فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

مسیر دشوار فرانسه و آلمان برای اصلاحات در اتحادیه اروپا

تهران-ایرنا- روسای جمهوری آلمان و فرانسه موافقت ضمنی خود را با اصلاحات در اتحادیه اروپا اعلام کرده اند اما پیشنهادات «امانوئل مکرون» در زمینه تغییرات در ساختارهای مالی، بودجه ای، مهاجرتی و نظامی از جمله مسائلی است که بر سر آنها اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا ، چندی پیش «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در یک سخنرانی‌ به ضرورت ایجاد اصلاحات در ساختار اقتصادی و سیاسی اتحادیه اروپا تاکید کرد. گرچه طرح وی چارچوب مشخص عملیاتی نداشت و با مخالفت هایی همراه بود اما نظر مثبت بسیاری تحلیلگران و رسانه های جهان را به خود جلب کرد. مهمترین مخالفان اروپایی این طرح برخی گروه های سیاسی در آلمان بودند زیرا اعتقاد داشتند بار این تغییرات بیشتر بر دوش کشورهای بزرگ قاره سبز همچون آلمان و فرانسه گذاشته می شود. به تازگی رهبران فرانسه و آلمان در دیداری بار دیگر بر این خواسته تاکید کردند. 
تانمای نشریه World Bulletin در گزارشی نوشت: «امانوئل مکرون » و« فرانک والتر اشتین مایر» در مورد لزوم طراحی دوباره اروپا سخن گفته اند تا این اتحادیه کارآمدتر، دموکراتیک تر باشد و ابزار محافظتی بیشتری را در اختیار داشته باشد.
این دو رهبر در یک نشست خبری اعلام کردند که در زمینه ضرورت و فوریت بازطراحی اتحادیه اروپا احساس مشترکی دارند و در نشست خود فرصت ها را برای اجرای این پروژه اروپایی مورد بررسی قرار دادند.

** اصلاحات؛ از مالی تا دفاعی
پیشنهادهای مکرون مبتنی بر همکاری عمیق تر کشورهای اروپایی در زمینه بودجه، امور دفاعی و مهاجرت بوده است. چندی قبل رئیس جمهوری فرانسه به رهبران اروپایی هشدار داد تنها یک سال برای اصلاحات فرصت دارند. روزنامه دیلی اکسپرس در گزارشی نوشت وی زمان تا انتخابات سال 2019 پارلمان اروپای را فرصت مناسبی برای ارائه نقشه راه مناسب دانست اما گفته می شود صدراعظم آلمان چنین اعتقادی ندارد. آنگلا مرکل سخن گفتن از یک ائتلاف جدید را سخت می داند. وی هشدار داد اصلاح منطقه یورو نباید اولویت اصلی قرار بگیرد. 
این روزنامه نوشت دیگر کشورهای اروپایی هم دیدگاه های متعارضی در این زمینه دارند به ویژه در شرق اروپا اختلاف نظر در زمینه برتری دادن به همگرایی بیشتر یا منافع ملی فراوان است.
به نوشته «یورو نیوز» رئیس جمهوری فرانسه قدرتمند سازی اتحادیه اروپا را در ایجاد تغییرات در طیف گسترده ای از موضوع ها می داند. وی آینده اروپا را در همکاری و هماهنگی بیشتر اعضا در اقتصاد، مهاجرت و امور نظامی می بیند. وی همچنین به مسائل زیست محیطی، امنیتی و شوک های اقتصادی توجه کرده است. 
طرح مورد نظر رئیس جمهوری فرانسه بیش از همه به دنبال ایجاد یک اروپای همگراتر و مستقل است که بودجه بیشتری را نسبت به گذشته در اختیار دارد. ضمن اینکه ایجاد نهاد و سازمان های دیگر از جمله نیروی نظامی مشترک اروپایی هم باید در دستور کار قرار بگیرد. وی تاکید دارد بودجه 160 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا باید تقویت شود تا این اتحادیه قادر به انجام بهتر بسیاری از وظایف باشد. 
به اعتقاد مکرون تنها یک اروپای قدرتمند می ‌تواند با چالش ‌های بین المللی مقابله کند. وی تاکید دارد در ابتدای دهه بعد، اروپا باید نیروی نظامی مشترکی را برای مداخله در امور امینتی و نظامی در اختیار داشته باشد.
مکرون بر تشکیل نیروی نظامی واحد و مستقل اروپایی تاکید دارد و کشور خود را به عنوان پیشقدم برای ایجاد ارتش اروپایی معرفی کرده است. وی همچنین تاسیس «دفتر دادستانی اروپا» برای مقابله با اقدامات تروریستی در کنار نهادی برای مدیریت وضعیت مهاجرت ها و پناهندگی در اروپا خواستار شد. تاسیس دفتری برای حفاظت از این قاره در برابر بلایای طبیعی نیز از دیگر ابتکارات وی بود.

** اختلاف نظرها در اروپا 
هنوز تا دستیابی به اتفاق نظر در اروپا فاصله وجود دارد زیرا دیدگاه ها نسبت به پیشنهادات رئیس جمهوری فرانسه برای اصلاح ساختار اتحادیه متعارض است. آلمان به عنوان قدرتمندترین اقتصاد اروپایی خواسته هایی دارد. ضمن اینکه دیگر کشورهای حوزه یورو نیز دیدگاه های متفاوتی نسبت به آن دارند. مقام های آلمانی با وجود برخی انتقادها از کلیت طرح مکرون در مورد تغییرات در اتحادیه اروپا استقبال کردند و آن را آغازی نو برای آینده اروپا تفسیر می کنند.
نشریه «پلتیکو» در گزارشی در مورد چگونگی بهسازی ساختار اتحادیه اروپا نوشت: منطقه یورو به تغییراتی بیشتر از اصلاحات ظاهری نیاز دارد. بعد از خروج بریتانیا، یورو باید پیش از بحران بعدی اقدامی را انجام دهد.
«موقعی که هوا آفتابی است باید سقف خانه را تعمیر کرد» تعبیری است که این نشریه در مورد ضرورت اقدام سریع اروپا به کار برد و افزود اما رهبران کشورهای اروپایی این توصیه «جان اف. کندی» را مورد توجه قرار نمی دهند. اکنون در شرایطی که بار دیگر رشد به اتحادیه بازگشته و ثبات سیاسی نیز محسوس شده است رهبران 19 کشور عضو حوزه مالی یورو زمان خوبی را برای ایجاد این اصلاحات دارند. آن ها باید به سرعت و در مسیر درست حرکت کنند اما مشکل این است که آن ها ضرورتی را احساس نمی کنند. نکته دیگر این است که هنوز اتفاق نظری در مورد چگونگی اصلاحات وجود ندارد. 
اتفاق نظر اندکی در مورد نیازهای واقعی اتحادیه اروپا وجود دارد. درحالی که رئیس جمهوری فرانسه خواستار ادغام بیشتر کشورهای عضو شد، برخی مقام های اتحادیه می گویند هنوز هیچ طرحی برای این امر پیشنهاد نشده است و هیچ فردی از برنامه های مورد نظر فرانسه اطلاع ندارد. 
به نوشته پلتیکو، آلمان در حال تعیین خط قرمزهای خود برای مقام های اتحادیه اروپا است. برلین خواستار قدرت بیشتر صندوق مالی زیر نظر آلمان است. همچنین این کشور نظارت بر بودجه های ملی کشورها و برنامه ریزی دوباره برای بدهی آن ها مورد تاکید قرار می دهد. آلمان به شدت بر سخت گیری در زمینه کسر بودجه اتحادیه اروپا اصرار دارد. ضمن اینکه برلین برنامه های مهاجرتی خاص خود را دارد.
با این حال برخی کارشناسان اعتقاد دارند اگر اروپا می خواهد در عرصه های جهانی نقش آفرین باشد باید در مسیر همگرایی، روند سریع تری را دنبال کند. در این چارچوب نقش برلین و پاریس و نزدیکی و همکاری این دو بازیگر اصلی اروپایی نقش ویژه ای دارد. 
تارنمای «گالف نیوز» در گزارشی نوشت: در چند ماه گذشته آلمان و فرانسه نسبت به انتخابات داخلی و رشد ملی گرایی در اروپا نگرانی هایی داشتند اما اکنون که این هراس ها رفع شده، هر دو کشور باید بر چالش دیگری که هماهنگ شدن دو رهبر است پیروز شوند. هر دو کشور دیدگاه های احساسی متفاوتی دارند؛ آلمانی ها کم و بیش از جایگاه جهانی خود راضی هستند و چندان رغبتی برای تغییر وضعیت اروپا نشان نمی دهند زیرا آن ها در همین چارچوب موفق بوده اند. 
براساس این تحلیل شکاف دو کشور در زمینه مسائل امنیتی و نظامی بیشتر از دیگر حوزه ها است. با این وجود مکرون و مرکل دیدگاهی در مخالفت با پوپولیسم دارند و به لیبرال دموکراسی اروپایی معتقد هستند. همین امر می تواند با توجه به نتایج انتخابات در دیگر کشورها همچون اتریش و چک موجب رغبت بیشتر آلمان برای اصلاحات در اتحادیه اروپا شود. اکنون بسیاری کارشناسان اعتقاد دارند توپ در زمین مرکل قرار گرفته است و باید به عنوان محرک این امر رفتار کند.

پژوهشم**9130 **1601**خبرنگار: حسین عباسی نسب** انتشار: شهناز حسنی 
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۲۱
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی