فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها
ادداشت بین الملل؛

یک بام و صد هوای ماکرون/سیاستمداری کوچک با آرزوهای بزرگ

امانوئل ماکرون- فرانسه
شناسهٔ خبر: 4170163 - 
رئیس جمهور فرانسه از یک سو اقدام ترامپ درباره اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و از سوی دیگر، در دیدار با نتانیاهو به همنوایی با وی در خصوص مسائل منطقه ای پرداخته است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-حنیف غفاری: امانوئل ماکرون طی ماه های اخیر سعی کرده است ورود مستقیمی به معادلات منطقه غرب آسیا داشته باشد، از ورود به پرونده اصلاحات بن سلمان و بازداشت شاهزادگان سعودی تا دخالت در ماجرای استعفای سعد حریری.

با این حال نوع مواجهه رئیس جمهور جوان فرانسه با مسئله اعلام پایتختی قدس از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در نوع خود قابل تامل است! مستاجر کاخ الیزه از یک سو اقدام ترامپ در این خصوص را محکوم کرده است و از سوی دیگر، در دیدار با نتانیاهو به هم نوایی با نخست وزیر منفور رژیم صهیونیستی در خصوص مسائل منطقه ای پرداخته است. فراتر از آن، ماکرون از طرف های مناقشه خواسته است تا در قبال اعلام پایتختی قدس از سوی آمریکا نیز خویشتندار باشند!

رئیس جمهور فرانسه، پس از درخواست جنبش فلسطینی حماس برای آغاز «انتفاضه جدید» در پاسخ به تصمیم دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن شهر اشغالی قدس به عنوان «پایتخت» فلسطین اشغالی، همه را به آرامش دعوت کرده است!

البته بازی مقامات فرانسوی در زمین ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی موضوع جدیدی نیست. لابی های صهیونیستی در فرانسه طی دهه های گذشته بسیار فعال بوده و حضور هر یک از احزاب سوسیالیست و محافظه کار در راس معادلات سیاسی و اجرایی این کشور نیز تاثیری در این خصوص نداشته است.

ماکرون نیز به عنوان رئیس جمهوری که ظاهرا خود را مستقل می نامد، به شدت تحت تاثیر لابی های صهیونیستی در کشورش قرار دارد. دیدار اخیر نتانیاهو و ماکرون نشان داد که رئیس جمهور فرانسه نشان داد که ماکرون نیز به مانند اولاند، سارکوزی، شیراک، میتران و دیگر روسای جمهور فرانسه، خود را متغیری وابسته به واشنگتن و تل آویو می داند.

با این حال ماکرون سعی دارد با موضع گیری نرم در برابر تصمیم اخیر دونالد ترامپ، خود را به عنوان یک «میانجی بی طرف!» و «واسطه گر» در تحولات منطقه معرفی کند. بسیاری از تحلیلگران مسائل اروپا و منطقه متفق القول هستند که ماکرون سعی دارد به فعال ترین سیاستمدار اروپایی در معادلات منطقه تبدیل شود، اما سوال اصلی اینجاست که آیا رئیس جمهور جوان فرانسه می تواند به این هدف دست پیدا کند؟

پاسخ این سوال قطعا منفی است. امانوئل ماکرون طی یک سال اخیر بارها مواضعی را در جانبداری از رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا اتخاذ کرده است. همچنین مواضع کلان فرانسه در منطقه که مبتنی بر نادیده انگاشتن حقوق آوارگان فلسطینی و حق بازگشت آنها به سرزمین فلسطین و فراتر از همه، حمایت از موجودیت رژیم صهیونیستی می باشد جایی را برای اطمینان افکار عمومی جهان و منطقه نسبت به ماکرون و دیگر مقامات فرانسوی باقی نگذاشته است.

در چنین شرایطی جریان های مقاومت در فلسطین (که تعیین کننده ترین بازیگران این معادله هستند)، اساسا جایگاهی برای رئیس جمهور فرانسه در این معادله قائل نیستند. نکته جالب توجه اینکه حتی برخی طرفداران جریان سازش در فلسطین نیز همواره نسبت به نقش فرانسه در معادلات منطقه با دیده تردید نگریسته اند. این قاعده در خصوص امانوئل ماکرون نیز صادق است.

در نهایت اینکه ماکرون آرزوهای بزرگی را در حوزه سیاست خارجی کشورش در سر دارد: از مدیریت اتحادیه اروپا و منطقه یورو تا کنترل رفتار آمریکا و تبدیل شدن به تعیین کننده ترین بازیگر و سیاستمدار اروپایی در منطقه غرب آسیا!

بدون شک نه تنها ماکرون به هیچ یک از این اهداف دست نمی یابد، بلکه به مانند اسلاف خود، به سیاستمداری آسیب پذیر در کاخ الیزه تبدیل خواهد شد. شاید بهتر باشد رئیس جمهور فرانسه به جای تمرکز بر مسائل منطقه، بر روی نارضایتی ۵۸ درصدی شهروندان فرانسوی از خود متمرکز شود تا در سال ۲۰۲۲ میلادی به سرنوشت اولاند و سارکوزی دچار نشود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۹/۲۳
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی