فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

فرانس پرس: مغرب از کشوری ترانزیتی به کشور پذیرنده مهاجران غیرقانونی تبدیل شده است

تهران-ایرنا- خبرگزاری فرانسه در گزارشی با اشاره به اینکه مغرب به جای جرم دانستن مهاجرت های غیرقانونی، رویکرد ادغام مهاجران در جامعه خود را در پیش گرفته است، نوشت: مغرب از کشور ترانزیتی به کشور پذیرنده مهاجران تبدیل شده است.

«فرانس پرس» امروز (چهارشنبه) در این گزارش با پرداختن به وضعیت مهاجران غیرقانونی در مغرب نوشت: «علی ندیای» جوان سنگالی به دنبال یافتن یک زندگی جدید در اروپا بود که مانند بسیاری از مهاجران کشورهای آفریقایی در نهایت مجبور شد، برای تامین معیشت خود در مغرب بماند.
این جوان 31 ساله می گوید: همه مردم حق دارند برای یافتن فرصت های جدید زندگی، به کشور دیگری بروند؛ اروپا هدف بسیاری از مهاجران است، اما برخی مجبور می شوند برای تامین معاش خود در همین جا (مغرب) بمانند.
طبق گزارش مرکز مطالعات مغرب، از بین 10 مهاجر از غرب آفریقا، 7 تن مجبور می شوند در یکی از کشورهای ترانزیتی بمانند.
این شهروند سنگالی، پس از اینکه از رفتن به اسپانیا و پیمودن این مسیر دشوار منصرف شد، در مغرب ماند و اکنون مشغول فروشندگی در این کشور است.
داستان علی ندیای یکی از داستان های بسیاری است که توجه مسئولان مغربی، فعالان حقوق بشری و محققان را به خود جلب کرده است. 
یک مسئول در مرکز دولتی آمار مغرب، اعلام کرد که مغرب از کشوری ترانزیتی به کشور پذیرنده مهاجران تبدیل شده است.

**سیاست مغرب، ادغام مهاجران غیر قانونی در جامعه است
«مهدی علیوه» جامعه شناس آفریقایی، با اشاره به نزدیکی مغرب با اتحادیه آفریقا، گفت: مقام های مغرب با تغییر رویکرد خود به جای جرم دانستن مهاجرت غیرقانونی، به ادغام مهاجران روی آورده اند.
وی می گوید: سیاست کنونی مغرب در خصوص انتقال مهاجران غیرقانونی از مناطق مرزی به شهرهای بزرگ، این افراد را (به ماندن) تشویق می کند، اما تعداد روز افزون مهاجران باعث ایجاد برخی تنش ها شده است؛ طی روزهای اخیر درگیری های خشونت باری میان برخی ساکنان اصلی و جوانان آفریقایی تبار مقیم در ارودگاه «دار البیضاء» روی داده است.
«اولیویر وتو» مهاجر 34 ساله کنگویی، می گوید: هر کشوری از ما به خوبی استقبال نمی کند؛ وی همچنین از کسانی که جز به اروپا فکر نمی کنند و خواهان ادغام در جامعه مغرب نیستند، انتقاد کرد.
او می افزاید: مغرب در قاره آفریقا بیشترین استقبال را از اتباع خارجی می کند. 
وتو 10 سال قبل موفق به دریافت بورس تحصیلی در مغرب شده بود و پس از پایان تحصیلاتش با کلیسای جامع رباط ارتباط گرفت.
او در کلیسا با «ژان پایتیست» آشنا شد که 15 سال قبل، از کشورش ساحل عاج گریخت و سرنوشت او را به مغرب رساند؛ او اکنون به فکر بازگشت به کشورش نیست.

**فرصت های شغلی در مغرب، مهاجران را جذب می کند
«باب دمبابیای» هم مانند دو شهروند آفریقایی دیگر، هفت سال گذشته، کار تدریس در سنگال را رها کرد و وارد مغرب شد؛ فرصت های شغلی موجود در مراکز ارتباطات این کشور فرانسه زبان، او را به ماجراجویی و سفر به این کشور ترغیب کرد؛ اگرچه وی بعدها متوجه شد که این شغل، آینده ای ندارد.
او اکنون زبان فرانسه تدریس می کند و دو کتاب نیز درباره «زندگی سنگالی ها در مغرب» و «هفت عاملی که من مغرب را دوست دارم» منتشر کرده است. او به شدت از زندگی مشترک با سایر اتباع خارجی دفاع می کند.
با وجود سیاست رسمی مغرب در موضوع مهاجران که مبتنی بر ادغام و پذیرش آنها در جامعه مغرب است، گرفتن ویزای اقامت در این کشور آسان نیست.
در ادامه این گزارش آمده است: گرفتن آمار مهاجران غیر قانونی در مغرب دشوار است، اما بنا بر اعلام رسمی دولت این کشور، تعداد مهاجرینی که موفق به کسب ویزای اقامت در سال 2014 شدند، به 35 هزار نفر می رسد؛ این رقم کمی بیشتر از تعداد اروپائیانی است که برای یافتن شغل یا استراحت به مغرب می آیند.
خاورم**9329** 1275
مترجم: ندا بهبودی*انتشار دهنده: مجید جعفری

انتهای پیام /* 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۱۰/۰۷
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی