گارد ساحلی ایتالیا: هفتصد مهاجر در مدیترانه نجات یافتند
گارد ساحلی ایتالیا: هفتصد مهاجر در مدیترانه نجات یافتند
تهران – ایرنا – گارد ساحلی ایتالیا اعلام کرد که حدود هفتصد مهاجر در دریای مدیترانه روز جمعه نجات داده شدند.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، روز جمعه شش عملیات در مرکز مدیترانه و در حدفاصل لیبی و مرز جنوبی اروپا انجام شد. در این عملیات 764 نجات پیدا کردند.
همچنین مسئولان ماموریت دریایی اتحادیه اروپا موسوم به «عملیات سوفیا» اعلام کردند که یک کشتی اسپانیایی اجساد 23 نفر را از آب گرفت و 64 نفر را نیز نجات داد. عملیات سوفیا در فیسبوک اعلام کرد: روز سختی در مرکز مدیترانه بود.
خبرگزاری ایتالیا (آنسا) اعلام کرد که مهاجران نجات یافته از شهروندان پاکستان، لیبی، بنگلادش، الجزایر، مصر، نپال، مراکش، سریلانکا، یمن، سوریه، اردن و لبنان هستند.
روز چهارشنبه هم 900 مهاجر نجات پیدا کردند.
به گزارش ایرنا، بیشتر مهاجران در لیبی از سواحل شهر «الزاویه» واقع در 50 کیلومتری غرب طرابلس و «صبراته» در غرب لیبی عازم کشورهای اروپایی می شوند. مهاجران غیر قانونی پس از نجات یا دستگیری به مراکزی با کمترین امکانات انتقال داده می شوند.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور پیشین این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است. بی ثباتی و نبود دولت مرکزی قدرتمند در لیبی باعث شده است کنترل زیادی بر مناطق ساحلی انجام نشود و سواحل این کشور به دلیل نزدیک بودن به ایتالیا، به جولانگاه قاچاقچیان انسان تبدیل شود.
لیبی با کشورهای اروپایی واقع در شمال دریای مدیترانه کمتر از سیصد کیلومتر فاصله دارد و دریای مدیترانه نیز قاره آفریقا را از اروپا جدا کرده است.
هر سال هزاران مهاجر غیر قانونی در مسیر مهاجرت به اروپا جان خود را در دریای مدیترانه از دست می دهند. اغلب این مهاجران از کشورهای خاورمیانه و آفریقا راهی اروپا می شوند. خشکسالی، گرسنگی، جنگ و نا امنی از مهم ترین عوامل مهاجرت مردم آفریقا به اروپا است.
در خاورمیانه، ترکیه مسیر اصلی مهاجران به سمت اروپا به شمار می آید. سواحل ترکیه در دریای مدیترانه و به خصوص دریای اژه مابین ترکیه و یونان از جمله معابر دریایی انتقال پناهجویان و از محل های عبور غیرمجاز و پرمخاطره مهاجران به سمت اروپا و یونان محسوب می شود.
براساس قرارداد میان ترکیه و اتحادیه اروپا که در سال گذشته میلادی به امضا رسید، مقرر شده است که ترکیه جلوی مهاجرت پناهجویان به سمت اروپا را بگیرد. در سال 2015 و پیش از امضای این قرارداد، بیش از یک میلیون پناهجو از مسیرهای دریایی و زمینی عازم کشورهای اروپایی شدند و صدها نفر از آنها در مسیر مهاجرت در دریا و رودخانه ها غرق شده و جان خود را از دست دادند.
شبک**9423**3404**انتشار: محسن اسماعیلی