عربستان به دنبال برگزاری مناقصه ساخت نیروگاه هستهای در سال 2018 است
عربستان به دنبال برگزاری مناقصه ساخت نیروگاه هستهای در سال 2018 است
عربستان سعودی قرار است اواسط یا اواخر سال 2018 مناقصهای رسمی برای ساخت یک نیروگاه با دو راکتور هستهای برگزار کند و گزارش شده که یک شرکت دولتی فرانسوی قصد دارد در این مناقصه شرکت کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دو منبع آگاه به این خبرگزاری گفتند شرکت دولتی EDF فرانسه قصد دارد در مناقصه ساخت دو راکتور هستهای در عربستان شرکت کند.
عربستان سعودی که به دنبال کاهش مصرف داخلی نفت است طرحی را برای ایجاد ظرفیت تولید برق با سوخت هستهای به میزان 17.6 گیگاوات تا سال 2032 مدنظر دارد و در همین راستا درخواستی را برای دریافت اطلاعات به شرکتهای بینالمللی سازنده راکتورهای هستهای فرستاده است.
کارشناسان این صنعت گفتهاند که با توجه به اینکه پاسخ به این درخواست تا پایان 2017 و یا اوایل 2018 طول خواهد کشید، انتظار میرود که عربستان مناقصه رسمی خود برای ساخت دو راکتور هستهای را در اواسط 2018 آغاز کند اما محتملتر این است که آن را در پایان 2018 و یا حتی اوایل 2019 برگزار کند.
برنامههای عربستان برای ساخت این نیروگاههای هستهای اکنون از بزرگترین پروژهها در صنعت هستهای جهان بعد از کاهش اقبال به این صنعت در پی فاجعه هستهای 2011 فوکوشیما محسوب میشود.
در عین حال شرکتهای روس و کره جنوبی نیز گفتهاند که قصد شرکت در این مناقصه را دارند و چند منبع خبری به رویترز گفتند که شرکت وستینگهاوس واقع در آمریکا و متعلق به توشیبا نیز در حال مذاکرات با همتایان آمریکایی خود به منظور تشکیل یک کنسرسیوم برای شرکت در مناقصه است.
شرکت EDF فرانسه پیشتر مذاکراتی را با عربستان بر سر فروش راکتورهای مدل EPR طراحی شده توسط شرکت آرووا انجام داده اما هنوز علنا تایید نکرده که در مناقصه حضور خواهد یافت یا خیر.
یک منبع آگاه از این مذاکرات گفت: شرکت EDF قصد دارد در فرایندی که عربستان به جریان انداخته شرکت کند.
این منبع تصریح کرد: شرکت EDF میخواهد به پروژه شهرک انرژیهای اتمی و تجدیدپذیر ملک عبدالله عربستان کمک کند. این پروژه درواقع نهاد مسئول دولت عربستان برای پیشبرد برنامه هستهای این کشور است.
یک منبع دیگر نیز گفت: شرکت EDF در مناقصه حضور خواهد داشت و چند روز پیش مقامهای این شرکت از محل این شهرک عربستان بازدید کردند تا مذاکراتی را در زمینه دریافت اطلاعات انجام داده و به ارائه راکتور EPR پرداختند.
شرکت EDF و همچنین شهرک انرژیهای هستهای و تجدیدپذیر ملک عبدلله هنوز در این باره اظهارنظر نکردهاند.
یک راکتور EPR که بزرگترین مدل راکتور در جهان محسوب میشود ظرفیت تولید 1600 مگاوات برق را دارد.
انتهای پیام