فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

راه حل فرانسه برای عربستان؛

احتمال انتقال موقت حریری به پاریس مقابل سکوت و تکذیب بازداشتش

ماکرون و حریری




پاریس تلاش می‌کند در حل پرونده بازداشت سعد حریری، نخست وزیر لبنان به عربستان کمک کند و این پرونده در حال حاضر یکی از دغدغه‌های اصلی اداره کل امنیت خارجی فرانسه به ریاست "برنار امی"، سفیر سابق فرانسه در لبنان است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، برخی منابع آگاه در پاریس اظهار داشتند، فرانسه این روزها تلاش می‌کند به عربستان کمک کند، راه حلی برای مساله بازداشت سعد حریری، نخست وزیر لبنان بیابد چراکه این پرونده به شکلی خطرناک چهره عربستان را در جامعه بین‌الملل مخدوش کرده و عربستان را به عنوان کشوری جلوه می‌دهد که توافق‌های بین‌المللی درباره هیئت‌های دیپلماتیک و سفر مسؤولان عالی رتبه کشورها را نقض می‌کند.

در حال حاضر این توافق نظر وجود دارد که ریاض حجم پیامدهای منفی ارجاع پرونده بازداشت حریری در شورای امنیت را درک نکرده و متوجه نیست که در صورت طرح این پرونده در شورای امنیت هیچ یک از کشورهای دوست و هم‌پیمانش نمی‌توانند به او کمکی کنند چراکه این اقدام خط قرمزی است که هیچ کشوری هرچه قدر هم قدرتمند به آن مبادرت نمی‌ورزد و احتمالا با محکومیت‌های شدید بین‌المللی مواجه خواهد شد.

مسؤولان فرانسوی از سناریوهای مختلفی برای کمک به عربستان در حل این پرونده سخن می‌گویند که یکی از آنها انتقال حریری به پاریس برای اقامت موقت با این بهانه است که او در لبنان امنیت ندارد، این سناریو با ادعاهای ریاض درباره دلایل استعفای حریری هماهنگ است و پس از آن حریری می‌تواند به بیروت بازگشته و یا اینکه در فرانسه بماند. به نظر می‌رسد این سناریو موافقت اولیه عربستان را در مقابل سکوت حریری و تکذیب هرگونه بازداشتی در این کشور به دست آورده است.

اداره کل امنیت خارجه فرانسه پرونده حریری را با حساسیت و توجه بسیاری دنبال می‌کند چراکه پاریس می‌خواهد به ریاض کمک کند از این بن‌بست خارج شده و قدرت خود را حفظ کند. همچنین پاریس به دنبال کمک به بیروت در حفظ ثبات داخلی است زیرا مشکلات لبنان به ویژه در بخش مسیحی و مسلمانان اهل تسنن در این کشور به منزله مشکلات داخلی فرانسه است.

سعد حریری شنبه هفته گذشته در ریاض استعفای خود را از سمت نخست وزیری لبنان اعلام کرد.

به نظر می‌رسد که این استعفا تحت فشار بوده و در راستای نقشه راه سیاسی مورد نظر عربستان جهت تحمیل بر منطقه است.

از همان ابتدا صحبت‌هایی از بازداشت حریری به دستور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان مطرح شد اما پس از آنکه میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان اعلام کرد، ریاض تنها یک هفته برای مشخص کردن سرنوشت حریری فرصت دارد و این اقدام بر خلاف توافق‌های بین‌المللی است، تمامی شک و تردیدها از بین رفت.

نکته قابل توجه آن است که این اظهارات عون پس از بازگشت عباس ابراهیم، مدیرکل امنیت لبنان از پاریس و نشست‌هایش با مسؤولان فرانسوی و در راس آنها امی، که به دلیل فعالیت‌های قبلی‌اش در لبنان به عنوان سفیر فرانسه خود یک کارشناس مسائل لبنان محسوب می‌شود، مطرح شد و سفر ابراهیم تمامی شک‌ها و تردیدها در مورد محدودیت آزادی حریری در ریاض را به یقین بدل کرد.

مجله فیگاروی فرانسه نیز روز جمعه با انتشار مقاله‌ای به اختلافات موجود میان ریاض و پاریس در پرونده لبنان اشاره کرد و بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره بازداشت حریری را قوت بخشید.

این مجله به نقل از منابعی فرانسوی نوشت: فرانسوا گویت، سفیر فرانسه در عربستان پنجشنبه گذشته دیدار کوتاهی با حریری و برخی از مسؤولان عربستانی داشت.

قرار بود موضوع این دیدار مسائل مربوط به دو کشور فرانسه و لبنان باشد نه عربستان، به همین دلیل حضور مسؤولان وزارت اطلاعات عربستان در این دیدار تعجب آور بود.

انتهای پیام

+

۱۳۹۶/۰۸/۲۱ :: ۰۰:۱۵

 تلاش فرانسه برای پاک کردن صورت مساله بازداشت نخست‌وزیر لبنان

آیا «سعد الحریری» به پاریس منتقل می‌شود؟

خبرگزاری فارس: آیا «سعد الحریری» به پاریس منتقل می‌شود؟

منابع فرانسوی از تلاش این کشور برای کمک به عربستان به منظور حل پرونده بازداشت الحریری قبل از ارجاع آن به شورای امنیت خبر داده و تاکید کردند، سناریوی مطرح، انتقال الحریری به پاریس و وادار کردن وی به تکذیب مساله بازداشتش در ریاض است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «سعد الحریری» شنبه گذشته استعفای خود را از ریاض اعلام کرد که به دنبال آن معلوم شد این استعفا تحت فشار حکومت سعودی در چارچوب نقشه راه سیاسی است که عربستان آن را در منطقه ترسیم کرده و لبنان هم نقطه شروع آن است.

چند روزی است سخن از بازداشت الحریری به دست «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی در میان است، اما تردیدها امروز شنبه با اظهارات «میشل عون» رئیس جمهور لبنان رفع شد، وی اظهار داشت که به ریاض یک هفته برای معلوم کردن سرنوشت حریری مهلت می‌دهد. عون همچنین وضعیت کنونی الحریری را خلاف توافقنامه‌های بین المللی دانست.

مساله قابل توجه این است که عون این مطالب را به دنبال بازگشت ژنرال «عباس ابراهیم» مدیر کل امنیت عمومی لبنان از پاریس و نشست‌های وی با مقامات فرانسوی و در راس آنها «برنار باژوله» مدیر کل امنیت خارجی فرانسه عنوان کرد؛ بخصوص که باژوله بین سال‌های 2004 تا 2007 سفیر پاریس در بیروت بوده و یک کارشناس مسائل لبنان شمرده می‌شود و سفر ژنرال ابراهیم تردیدها درباره پرونده بازداشت الحریری در ریاض را به یقین تبدیل کرد.

روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در این باره نوشت: «فرانسه درصدد کمک به عربستان برای پیدا کردن راه حل پرونده بازداشت سعد الحریری است و در حال حاضر این قضیه دغدغه سرویس اطلاعات خارجی فرانسه (اداره کل امنیت خارجی) به ریاست «برنار باژوله» سفیر سابق فرانسه در بیروت قرار دارد

منابعی فرانسوی میگویند که «فرانسوا گویت» سفیر فرانسه در ریاض پنجشنبه گذشته در حضور تعدادی از شخصیت‌های سعودی با الحریری ملاقات کوتاهی داشت و این تعجب آور است؛ چون گفت‌وگوهای بین دو طرف باید برای کشورهای فرانسه و لبنان و نه عربستان اهمیت داشته باشد که مقاماتی از سرویس اطلاعات عربستان بخواهند در آن حضور داشته باشند.

منابع آگاه در پاریس به «رای الیوم» گفتند که فرانسه درصدد کمک به عربستان برای ایجاد راه حل این پرونده پچیده است که به شکلی خطرناک چهره عربستان سعودی را خدشه‌دار خواهد کرد، چون بازداشت حریری نقض کنوانسیون‌های های بین المللی درباره هیات‌های دیپلماتیک و سفرهای مقامات بلندپایه محسوب می‌شود.

به نوشته این روزنامه فرامنطقهای، همه بر این قضیه اجماع نظر دارند که عربستان خطر ارجاع مساله بازداشت الحریری به شورای امنیت را درک نمی‌کند، چون آن زمان دوستان و متحدانش به دادش نخواهند رسید و بازداشت یک مقام بلندپایه خط قرمزی است که هیچ کشوری با هر میزان قدرتی که داشته باشد جرات نقض آن را ندارد و می‌تواند مورد محکومیت شدید جامعه بین الملل قرار گیرد.

منابع فرانسوی گفتند که از جمله سناریوهای مطرح از سوی فرانسه برای کمک به عربستان انتقال الحریری به پاریس به منظور اقامت موقت در آنجاست آن هم به بهانه اینکه خطری جانش را تهدید نکند و این گونه داستان‌سرایی عربستان درباره دلایل استعفای حریری هم نقض نمی‌شود و بعد از آن برای انتقال نخست وزیر مستعفی لبنان به بیروت یا ماندن در فرانسه تصمیم‌گیری می‌شود.

به گفته این منابع به نظر می‌رسد که عربستان توافق اصولی خود را برای این معامله اعلام کرده، مشروط به اینکه الحریری سکوت اختیار کرده و هر گونه بازداشت خود در عربستان را تکذیب کند.

منابع فرانسوی میگویند که اداره کل امنیت خارجی فرانسه هم با حساسیت و اهتمام زیاد پرونده الحریری را دنبال می کند و مایل است به عربستان برای خروج از بن بست کمک کند کما اینکه مایل به کمک به لبنان برای حفظ ثبات این کشور است، چون پرونده لبنان بخصوص در مسائل مربوط به مسیحیان و مسلمانان اهل تسنن در اصل پرونده داخلی فرانسه محسوب می‌شود.

انتهای پیام/ح

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۲۱
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی