فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

تحلیلگر الجزایری: پاریس در روابط خود با الجزایر فقط به بعد اقتصادی توجه دارد

الجزیره-ایرنا- «عامر رخیلة» استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی الجزایری در خصوص دیدار فردا (چهارشنبه) «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه از الجزایر و روابط دو کشور گفت: پاریس بیشتر به بعد اقتصادی روابط با الجزایر توجه دارد و به آن به چشم بازاری برای محصولات خود می نگرد.

این تحلیلگر سیاسی الجزایری در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: پاریس در روابط خود با الجزایر، فقط به بعد اقتصادی آن توجه دارد و این کشور را بازاری برای محصولات و کالاهای خود می داند و کمرنگ شدن حضور فرانسه در بازار الجزایر و در مقابل پر رنگ تر شدن نقش برخی کشورهای دیگر و در راس آن چین، باعث نارضایتی مقام های الیزه شده است.
رخیله در ادامه گفت: هرچند دیدار رئیس جمهوری فرانسه از الجزایر از مدت ها قبل برنامه ریزی شده است، اما از نظر زمانی اهمیت زیادی دارد، زیرا پس از نشست سران کشورهای اروپایی و آفریقایی در ابیجان (پایتخت ساحل عاج) برگزار می شود و باید توجه داشت الجزایر وزنه سنگینی در اتحادیه آفریقا محسوب می شود و فرانسه نیز اهمیت زیادی در اتحادیه اروپا دارد و در نتیجه توافقات دو کشور تاثیر زیادی می تواند در پرونده های مختلف داشته باشد.
این تحلیلگر سیاسی الجزایری در ادامه گفت: قطعا مسائل منطقه ای و بین المللی مورد اهتمام دو کشور، بخش زیادی از مذاکرات روسای جمهوری دو کشور را به خود اختصاص خواهد داد و همچنین دو طرف در خصوص پرونده لیبی و همچنین کشورهای ساحل آفریقا و کانون های تنش در خاورمیانه، به بحث و تبادل نطر خواهند پرداخت.
عامر نخیله همچنین گفت: الجزایر دیدگاه های متفاوتی با فرانسه در خصوص مسائل اشاره شده به ویژه در مورد اوضاع لیبی، سوریه، عراق و یمن دارد؛ الجزایره پیوسته به دخالت نکردن در امور داخلی دیگر کشورها اعتقاد داشته و تجربه نیز ثابت کرده که این سیاست درستی بوده است و در نتیجه نباید انتظار داشت الجزایر این موضع گیری خود را تغییر دهد.
این کارشناس سیاسی الجزایری در مورد روابط الجزایره و پاریس نیز گفت: فرانسه در دوران استعمار به مدت 132 سال جنایت های زیادی در الجزایر مرتکب شد، این پرونده همچنان مفتوح است و بر روابط دو کشور تاثیر می گذارد، زیرا فرانسه هنوز هم از عذرخواهی از الجزایر به دلیل این 132 سال و جنایت های گذشته، خودداری می کند.
رخیله افزود: خواسته الجزایری ها این است که فرانسه به جنایت هایش در حق مردم الجزایر اعتراف و به دلیل آن عذرخواهی کند، این کار می تواند انجام شود زیرا ایتالیا از مردم لیبی به دلیل دوران استعمار عذرخواهی کرد و حتی به آن ها خسارت پرداخت کرد، حال سوال مردم الجزایر این است که چرا فرانسه از چنین اقدامی خودداری می کند؟.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه قرار است فردا (چهارشنبه) در سفری یک روزه همراه با یک هیات از این کشور، وارد الجزیره شود.
مکرون قرار است در این دیدار با «عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهوری و «احمد اویحیی» نخست وزیر الجزایر دیدار و گفت وگو کند.
مکرون پس از دیدار از الجزایر، عازم قطر می شود.
الجزایر از سال 1830 تا سال 1962مورد حمله و استعمار فرانسه بود. الجزایری ها می گویند در راه استقلال کشورشان بیش از یک میلیون شهید تقدیم کرده اند. این کشور در سال 1962 پس از نبردی طولانی موفق به کشب استقلال خود از فرانسه شد. 
خاورم **2041**1275
خبرنگار: سید شاهپور حسینی*انتشار دهنده: مجید جعفری

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۹/۱۴
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی