فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

۲۲۲ مطلب در دی ۱۳۹۶ ثبت شده است

۱۳۹۶/۱۰/۳۰ :: ۱۷:۰۱

به رسمیت شناخته شدن فلسطین توسط شهرداری یک شهر فرانسه

شهردار یک شهر فرانسه از شناسایی فلسطین خبر داد و از دیگر شهردارهای این کشور درخواست کرد دنباله‌رو آنها باشند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «پاتریس لوکلرک» شهردار شهر «ژنویلیه» در شمال فرانسه اعلام کرد رسما فلسطین را به رسمیت شناخته است.

لوکلرک در صفحه فیسبوک خود نوشت پارلمان فرانسه در سال 2014 پیش‌نویس طرحی را تصویب کرد که توصیه به شناسایی دولت فلسطین می‌کرد و «لوران فابیوس» وزیر خارجه وقت تأکید کرد که اگر مذاکرات فلسطین و اسرائیل موفقیت‌آمیز نبود طی 2 سال دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسد اما این موضوع عملی نشد.

پاتریس لوکلرک در پایان از شهردارهای دیگر شهرهای فرانسه درخواست کرد دنباله‌رو او باشند به این امید که این اقدام ، تشویقی برای دولت فرانسه برای به رسمیت شناخن فلسطین باشد.

لوکلرک افزود: این اقدام پس از تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در به رسمیت شناخته شدن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و ادامه شهرک‌سازی بر اراضی فلسطینی صورت می‌گیرد.

روزنامه «لوفیگارو» در این خصوص نوشت تعدادی از شهرداری‌های فرانسه برای به رسمیت شناختن نمادین فلسطین آماده می‌شوند تا دولت این کشور و دیگر کشورهای اروپایی را به این سمت سوق دهند.

انتهای پیام/م

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۱۷:۲۳
علیرضا آیت اللهی

فرانسه چگونه ۸۹ میلیون گردشگر جذب می‌کند؟

برج ایفل



کشور فرانسه در سال ۲۰۱۷ نیز توانست با جذب ۸۹ میلیون گردشگر، جایگاه خود را در رتبه نخست پربازدیدترین کشورهای جهان حفظ کند.

به گزارش ایسنا به نقل از لوکال، شمار گردشگران بین‌المللی که در سال ۲۰۱۷ وارد خاک فرانسه شدند، پس از دو سال رکودی که به سبب حملات تروریستی سه سال پیش تجربه کرد با هشت درصد رشد نسبت به ۲۰۱۶ همراه بوده است، اما این کشور اروپایی چگونه سالانه ۱.۵ برابر جمعیت خود توریست جذب می‌کند؟

پاریس، پایتخت فرانسه بدون شک جذاب‌ترین مقصد گردشگری این کشور برای گردشگران خارجی است که به تنهایی سالانه از ۳۰ میلیون گردشگر میزبانی می‌کند، که این میزان گردشگر در میان سایر شهرهای جهان بی‌نظیر است.

تصویر رومانیک این شهر، معماری شگفت‌انگیز، موزه لوور، برج ایفل و کافه‌های معروف از مهمترین جاذبه‌های پاریس هستند؛ البته نباید دیزنی‌لند پاریس را فراموش کرد که به تنهایی سالانه ۱۵ میلیون گردشگر را جذب می‌کند تا مهمترین جاذبه توریستی کل اروپا باشد.

بسیاری از فرانسوی‌ها هم به جای سفر به کشورهای دیگر ترجیح می‌دهند در خود فرانسه سفر کنند چرا که این کشور همه چیز از جمله سواحل زیبای شنی، کوه‌های پوشیده از برف و همچنین حومه بسیار وسیعی برای میزانی از توریست‌ها دارد. در واقع هر شهر فرانسه ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد که این امر برای گردشگران داخلی و خارجی بسیار جذاب است، از پاریس گرفته تا لیون و مارسی و ... .

فرانسه برای انواع توریست‌های خارجی چیزی برای عرضه دارد؛ به عنوان مثال آلمانی‌ها برای استفاده و لذت بردن از سواحل می‌آیند، بریتانیایی‌ها عاشق حومه و ییلاقات فرانسه هستند و آمریکایی‌ها نیز بیشتر مجذوب خانه‌های تاریخی و فرهنگ فرانسه هستند.

در سال گذشته میلادی آلمانی‌ها با ۱۳ درصد، بیشترین سهم را در میان گردشگران خارجی ورودی به فرانسه داشتند اما همه این گردشگران تنها برای بازدید از فرانسه به این کشور سفر نمی‌کنند. موقعیت جغرافیایی فرانسه به گونه‌ای است که بسیاری از افراد برای رسیدن به مقاصدشان باید از این سرزمین عبور کنند. بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر از شمار گردشگران سالانه فرانسه کسانی هستند که در مسیرشان به سمت ایتالیا و اسپانیا از این کشور نیز دیدن می‌کنند.

حدود ۸۰ درصد از کشور فرانسه را مناطق غیرشهری و حومه‌شهر تشکیل می‌دهد که جدا از پاریس، این بخش‌ها محبوب‌ترین مناطق نزد توریست‌های داخلی و خارجی هستد که از آن جمله می‌توان به دره لویر یکی از زیباترین مناطق فرانسه اشاره کرد. دره لویر بزرگترین منطقه در فرانسه است که تاکنون در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.

غذاها، فرهنگ و تاریخ فرانسه نیز از جمله دیگر جاذبه‌هایی است که سالانه میلیون‌ها نفر را به فرانسه می‌کشاند.

انتهای پیام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۱۷:۱۹
علیرضا آیت اللهی

فرستاده فرانسه با پیامی از سوی آمریکا به رام‌الله رفت

ماکرون



منابع سیاسی در تل‌آویو فاش کردند که رئیس جمهوری فرانسه مشاور ارشد خود را برای یک ماموریت دیپلماتیک حساس به منطقه فرستاده است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت النشره، این منابع گفتند که این ماموریت دیپلماتیک حساس اورلیان لوشوالیه، مشاور ارشد رئیس جمهوری فرانسه عبارت است از انتقال  پیامی از سوی دولت آمریکا که فلسطینی‌ها را به صبر و انتظار تا صدور طرح صلح آمریکا فرامی‌خواند و در این پیام‌ به آنها گفته شده ممکن است در سایه این طرح نظرشان را درخصوص سیاست آمریکا تغییر دهند.

این منابع گفتند: مشاور سیاسی ویژه رئیس جمهوری فرانسه هفته گذشته به رام‌الله سفر کرد و با مسؤولان برجسته فلسطینی و در راس آنها صائب عریقات دبیر اول کمیته اجرایی فلسطین و ماجد فرج رئیس دستگاه اطلاعاتی فلسطین دیدار کرد.

منابع خاطرنشان کردند: این مقام فرانسوی مذاکراتی با فلسطینی‌ها در مورد طرح قریب‌الوقوع دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا داشت و از فلسطینی‌ها خواست تا با این طرح مخالفت نکرده و فرصتی را برای آن بگذارند.

منابع تاکید کردند: این سفر با هماهنگی کامل با دولت آمریکا انجام شد و مشاور رئیس جمهوری فرانسه در جریان این دیدار تصریح کرد که امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین توصیه می‌کند راه را برای گفت‌وگو باز کند، چراکه فرصتی را برای روند سیاسی میان اسرائیل و فلسطین براساس طرح ترامپ می‌گشاید تا راه‌های تماس نیز بسته نشوند.

منابع اسرائیلی نیز روز گذشته این اخبار را تایید و تاکید کردند که فرستاده رئیس جمهوری فرانسه به فلسطینی‌ها گفت که هیچ‌کس هنوز محتوای دقیق طرح صلح آمریکا را نمی‌داند و فلسطینی‌ها اگر این طرح مورد پسندشان واقع نشد، حق دارند این طرح را رد کنند اما باید برای فراهم کردن فضا جهت مطرح ساختن این طرح کمک کرد و این امر با توجه به روش سفت و سختی که محمود عباس در پیش گرفته، غیرممکن است.

منابع اسرائیلی گفتند که ماکرون که تقریبا روزانه تماس‌های تلفنی با ترامپ دارد، مساله فلسطین را قویا در مقابل او مطرح ساخت و این برداشت را داشت که طرح او دربردارنده مسائل جدی است و اسرائیل نیز اینگونه احساس خواهد کرد که درخواست‌هایش مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

انتهای پیام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۱۷:۱۴
علیرضا آیت اللهی

پرونده‌های پیچیده، محمد بن سلمان را در فرانسه دچار چالش می‌کند

ماکرون



بسیاری از روزنامه‌نگاران و پژوهشگران فرانسوی متخصص مسائل عربستان بر این باورند که مسائل متعدد پیچیده‌ای پیش روی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در سفر آتی‌اش به پاریس برای دیدار با امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه قرار دارد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، به گفته عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور اواخر فوریه یا اوایل مارس آتی سفری به پاریس خواهد داشت.

محمد بن سلمان در شرایطی به پاریس می‌رود که رویکرد ژئوپلیتیک دو طرف درباره مسائل مختلف متفاوت است و عربستان سیاست‌های تحریک کننده‌تری را از زمان به قدرت رسیدن بن سلمان در پیش گرفته که این امر در افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه تاثیر بسزایی داشته است.

*اختلاف نظر آشکار پاریس و ریاض درباره محاصره قطر

از جمله مسائلی که مطرح است، دخالت ریاض در محافل سیاسی لبنان و محاصره غیرکارآمد اعمال شده علیه قطر است، مسؤولان فرانسوی بر مخالفت خود با فشارهای اعمال شده از سوی کشورهای تحریم کننده جهت اتخاذ موضع‌گیری علیه دوحه تاکید دارند.

همچنین آنها در مورد افزایش شدید تنش‌ها با ایران همین رویکرد را دارند. محافل نزدیک به کاخ الیزه تاکید دارند مذاکرات انجام شده میان ماکرون و بن سلمان در سفر شتابزده ماکرون به ریاض در تاریخ ۹ دسامبر گذشته، گاهی اوقات شاهد تنش شده بود.

روزنامه لاتریبین فرانسه در این خصوص افشا کرد: ولیعهد عربستان در این مذاکرات پیشنهاد داد با شرکت‌های فرانسوی قراردادهای بزرگ امضا شود اما به این شرط که فرانسه امضای هرگونه قرارداد تجاری با ایران را متوقف کند در مقابل ماکرون به بن سلمان گفت: نباید به این شکل با فرانسه صحبت کنی.

*جنگ یمن و فروش اسلحه

جنگ علیه یمن و محاصره این کشور از سوی کشورهای عضو ائتلاف عربی به رهبری عربستان باعث نگرانی نهادهای غیردولتی و سازمان‌های جهانی امدادرسانی شده است، مساله‌ای که باعث افزایش فشارهای بین‌المللی بر ریاض به دلیل نقض حقوق بشر از سوی ائتلاف عربی در یمن شد.

ناظران و منابع حقوقی در فرانسه بر این باروند که فشارها بر ماکرون پیش از سفر ولیعهد عربستان و در طول این سفر افزایش خواهد یافت و طرف‌های مختلف رسما خواستار توقف فروش سلاح به کشورهای عضو ائتلاف عربی به دلیل جنایاتشان در یمن خواهند شد. به ویژه که آنها به تصمیم اتخاذ شده از سوی اتحادیه اروپا در فوریه ۲۰۱۶ پایبند نیستند. از جمله مورد دیگری که احتمالا فشارهای پاریس را افزایش می‌دهد، اعلام رسمی دولت نروژ برای توقف صادرات و فروش سلاح به امارات به عنوان هم‌پیمان عربستان در جنگ یمن است.

*حقوق بشر و مشکل پاریس

علاوه بر مسائل خارجی، پرونده‌های داخلی نیز وجود دارند که احتمال می‌رود در برنامه سفر بن سلمان به پاریس قرار گیرند که این پرونده‌ها در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در عربستان است. با وجود اصلاحاتی که در حوزه‌های آزادی و حقوق زنان اعلام شد اما گزارشی که روز چهارشنبه از سوی اتحادیه بین‌المللی حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه درباره حقوق زنان در عربستان منتشر شده، می‌تواند ولیعهد عربستانی را در تنگنا قرار دهد و از طرف دیگر نیز به ماکرون نسبت به بی‌توجهی به مساله حقوق بشر در سوریه هشدار دهد همانند آنچه در جریان سفر عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر به پاریس رخ داد و ماکرون مورد انتقاد شدید نهادهای حقوقی از جمله عفو بین‌الملل و دیده بان حقوق بشر این سازمان قرار گرفت.

در گزارش جدید اتحادیه جهانی حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه تاکید شده زنان در عربستان همچنان با محدودیت‌های شدیدی در احقاق حقوق خود مواجه هستند، در این گزارش قوانین عربستان برای مبارزه با تروریسم محکوم و تاکید شده که از این قوانین برای جرم تلقی کردن بیان آزادانه نظر مخالف استفاده می‌شود و ده‌ها چهره حقوقی، وبلاگ‌نویس، وکیل مدافع و تظاهرکننده در عربستان به دلیل نظراتشان با حبس‌های طولانی به اتهام اهانت به دین، حمایت از تروریسم، برهم زدن امنیت کشور و تلاش برای تاثیرگذاری بر آرای مردم و دیگر موارد مواجهه هستند. این مسائل نسبت به شکل‌گیری تظاهراتی در پاریس علیه سفر بن سلمان به این کشور و اعتراض به وضعیت حقوق بشر در عربستان هشدار می‌دهد.

*ولید بن طلال

مساله دیگری که چهره‌های سیاسی فرانسه معتقدند ماکرون در دیدار با بن سلمان مطرح خواهد کرد ادامه بازدات شاهزادگان عربستانی و در راس آنها ولید بن طلال، شاهزاده میلیاردر عربستانی خواهد بود، بن طلال روابط خوبی با چهره‌های سیاسی فرانسه داشته و سرمایه‌گذاری‌های متعددی در شرکت های مختلف فرانسوی دارد.

اخیرا روزنامه وال استریت ژورنال، از تماس‌های تلفنی بن سلمان با فرانسوا اولاند و روسای جمهور پیشین فرانسه خبر داد و نوشت: آنها نسبت به اثرات و پیامدهای بازداشت بن طلال بر سرمایه‌گذاری‌های خارجی این کشور ابراز نگرانی کردند.

بن طلال سپتامبر گذشته با ماکرون دیداری داشت و ائتلاف استراتژیک با فرانسه را مورد بحث و مناقشه قرار داد.

انتهای پیام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۱۷:۱۲
علیرضا آیت اللهی

گزارش خبرگزاری فرانسه از ناآرامی های اخیر تونس در اعتراض به اوضاع اقتصادی

تهران-ایرنا- خبرگزاری فرانسه در گزارشی به بررسی اعتراضات اخیر تونس پرداخت و نوشت: شهروندان تونسی نارضایتی خود را از عدم بهبود وضعیت معیشتی، بیکاری و تورم ابراز کردند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ناآرامی های اخیر در تونس که با اقدامات خشونت آمیز همراه بود، به دنبال اجرای سیاست های ریاضتی در سال 2018 شعله ور شد. این اعتراضات فرصتی برای بسیاری از شهروندان تونسی ایجاد کرد تا نارضایتی و سرخوردگی خود را از عدم بهبود اوضاع معیشتی و تحقق نیافتن خواسته هایی ابراز کنند که در سال 2011 برای آن انقلاب کردند. 
تونس که با سرنگونی حکومت «زین العابدین بن علی» رئیس جمهور مخلوع ، دموکراسی را جشن گرفت، تنها کشوری است که از عواقب «بهار عربی» نجات یافته است، اما همچنان با رکود اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند. 

**چرا مردم تونس به خیابان ها آمدند؟ 
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود افزود: پس از سال ها رکود، تونس در سال 2017 شاهد رشد اقتصادی 2 درصدی بود. در حالی که رشد اقتصادی این کشور در سال 2016 یک درصد و در سال 2015، هشت دهم درصد گزارش شده است. در عین حال میزان بیکاری در این سالها بالای 15 درصد بود . بیش از 30 درصد از جوانان تحصیل کرده تونسی، از بیکاری رنج می برند. 
«محمد ضیاء الهمامی» پژوهشگر حوزه اقتصاد درباره اوضاع تونس می گوید: هدف سیاست های سرمایه گذاری در تونس توسعه فعالیت های اشتغال زا نیست، بلکه تنها کسب سود است. 
وی افزود: اکثر سرمایه گذاری های خارجی مستقیم در تونس، در بخش استخراج گاز و نفت است که کارآفرینی چندانی نمی کند. تمرکز بر بخش خدمات از جمله گردشگری، می تواند ایجاد اشتغال کند که آن هم به دلایل مختلف، ، موقتی و فصلی است. 
الهمامی هشدارداد: اگر اوضاع به همین منوال ادامه یابد، نظام کنونی نیز مانند نظام سابق بن علی با رشد اقتصادی 5 درصدی و بیکاری 15 تا 18 درصدی مواجه خواهد شد. 
خبرگزاری فرانسه افزود: مردم تونس در اعتراض به وضعیت معیشتی وبرای به دست آوردن «شغل، نان و عزت» در سال 2011 قیام کردند که به سرنگونی حکومت بن علی در ژانویه (دی/ بهمن) همان سال منجر شد. 
تونس در کنفرانس بین المللی سرمایه گذاری در سال 2016 ، متعهد شده بود که 30 میلیارد یورو به پروژه های سرمایه گذاری اختصاص دهد، در حالی که صبر 11 میلیون تونسی که از اوضاع اقتصادی به تنگ آمده اند در حال لبریز شدن است. 
پس از مهار تورم برای چند سال، به دلیل کاهش ارزش دینار تونس و افزایش مالیات ، به میزان 6 درصد ، هزینه های این کشور در سال 2017 افزایش یافت. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که تورم در سال جاری نیز همچنان ادامه خواهد داشت. 
دولت «یوسف الشاهد» تلاش کرد با تکیه بر قانون جدید سرمایه گذاری در سال 2016 -برای آسان سازی رَویه های اداری - بهبود اشتغال را به مردم وعده دهد اما بسیاری از مشکلات همچنان باقی است.
«مایکل آیری» از اعضای گروه بین المللی بررسی بحران تونس گفت: بازار محلی همچنان در دست اشخاصی است که از دهه 70 میلادی وارد بازار تجارت شده اند. البته شخصیت های برجسته منطقه ای یا سیاسی دیگری نیز در این بازار دست دارند که با کمک اقدامات ادارای پیچیده و بازی کردن با آن، از دولت برای تخریب یکدیگر استفاده می کنند.
در ادامه این گزارش آمده است: سال گذشته، دولت یوسف شاهد، عملیات مبارزه با فساد را پس از سال ها آغاز کرد. اما از زمان آغاز بازداشت افراد متهم به فساد در ماه می گذشته (اردیبهشت/خرداد)، هنوز اطلاعاتی درباره افراد بازداشتی و جزئیات مربوط به این طرح اعلام نشده است. 

**راهکارهای احتمالی پیش روی دولت تونس چیست؟ 
دولت تونس همچنان یارانه کالاهای اساسی از جمله نان و بنزین را حتی به خانواده هایی که وضعیت مالی خوبی دارند، پرداخت می کند. در حالی که افزایش مالیات بر ارزش افزوده بر خانواده های ضعیف تر، فشار وارد می کند. 
از سوی دیگر، «محمد علی مروانی» دبیر کل مجمع اقتصاد دانان عرب گفت: باید سیستم تشویقی و پاداش ها در تونس ارزیابی و اصلاح شود و اشخاصی که وضعیت بهتری دارند، مشارکت بیشتری در عرصه اقتصادی داشته باشند. 
مایکل آیری نیز به ضرورت تسهیل اعطای وام بانکی و کنترل شرکت های واسطه و سایر شرکت ها برای جلوگیری از نفوذ بیش از حد در عرصه اقتصادی، اشاره کرد. 
«صفوان بن عیسی» کارشناس اقتصادی تونسی نیز از طرح نوسازی اقتصاد به جای اصلاحات نظری در اقتصاد تونس دفاع کرد. 
خاورم**9329**1049
مترجم: ندا بهبودی* انتشار دهنده: مریم کاظمی

انتهای پیام /* 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۱۳:۲۴
علیرضا آیت اللهی
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۷

رئیس جمهور فرانسه: به اتفاق آلمان به سوی هدف اروپای مستقل تر حرکت می کنیم

امانوئل مکرون: ما در ماه های اخیر اروپای حامی و محافظ را تقویت کردیم و می خواهیم یه طور مشترک به پیش برویم و اروپایی را درست کنیم که هماهنگ تر در قبال مهاجرت عمل کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز؛ رئیس جمهور فرانسه در جریان نشست خبری مشترک با صدراعظم آلمان گفت آنچه ما (آلمان و فرانسه) درباره اروپا به دنبال آن هستیم رسیدن به یک اتحادیه اروپا با حاکمیت و وحدت بیشتر است، اروپایی با مشخصه های بالای دموکراتیک.  
امانوئل مکرون افزود ما در ماه های اخیر همین هدف را دنبال کردیم و اروپای حامی و محافظ را تقویت کردیم و می خواهیم یه طور مشترک به پیش برویم و اروپایی را درست کنیم که هماهنگ تر در قبال مهاجرت عمل کند، اروپایی که در زمینه دفاعی خودکفاتر است، همین طور در حوزه های دیجیتال، زیست محیطی، در باب موضوعات سرمایه گذاری و اقتصادی و توسعه خودکفاتر و مستقل تر باشد. وقتی ما درباره این اهداف اشتراک نظر داشته باشیم راهکارهای رسیدن به آنها را نیز راه اندازی می کنیم.

00:0001:57


رئیس جمهور فرانسه که در پاریس اظهار نظر می کرد افزود فکر می کنم این هدف اهمیت دارد و درباره ابزار رسیدن به آن می توان به نتیجه رسید. ما احتیاج داریم که در قالب این سیاست های مشترک حرکت و اقدام کنیم تا به یک اروپای با حاکمیت و استقلال عمل بیشتر دست یابیم. ما نیاز داریم که برخی امور و برنامه های مربوط به منطقه پولی یورو را به نتیجه برسانیم و در این راستا باید همگرایی اقتصادی بیشتری را ایجاد کنیم و در این زمینه هم اکنون و در ماه های آینده به شیوه های اجرایی آن می اندیشیم تا برنامه های کوتاه مدت و میان مدت و درازمدت را تدوین کنیم تا به اهداف اعلام شده برسیم. 
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز در ادامه افزود درک من از سخنرانی رئیس جمهور ( فرانسه) در سوربون عبارت است از یک طرح بزرگ درباره آن چیزی که برای اروپا و در اروپا نیاز هست، اروپایی با اعتماد به نفس، اروپایی که اعتماد برانگیز و رضایت بخش برای شهروندانش خواهد بود. در این زمینه هیچ اختلافی بین ما درباره این اهداف نیست. ما اروپایی می خواهیم که سیاست خارجی مشترک داشته باشم، دارای دیدگاه ها راهبردی مشترک باشد، سیاست توسعه مشترک، سیاست دفاعی مشترک، و اروپایی که از نظر اقتصادی قوی باشد و بتواند خیلی سریع تر و قطعی تر درباره سرمایه گذاری های راهبردی تصمیم بگیرد بالاخص در حوزه تبدیل دیجیتال؛ زمینه های زیادی هستند که آلمان و فرانسه می توانند در آنها به جلو حرکت کنند. به عنوان مثال وضع یک مالیات مشترک برای شرکت ها بر پایه مالیاتی مشترک؛ وقتی واکنش برخی کشورها را مشاهده می کنیم به این نتیجه می رسیم که این طرح چقدر فوریت دارد و برای این هدف باید یک منطقه یوروی باثبات و همینطور حافظت مطمئن از مرزها، و همه اینها به سیاست کمک های توسعه ای ما مربوط می شود. 
مرکل افزود دو تحول در گذشته در اروپا اتفاق افتاده است که به اندازه کافی اروپا را ایمن نکرده است. اینها تحولاتی اساسی بود مانند پول مشترک و گردش آزاد در متن اتحادیه اروپا؛ اما مشکل ایمنی مرزهای اتحادیه اروپا به طور کامل مرتفع نشده است و امروز ما باید با سیاست هایی مانند سیاست مشترک در باب اعطای حق پناهندگی، به این موضوع واکنش نشان دهیم و از مرزهایمان محافظت کنیم؛ واقعیت این است که منطقه یورو برای بحران های جهانی آماده نبوده است و ما در بخش های مختلف کار می کنیم مانند اتحاد بانکی و خلاصه همه کارهایی که به همگرایی اقتصادی اروپا کمک می کند و منطقه یوروی مستحکمی داشته باشیم. چندین سال پیش ژاک دولور گفت برای داشتن پول واحد مستحکم سیاست مالی مشترک کافی نیست و باید همگرایی اقتصادی نیز اتفاق بیفتد، باید مزیت رقابتی داشت و درباره همه اینها و تا ماه مارس گفتگو می کنیم و اسناد و مدارک اولیه را آماده می کنیم تا درباره مسائل و موضوعات با حاشیه مانور مناسب با فرانسه رایزنی کنیم تا به یک توافق مشترک برسیم و مطمئن هستم که این مهم متحقق خواهد شد. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۱۳:۱۷
علیرضا آیت اللهی

پیشنهاد وزیر خارجه انگلیس برای احداث پل ارتباطی با فرانسه

لندن - ایرنا - منابع انگلیسی روز جمعه گزارش دادند که بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس به امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه پیشنهاد کرده به‌منظور افزایش ارتباطات حمل‌ونقلی میان دو کشور در دوره پسا برگزیت، پلی ارتباطی بر فراز کانال مانش احداث شود.

به گزارش ایرنا، گاردین در گزارشی نوشت: بوریس جانسون این پیشنهاد را در جریان نشست دیروز رهبران انگلیس و فرانسه در شهر سندهرست انگلیس مطرح ساخته و گفته است: انگلیس و فرانسه جزو بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان هستند، اما فقط از طریق تونل راه‌آهن به یکدیگر متصل هستند.
به گفته این روزنامه انگلیسی، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز از این طرح استقبال کرده است.
پیش‌ازاین بوریس جانسون طرح احداث راه‌آهن دیگری را میان دو کشور مطرح کرده بود اما اکنون به نظر می‌رسد که طرح احداث پل ارتباطی را از صنعت عمران ژاپن الهام گرفته است.
او پیشتر، زمانی که شهردار لندن بود تل کابینی را در شرق لندن بر فراز رودخانه تایمز با حمایت مالی شرکت هواپیمایی امارات به ارزش 60 میلیون پوند احداث کرد، اما با استقبال زیادی از سوی مردم پایتخت و گردشگران مواجه نشد.
جانسون شامگاه گذشته تصویری از خود در کنار امانوئل مکرون را منتشر کرد و نوشت: گروهی از کارشناسان دو کشور قرار است در رابطه با پروژه های بزرگ با یکدیگر گفت وگو کنند. موفقیت اقتصادی ما به زیرساخت های خوب و روابط مطلوب بستگی دارد.
رئیس‌جمهوری فرانسه بعدازظهر دیروز (پنجشنبه) به‌وقت محلی برای دیدار با ترزا می نخست‌وزیر انگلیس و شرکت در نشست سران دو کشور در انگلیس وارد لندن شد.
در جریان این ملاقات طرفین در رابطه با مجموعه‌ای از مسائل دوجانبه با محور گسترش همکاری‌های امنیتی گفت‌وگو کردند.
اروپام ** هـ ن **3404**انتشار: محسن اسماعیلی

انتهای پیام /* 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۰۸:۴۵
علیرضا آیت اللهی
شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۶، ۰۸:۴۳ ق.ظ

حمله زندانیان به پلیس فرانسه


تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۲

حمله زندانیان به پلیس فرانسه

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، 3 تن از زندانیان زندان بورگو در جزیره کورس در جنوب فرانسه با حمله به افسران زندان؛ 2 تن از آنها را به شدت زخمی کردند که حال یکی از افسران پلیس زندان وخیم گزارش شده است.  منابع پلیس فرانسه اعلام کردند یکی از 3 زندانی مهاجم، دارای سابقه تروریستی بوده است.

هفته گذشته نیز یک زندانی آلمانی الاصل عضو القاعده در شمال فرانسه به 2 تن از زندانبانان حمله کرد. این اتفاق آغازی بر اعتراضات گسترده سندیکاها، نیروهای پلیس، افسران و ماموران زندان در سراسر فرانسه شده است که خواستار افزایش نیروهای امنیتی و تجهیزات و امکانات زندانها هستند.

در آخرین مورد که همچنان ادامه دارد وضعیت زندان فلوری مقوژی به عنوان بزرگترین زندان اروپا در حومه جنوبی پاریس به علت اعتصات کارکنان و پلیس زندان همچنان نابسامان گزارش می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۰۸:۴۳
علیرضا آیت اللهی

توافق فرانسه وانگلیس برای افزایش تدابیرامنیتی درمرزها

تسنیم : نخست وزیر بریتانیا از توافق نهایی با فرانسه برای افزایش تدابیر امنیتی جدید در مرزهای دو کشور خبر داده است.

ترزا می نخست وزیر بریتانیا روز پنجشنبه در سخنانی تاکید کرد: بریتانیا حمایت خود از بازرسی های مرزی در خاک فرانسه را با سرمایه گذاری های بیشتر، گسترش خواهد داد.

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه و ترزا می نخست وزیر بریتانیا عصر پنجشنبه سی و پنجمین نشست مشترک فرانسه و بریتانیا را منطقه سندهورست در خارج از لندن برگزار کرده اند. این نخستین سفر رسمی ماکرون به بریتانیا از زمان به قدرت رسیدن به شمار می رود.

ترزا می در کنفرانس خبری مشترک با ماکرون تاکید کرد: بریتانیا و فرانسه زیرساخت های امنیتی در اردوگاه کاله واقع در شمال فرانسه را تقویت خواهند کرد و سرمایه گذاری های جدید مرزهای دو کشور را امن تر می کند.

مقام های رسمی اعلام کردند که بریتانیا ۴۴.۵ میلیون پوند برای ایجاد موانع جدید، نصب دور بین های مداربسته و فناوری های شناسایی در کاله و سایر بنادر هزینه خواهد کرد.

این پول برای دور کردن مهاجران از بنادر فرانسه و بریتانیا هزینه خواهد شد تا مانع از تشکیل اردوگاه های مهاجران دیگری شبیه اردوگاه کاله شود. این اردوگاه در سال ۲۰۱۶ میلادی برچیده شده است.

ترزا می تاکید کرد که رهبران دو کشور به توافقنامه مرزی قبلی دو کشور پایبند هستند. روابط بین بریتانیا و فرانسه فراتر از همکاری های دفاعی و امنیتی است و پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز این همکاری ها ادامه خواهد یافت.

ماکرون نیز در سخنانی گفت: پیمان جدید مرزی کودکان بدون همراه را پوشش خواهد داد و زمان صرف شده برای سر و سامان دادن به این موارد را کاهش می دهد. توافقنامه جدید یک رویکرد انسانی تر برای کنترل مرزی را تضمین خواهد کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۶ ، ۰۸:۴۰
علیرضا آیت اللهی

گزارش خبرگزاری فرانسه از خشونت‌های قبیله‌ای در بصره

شفقنا- خبرگزاری فرانسه در یادداشتی به درگیری‌ها و خشونت‌های قبیله‌ای در شهر شیعه‌نشین بصره در جنوب عراق پرداخته است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، خبرگزاری فرانسه نوشته: در پی گسیل عمده نیروهای نظامی و شبه‌نظامی از بصره به سمت مناطق شمالی برای درگیری با داعش، نوعی کمبود امنیت در این شهر دیده می‌شود که نهایتاً باعث تشدید بی‌نظمی، بی‌قانونی و هرج‌ومرج در این شهر بزرگ شده است. قبایل مختلف به راحتی خیابان‌ها و محلات بصره را عرصه تاخت‌وتاز خود قرار داده و به هیچ قانونی پایبند نیستند.

این خشونت‌ها باعث تعطیلی کسب و کار در بصره شده و حتی شرکت‌های خارجی فعال در حوزه نفت و گاز نیز تهدید کرده‌اند این شهر را ترک خواهند کرد.

خبر اصلی را در خبرگزاری فرانسه ببینید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ دی ۹۶ ، ۱۵:۰۱
علیرضا آیت اللهی