌جمهور ما آن را مطرح کرد، زیرا که این، موضوعی نگران‌کننده و درخواست مشروعی است که ما باید آن را مطرح کنیم. سال 2025 به زودی خواهد آمد و ما بایستی برای قبل از 1 ژانویه 2025 آماده باشیم. بنابراین، او این را مطرح کرد که لازم است ما درباره این موضوع با همدیگر همفکری کنیم.»

 سال 2025، زمانی است که برخی از محدودیت‌های ایران در چارچوب برجام به پایان می‌رسند. منتقدان توافق هسته‌ای در آمریکا معتقدند که این محدودیت‌ها بایستی برای ایران دائمی باشند یا پس از انقضا شدن، مجدد تمدید شوند.

تحلیلگران، حتی در خود آمریکا طرح چنین درخواست‌هایی را با توجه به تغییرات در صحنه روابط بین‌المللی، درخواست‌های غیرمنطقی می‌دانند.

«پال پیلار»، تحلیلگر پیشین مسائل خاورمیانه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اخیراً در یادداشتی در همین رابطه نوشته است: «معاهدات و توافق‌های بین‌المللی عموماً برای همیشه الزام‌آور و بازگشت‌ناپذیر نیستند. هیچ حکومتی نمی‌خواهد در سایه تغییرات احتمالی در فضای بین‌المللی و تغییرات رفتارها و اهداف سایر کشورها خودش و حکومت‌های ما بعدش را در معرض تعهدات دائمی قرار دهد.»

انتهای پیام/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۶/۲۸
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی