فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

رئیس گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران: برجام قابل تغییر نیست

بی توجه به مخالفت آمریکا به توافق متعهدیم

پاریس - ایرنا - دلفین اُ (Delphine O) رئیس گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران، با اشاره به تاکید امانوئل مکرون رئیس جمهوری کشورش بر غیر قابل تغییر بودن برجام، گفت: هر چند در آمریکا ترامپ مخالف برجام است اما ما بدون توجه به آن، راه خود را ادامه خواهیم داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خانم اُ در جمع خبرنگاران ایرانی در محل پارلمان این کشور با تاکید دوباره بر اهمیت برجام برای فرانسه، افزود: فرانسه بارها بر پایبندی کشورها به برجام تاکید کرده و همچنان بر آن پافشاری می کند.
وی ادامه داد: بعد از روی کار آمدن ترامپ و اظهارات وی درباره برجام، مکرون رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که همه کشورها باید بر این توافق متعهد باشند زیرا برجام قراردادی نیست که بتوان تغییری در آن ایجاد کرد.
این مقام پارلمانی فرانسه اضافه کرد: با توجه به اینکه با کنار کشیدن آمریکا از برجام، بازگشت تحریم‌های این کشور را به دنبال دارد، گفت وگوهای زیادی با همکاران آمریکایی در سطوح مختلف پارلمانی و وزارتخارجه داشته و داریم.
دلفین گفت: تلاش رئیس جمهوری فرانسه بر این است که با همکاری اعضای اتحادیه اروپا بویژه آلمان و انگلیس با یکدیگر اندیشیده و تصمیمی بگیریم که بتوانیم پاسخ و واکنش جامع اتحادیه اروپا به آمریکا را بدهیم. در این رابطه در ابتدای راه با اتحادیه اروپا هستیم.
نماینده پارلمان پاریس افزود: با توجه زمان باقیمانده برای کنگره برای بررسی برجام، همه تلاشمان این است که با نمایندگان کنگره آمریکا گفت وگو و تاکید کنیم تا آنها توجیه شوند بازگرداندن تحریمها، یک زیان برای صلح منطقه‌ای خواهد بود.
وی به مناسبات تاریخی فرانسه با آمریکا اشاره کرد و گفت: نمی خواهیم این روابط خود با آنها را قطع کنیم زیرا منافع مشترک زیادی در بخش های اقتصادی داریم اما مکرون به ترامپ نیز به طور شفاف توضیح داد که در برخی موضوع‌ها از جمله برجام با آنها دیدگاه مشترک نداریم.
دلفین اُ اضافه کرد: با این حال روابط گسترده ما با آمریکا مانع از آن نیست که فرانسه برای منافعش با کشورهای دیگر، تصمیمی مستقل نگیرد، زیرا برجام به نفع منطقه و جهان است. از این رو با قدرت از آن حمایت می‌کنیم.
نماینده پارلمان فرانسه افزود: برای آنکه مناسبات اقتصادی خود با ایران نیز دچار مشکل نشود برنامه و ایده‌هایی تدارک خواهیم دید تا بتوانیم بدون توجه به روابط با آمریکا، همه مزایای برجام را در روابط با ایران برای هر دو طرف محقق سازیم؛ در واقع هر کشوری باید از منافع خود دفاع کند.

** تاکید بر توسعه مناسبات در حوزه فرهنگی و دانشگاهی
دلفین اُ به توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور بعد از برجام اشاره و تاکید کرد: فرانسه همچنان که بعد از برجام مناسبات اقتصادی با ایران را بطور جدی آغار کرد اکنون نیز تمایل به گسترش روابط در بخش های فرهنگی، دانشگاهی، علمی و ... دارد.
وی که تا سال 2015 مدت سه سال در ایران زندگی کرده و زبان فارسی را خوانده است، گفت: برای آشنایی بیشتر مردم فرانسه با ایران یک سایت فرانسوی (نامه‌های ایرانی) راه‌اندازی کردم تا اطلاعات کاملتری درباره رخدادهای ایران منتشر و اطلاع‌رسانی کنم.
نماینده پارلمان فرانسه افزود: زمانی که توافق برجام نهایی شد در تهران بودم. توافقی که 10سال زمان برد تا به نتیجه رسید.
وی به متفاوت بودن چهره ایران در خارج اشاره کرد و گفت: از من درباره وضعیت ایران می پرسیدند؛ همانطور که وقتی توریستها در بازگشت از ایران خوشحالند که به ایران سفر کرده‌اند؛ زیرا تفاوت زیادی دارد با آنچه در رسانه ها و جامعه فرانسه از آن گفته می‌شود.
دلفین اُ با اشاره به آسانتر شدن صدور روادید توسط ایران بعد از برجام درخواست کرد: ایران برای توسعه مناسبات فرهنگی و دانشگاهی، تسهیلات بهتری به محققان و روزنامه‌نگاران ارائه کند.
وی افزود: با توجه به شناختی که از جامعه ایران دارم، روابط فرهنگی، دانشجویی و علمی بین دو کشور می تواند بسیار بیشتر گسترش یابد.
رئیس گروه پارلمانی دوستی فرانسه و ایران با بیان اینکه هر هفته یک برنامه درباره ایران در فرانسه در موضوع‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و هنری و ... برگزار می‌شود، اضافه کرد: افزایش این برنامه‌ها یک اتفاق خوبی برای شناخت بهتر مردم فرانسه از ایران و داشتن تصویر بهتر از جامعه است.
وی ادامه داد: اکنون درباره ایران تصویر بهتری در جامعه و رسانه‌های فرانسوی وجود دارد که سب شده دانشجویان فرانسوی زیادی به ایران سفر کنند. با توجه به تجربه حضور و زندگی در ایران، اکنون دانشجویان فرانسوی در بازگشت از ایران به افزایش روابط بلندمدت در بخش‌های اقتصادی، تجارت، فرهنگ و علمی بسیارعلاقه‌ دارند.
نماینده پارلمان فرانسه اضافه کرد: مساله ای که شخصا روی آن توجه ویژه‌ای دارم، توسعه مناسبات فرهنگی و دانشجویی با ایران است تا مردم فرانسه اطلاعات بهتر و بیشتری از ایران داشته باشند و این کشور را بهتر بشناسند. 
وی افزود: رئیس جمهوری و رئیس مجلس فرانسه نیز بر این مساله تاکید کرده‌اند که شمار دانشجویان دو کشور برای حضور در فرانسه و ایران افزایش یابد تا توسعه مناسبات علمی و فرهنگی نیز گسترش یابد.
به گفته وی، اکنون شمار دانشجویان فرانسوی در ایران افزایش یافته است.

** مناسبات پارلمانی بین دوکشور باید افزایش یابد
دلفین اُ با بیان اینکه روابط پارلمانی دو کشور اکنون افزایش یافته است، یادآورشد: در هفته‌های گذشته یک کمیسیون قضایی از مجلس شورای اسلامی ایران به فرانسه سفر کردند و دیدارهای مختلفی برگزار شد.
وی افزود: با وجود آنکه مقام‌های دو کشور از جمله رئیس جمهوری و وزیران دیدار و گفت‌وگوهای زیادی با هم دارند اما در بخش مناسبات پارلمانی، به میزان کافی شاهد گسترش روابط نبوده‌ایم و امیدوارم که نمایندگان بیشتری از پارلمان فرانسه به ایران سفر کنند؛ زیرا بسیار مهم است که آنها ایران را با چشمان خود ببیند و با فضای ایران آشنا شوند.

** برنامه فرانسه برای مهاجران
نماینده پارلمان فرانسه درباره حضور مهاجران در این کشور و اتحادیه اروپا نیز گفت: در دوران انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، ماکرون اعلام کرد که ما باید مهاجران بیشتری را بپذیریم، موضوعی که در جامعه کنونی فرانسه موافقان زیادی ندارد.
وی دلیل مخالفت ها در اتحادیه اروپا برای حضور مهاجران را نگرانی از امنیت آینده اعلام کرد و گفت: اما دولتها باید وظیفه خود را در قبال مهاجران انجام دهند؛ هرچند در اتحادیه اروپا مخالفت‌هایی برای پذیریش مهاجران وجود دارد اما تاکید دولت فرانسه آن است که هر کشور سهم خود را برای رسیدگی به مهاجران بپذیرد.
دلفین اُ افزود: برای رفع نگرانی مردم فرانسه در پذیرش مهاجران، باید برنامه های مختلفی در نهادهای مدنی و دانشگاهی فرانسه برگزار کنیم که تا دید آنها را نسبت به مهاجران خاورمیانه، آفریقا و اسلام برطرف کنیم. 
دلفین اُ از نمایندگان نسل جوان پارلمان پاریس که بتازگی ریاست گروه پارلمانی دوستی ایران و فرانسه را برعهده گرفته، فرانسوی - کره‌ای و فارغ‌التحصیل دانشگاه ‌ENS پاریس و هاروارد آمریکاست و زبان فارسی را در موسسهٔ دهخدا در تهران آموخته است و افزون بر زبان‌های فرانسوی و فارسی، به زبان‌های آلمانی، کره‌ای و لاتین نیز تسلط کامل دارد.
اروپام** 2023ا**1479
خبرنگار: لطیف نکوئی ** ناشر:حسن سالک رضائی

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۰۳
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۱)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی