فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

 

۱۳۹۶/۰۷/۲۰ :: ۱۱:۱۳

 العرب بررسی کرد

دلخوشی «بارزانی» به مسکو و پاریس برای دور زدن مثلث محاصره منطقه کردستان

خبرگزاری فارس: دلخوشی «بارزانی» به مسکو و پاریس برای دور زدن مثلث محاصره منطقه کردستان

طبق تحلیل یک روزنامه سعودی چاپ لندن، رئیس منطقه کردستان عراق امیدوار است که بتواند با کمک روسیه و فرانسه، آنچه «مثلث محاصره کردستان» نامیده می‌شود را دور بزند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق به مواضع دو کشور روسیه و فرانسه برای کاهش فشارهای کنونی علیه این منطقه به دلیل برگزاری همه‌پرسی جدایی در سایه مخالفت‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی دل بسته است.

به نوشته روزنامه سعودی «العرب» چاپ لندن، منابع آگاه نزدیک به بارزانی می‌گویند: مواضع مبهم و غیرشفاف پاریس و مسکو درباره همه‌پرسی جدایی منطقه کردستان، این باب را مقابل رئیس منطقه کردستان گشوده است که شاید بتواند با جلب حمایت این کشورهای بزرگ، با فشارهای محلی و منطقه‌ای جاری علیه اربیل، مقابله کند.

بر اساس این گزارش، در آخرین دیدار پوتین و اردوغان در اواخر ماه گذشته میلادی، رئیس‌جمهور روسیه از اعلام موضع درباره همه‌پرسی اجتناب ورزید و تنها گفت که موضع رسمی روسیه مشخص است و همانی است که در بیانیه وزارت خارجه این کشور اعلام شده است. وزارت خارجه روسیه نیز پیش از این گفته بود که به خواست قومی ملت کرد احترام می‌گذارد اما روسیه همچنان از حاکمیت عراق، وحدت اراضی و امنیت آن حمایت می کند.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده بود: روسیه معتقد است که دوری از هر اقدامی که بر پیچیدگی اوضاع بیفزاید و موجب بی‌ثباتی در خاورمیانه شود، بسیار اهمیت دارد و ما همچنان از حاکمیت عراق، وحدت و سلامت اراضی آن مانند سایر کشورهای خاورمیانه حمایت می کنیم.

فرانسه نیز تلاش کرد که بارزانی را متقاعد به صرف‌نظر از همه‌پرسی کند اما پافشاری رئیس منطقه کردستان بر این مسئله، پاریس را به بازکردن باب میانجیگری میان بغداد و اربیل سوق داد به این امید که بتواند مقامات دو طرف را دور یک میز برای گفت‌وگو جمع کند.

فرانسه پس از برگزاری همه‌پرسی، میزبان حیدر العبادی در پاریس بود و اعلام کرد که شاید بارزانی را نیز دعوت کند اما این طرح به دلیل درگذشت «جلال طالبانی» رئیس‌جمهور عراق و مشغول شدن مقامات منطقه کردستان به مراسم تشییع و خاکسپاری او، اجرایی نشد.

منابع آگاه نزدیک به بارزانی می‌گویند: حزب دموکراتیک کردستان متقاعد شده است که امکان دخالت روسیه و فرانسه برای جلوگیری از بغداد، آنکارا و تهران برای محاصره روز افزون منطقه کردستان، وجود دارد. به ویژه که فرانسه روابط بسیار خوبی با رهبران منطقه کردستان دارد و از سوی دیگر، سهام شرکت‌های روسی در منطقه کردستان در حال افزایش است و نزدیک است که مسکو کنترل کامل این بخش حیاتی اربیل را به دست گیرد.

البته بارزانی صرفا به روسیه و فرانسه دلخوش نیست بلکه امیدوار است که بتواند از مسائل پیچیده میان ترکیه و ایران، به نفع منطقه کردستان و آینده آن بهره‌برداری کند.

وی معتقد است که ترکیه روابط مستحکم خود را منطقه کردستان به ویژه بر سر همکاری در پرونده پ‌ک‌ک که آنکارا آن را یک سازمان تروریستی می‌داند، از بین نمی‌برد، ضمن اینکه روابط تجاری گسترده‌ای با اربیل دارد. از سوی دیگر، ایران نیز نگران است که تشدید فشارهای مستمر علیه منطقه کردستان موجب شود که اربیل به سوی ترکیه بیش از تهران، گرایش یابد.

انتهای پیام/غ

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۷/۲۰
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی