فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

واکنش سیاستمداران آمریکایی درباره راهبرد جدید ترامپ از نگاه رادیو بین المللی فرانسه

تهران- ایرنا- در حالی که پل رایان رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا از تصمیمات دونالد ترامپ درباره برجام استقبال کرد، بسیاری از سیاستمداران دیگر آن را به باد انتقاد گرفتند و درباره آن ابراز نگرانی کردند.

به گزارش رادیو بین المللی فرانسه (R.F.I)، اعلام نظر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، در خصوص توافق اتمی ایران و تایید نکردن آن، همزمان با واکنش‌های بین‌المللی، در داخل آمریکا نیز با ابراز نظرهای متفاوتی روبه رو شد. 
ترامپ در یک سخنرانی که برای آن برنامه ریزی های زیادی شده بود، پای‌بندی ایران را به توافق اتمی این کشور با شش قدرت جهانی تایید نکرد و تصمیم گیری درباره سرنوشت آن را به دست کنگره سپرد. برخی از سناتورها و مقامات آمریکایی در حساب کاربری توییتر خود نظرهای مخالف و موافق خود را با استراتژی ترامپ در قبال برجام صریحا اعلام کردند.
سناتور 'جان مک‌کین' یکی از چهرهای شناخته شده جمهوری خواهان که در تندروی شهرت خاصی دارد، در حساب کاربری توییتر خود ازموضع گیری ترامپ استقبال کرد.
وی در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: ' اقدام رئیس جمهور ترامپ کاملا به جا و درست بود. در حقیقت می توان گفت که سالها بود که ایران از دادن تاوان در برابر اقدامات فرار کرده است و اکنون زمان آن فرا رسیده که راهبردی جدی و جدید برای این موضوع اتخاذ شود. این تصمیم باید خیلی پیشتر اتخاذ می شد. 
همچنین، سناتور' کوین مک کارتی' فرد شماره دو حزب جمهوری خواه در مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که با دونالد ترامپ برای اصلاح توافق هسته‌ای همکاری خواهد کرد. البته سناتور کارتی از ابطال کامل برجام حمایت نکرد. سناتور مک کارتی یکی از اعضای کمیته‌ای است که طبق قانون می‌تواند تحریم هایی را که بعد از برجام لغو شده دوباره برقرار کند.
پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم از ترامپ برای تلاش به منظور تغییر در برجام تقدیر کرد. وی مدعی شد اجرای صرف توافقی که به طرز مرگباری ناقص است، کافی نیست.
رایان افزود: از تصمیم رئیس جمهوری ترامپ برای ارزیابی این توافق خطرناک تمجید می‌کند و مجلس نمایندگان با دولت برای مقابله با اقدامات ثبات زدای ایران همکاری می کند.
از سوی دیگر سناتور 'چاک شومر' رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنای آمریکا با انتشار بیانیه‌ای گفت: 'ژنرال متیس وزیر دفاع و ژنرال دانفورد رئیس ستاد مشترک، که هر دو از کابینه دولت ترامپ هستند، هفته گذشته به نمایندگان کنگره اعلام کردند که به نظر آنها برجام در راستای منافع آمریکا می باشد و تاکید کردند که ما به آن متعهد بمانیم. من با آنها موافقم و فکر می‌کنم همکاران من، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه، به توصیه آنها توجه خواهند کرد.'
همچنین، 'جیمز ماتیس' وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که 'ارتش این کشور واکنش‌های ایران در رابطه با سخنان دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا را زیر نظر دارد.' وی گفت استراتژی نظامی آمریکا در قبال ایران تغییری نکرده و دستوری در رابطه با سخنان ترامپ مبنی بر پیش گرفتن رویکردی تهاجمی‌تر در قبال ایران، صادر نشده است.
'هیتر نائورت' سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در توییترخود نوشت:' فریب سرخط خبرهای تلویزیونی را نخورید، درحالی که رویکرد خود برای مسئولیت پذیرکردن ایران را در مقابل اقداماتش این کشور گسترش می دهیم، ما در توافق هسته ای ایران می مانیم و در همان حال رویکردمان را در خصوص اقدام‌های تروریستی ایران گسترش می‌دهیم.'
سرگرد 'ایدرین رنکین-گالووی'، سخنگوی پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا برای اعمال فشار بر ایران راه‌های تازه ای را پی می‌گیرد.
گالووی افزود: 'ما عرصه‌های جدیدی را که می‌توانیم با همکاری متحدانمان بر رژیم ایران فشار بیاوریم شناسایی خواهیم کرد، برای اینکه بتوانیم نفوذ بی‌ثبات کننده ایران را خنثی کنیم و قدرت تهاجمی آن به خصوص حمایت از گروهای تروریستی و شبه نظامی را محدود کنیم.'
'دایان فاینستاین' سناتور ایالت کالیفرنیا در توییتر خود نوشت: 'کنگره آمریکا نباید تحریم‌ها علیه ایران را تا زمانی که ایران به توافق هسته‌ای پایبند است، دوباره وضع کند چرا که در این صورت آمریکا با خطر منزوی شدن رو‌به‌رو خواهد شد.'
'جو بایدن' معاون باراک اوباما نیز گفته است: 'به خطر انداختن یکجانبه برجام، ایران را منزوی نمی‌کند بلکه آمریکا را منزوی می‌کند.'
همچنین 'ریچارد هاس' رئیس شورای روابط خارجی آمریکا گفت:' دونالد ترامپ در سخنان خود از ایران با عناوین رژیم یا دیکتاتوری یاد می‌کند و هرگز به آن به عنوان حکومت اشاره نمی‌کند که می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که تغییر رژیم هدف نهایی سیاست آمریکا است.'
اما' الیوت انگل' از نمایندگان ارشد دموکرات‌ها در کنگره آمریکا، که دو سال پیش با توافق هسته‌ای مخالف بود، گفت برنامه جدید دونالد ترامپ درباره توافق هسته‌ای 'معنی ندارد.'
در این بین' جیسون رضائیان' خبرنگار واشنگتن پست که مدت زیادی در ایران زندانی بود و همزمان با توافق اتمی، سال گذشته آزاد و به آمریکا بازگشت، در توییتر خود نوشت:' سخنان امروز ترامپ موجب می شود تا ایران فشار بیشتری بر گروگا ن هائی که در زندان دارد بیاورد. '
همچنین ،' کارشناسان انجمن کنترل سلاح آمریکا' در واکنش به تصمیم ترامپ مبنی بر خودداری از تایید پایبندی ایران به برجام، این اقدام و تصمیم رئیس جمهوری آمریکا را خطرناک و غیر مسئولانه توصیف کردند و نوشتند هرگونه اقدام کاخ سفید یا کنگره آمریکا علیه این توافقنامه موفق جهانی، آمریکا را در مسیر نقض و به خطر انداختن آن قرار می دهد.
قابل توجه است که ' جان کری' وزیر امورخارجه دولت اوباما که در به سرانجام رسیدن برجام نقش بسیار اساسی داشت طی یک مصاحبه گفت: این توافق و پروتکل های آن ابدی است، برای همیشه است. وی گفت هیچگونه شواهدی از نقض برجام از طرف ایران وجود ندارد و حتی در صورت وجود شبهه و شواهدی دولت آمریکا میتواند درخواست بازرسی از سایت های مشکوک ایران داشته باشد.
اروپام**9041**1908

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۷/۲۳
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی