فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

سردبیر لوموند:آزمایش موشکی ایران خلاف برجام نیست/ ایران به تعهداتش پایبند بود

تهران- ایرنا-'آنتوان روبیه' سردبیرروزنامه پرشمارگان فرانسوی لوموند روزپنجشنبه درگفت و گو با تلویزیون فرانس24 ضمن اعلام پایبندی ایران به تعهداتش، هشدارداد: هرگونه تنش میان آمریکا و ایران می تواند به فاجعه ای بزرگ درجهان تبدیل شود.

درآغاز این گفت و گو مجری شبکه فرانس 24 این پرسش را مطرح کرد که وضعیت برنامه هسته ای ایران چگونه است؟ و اینکه براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران در این مدت به تعهدات خودش عمل کرده است؟ آیا این صحیح است؟
سردبیر لوموند پاسخ داد : بله، کاملا اینگونه است. همه بر سر این توافق دارند که ایران به تعهداتش عمل می کند. ایران بر این اساس ظرفیت غنی سازی اورانیوم اش را محدود کرده است. در مقابل تحریم ها برداشته شده است که در این باره البته بحث هست. اما واقعیت این است که مجموعه تحریم های آمریکا و اروپا که به مسایل هسته ای مربوط می شد برداشته شده است. اما اینکه ایران می گوید که تحریم ها براساس توافق هسته ای وین برداشته نشده است، فقط یک ادعا است و تحریم های موجود به سایر اقدامات ایران بستگی دارد.
در ادامه این گفت و گوی تلویزیونی، مجری شبکه آرته با اشاره به قطعنامه 2231 شورای امنیت مدعی می شود که بر اساس این قطعنامه که بستر اجرایی توافق هسته ای ایران را مهیا کرده است، ایران از آزمایش موشک های بالستیکی که قابلیت حمل کلاهک هسته ای داشته باشد، منع شده است. ایران در ماه های گذشته آزمایش موشک بالستیک انجام داده است، آیا این آزمایش نقض قطعنامه 2231 است؟ 
سردبیر لوموند می گوید: خیر. زیرا این موشک آزمایش شده نمی تواند کلاهک هسته ای حمل کند. از سوی دیگر این موشک ها دارای برد کوتاه هستند. حدود 300 تا 400 کیلومتر. این موشک هایی است که ایران قبل از توافق هسته ای نیز آنها را در اختیار داشته است و این ماجرا از این جهت، همچنانکه شما قبلا از نگاه من به آن اشاره کردید، عبارت است از آزمایش اراده آمریکا و قرار نیست هر روز از این آزمایش ها صورت پذیرد. 
آنتوان روبیه در پاسخ به این پرسش که هدف از آزمایش موشکی ایران چه بود؟ گفت: در نمایی بزرگتر، این آزمایش ها واکنش به انتخاب خود ترامپ بود. ایران از همان ابتدای پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری قصد داشت با یک سری اقدامات تحریک آمیز، وی را محک بزند. اما اکنون که در آستانه اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال توافق هسته ای هستیم، ایرانی ها اندکی عقب نشینی کرده اند. 
وی ادامه داد: ترامپ در یکی از این توئیت ها به ایرانی ها گفته است که اوباما با آنها خیلی مهربان بوده است و خودش مهربان نیست. جمهوری خواهان هشت سال اوباما را رئیس جمهوری ضعیف و اینکه خوابش برده است، نامیدند. اکنون ترامپ می خواهد نشان دهد که آدمی قوی است که البته اندکی هم بلوف می زند. این روش ترامپ فعلا چیز خاصی نیست که بتوان درباره آن صحبت کرد. 
سردبیر لوموند در پاسخ به این پرسش که علت این همه دشمنی آمریکا با ایران چیست؟ گفت : نباید در این ماجرا نقش آفرینی عربستان و امارات را فراموش کنیم. منافع اقتصادی شخصی یا غیره، در این میان باید مورد توجه قرار گیرد. فعلا این بخش پنهان ماجراست. فراموش نکنیم که رکس تیلرسون وزیر امور خارجه ترامپ منافع زیادی در این منطقه دارد و پیوند نزدیکی با نفتی ها دارد. 
دشمنی میان ایران و آمریکا از زمان انقلاب ایران و قضیه گروگان گیری وجود دارد که به امروز و دیروز بر نمی گردد. چند بار دو طرف نزدیک بود حتی درگیر جنگ شوند. اوباما اندکی در این دیوار بی اعتمادی مطلق رخنه ایجاد کرد و اندکی دو کشور به هم نزدیک شدند. اما اکنون رئیس جمهوری در آمریکا بر سر کار است که با نوعی سبک سری و با توئیت پراکنی این روند را تا اندازه زیادی پیچیده کرده است. 
وی افزود: شاید بتوان گفت این روند سبک سری رییس جمهوری آمریکا شروع یک رابطه جدید(رابطه اندک) بین این دو خصم دیرین را زیر سوال برده است و این نگران کننده است و هرگونه تنش میان این دو کشور می تواند به فاجعه ای بزرگ در سطح جهانی تبدیل شود.
اروپام**9041** 1064 
مترجم : منوچهر جعفری ** انتشار دهنده: فرشاد محسن زاده

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۷/۲۰
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی