فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

فرانسه . ایران . مسلمانان : فام

روابط میان فرانسه و مسلمانانِ جهان ؛ و فرانسه با ایران و ایرانیان

این سایت بیشتر به روابط اقتصادی و سیاسی ایران و فرانسه درسالهای 1394 ، 1395 ، 1396 و 1397هجری خورشیدی اختصاص یافته است . مسلما" مسؤولان گرامی ، مدیران آگاه ، و دانش پژوهان ارجمند توقع ندارند که ما تمام استعداد اطلاعاتی ، و تحلیل و تفسیر های خود را طی این نمایه گونه کروولوژیک بیاوریم ؛ گرچه اخباری مشروح تر و به تفصیل با مکمل هائی تحلیلی و تفسیری در سوابق دویست ساله ، و امور و مسائل موجود ، نزد ما محفوظ می باشند ؛ و در صورت ضرورت ، و نه به صورتی سوداگرانه و فروش اطلاعات خام ، به متقاضیان شایسته ی امر ارائه خواهند گردید .
Alireza Ayatollahiعلیرضا آیت اللهی با قریب به هشت سال تحصیلات عمرانی - اقتصادی - اجتماعی - فرهنگی در دوره های کارشناسی - کارشناسی ارشد - و دکتری در فرانسه ؛ پژوهشگر و استاد سابق دانشگاهها ، استاد سابق پژوهشهای بازرگانی ، و دبیرسابق پژوهشی در سازمان مدیریت ، با قریب به پنجاه سال مطالعه در باره فرانسه - ایران ؛ و روابط بین این دو کشور ؛ هم اکنون هفتاد و سه ساله ، و بازنشسته است .
پیوندها

سه شنبه 15 تیر 1395 - 00:01:28 | 

ورود شورای رقابت به قراردادهای جدید خودروسازان با شرکای فرانسوی

 فرانسوی‌ها در حالی شریک اصلی خودروسازان ایرانی شدند که قراردادهای جدید آنها با شرکای ایرانی با ابهامات زیادی مواجه است و هیچ تضمینی برای داخلی‌سازی‌ ۴۰ درصدی یا صادرات ۳۰ درصدی خودروهای تولید مشترک وجود ندارد.

با رضا شیوا رئیس شورای رقابت گفت‌وگو کرده‌ایم.

بازهم خودروسازان فرانسوی شرکای اصلی همتایان ایرانی خود شدند، رویکرد شورای رقابت چیست؟

اگر شرایط به‌گونه‌ای باشد که خودروسازان ایرانی برای همکاری با شرکای خارجی حق انتخاب‌های زیادی داشته باشند، بهتر است که بازهم به سراغ شرکای فرانسوی قبلی که سابقه خوبی در ایران ندارند نرویم اما اکنون ما حق انتخاب چندانی برای شرکای خودروساز نداریم و از سوی دیگر سطح فناوری ساخت خودرو در کشورمان خیلی پایین بوده و شاید حدود 20تا 30سال از فناوری روز ساخت خودرو در دنیا عقب‌تر هستیم.

آیا انعقاد قرارداد جداگانه دو شرکت مشترک پژو- سیتروئن با ایران خودرو و سایپا برای تولید خودرو با پلت فرم‌های یکسان مطابق با قانون رقابت است؟

هنوز مذاکرات خودروسازان ایرانی با رنو و پژو- سیتروئن فرانسه نهایی نشده اما اینکه 2شرکت عضو یک جوینت وینچر(پژو- سیتروئن) به‌طور جداگانه با ایران خودرو و سایپا برای تولید خودرو روی یک پلت فرم مشترک، قرارداد منعقد کنند، چندان موجه نخواهد بود. شورای رقابت منتظر است تا در نهایت ببیند قراردادهای خودروسازان فرانسوی مانند رنو و پژو - سیتروئن با شرکای ایرانی چگونه منعقد خواهد شد.

بر این‌اساس نسخه‌ای از قرارداد جدید ایران خودرو و پژو را می‌خواهیم و با انجام کار کارشناسی، اگر قراردادهای جدید فرانسوی‌ها با خودروسازان ایرانی مطابق قانون رقابت نبوده و منجر به شکل‌گیری تولید و بازار رقابتی خودرو نمی‌شود، یا قراردادهای برخی برندهای خودروساز فرانسوی مانند پژو- سیتروئن که از یک برند نشات گرفته، به‌طور جداگانه با ایران خودرو و سایپا قرارداده بسته‌است، نظارت شورای رقابت بر عملکرد این خودروسازان در چارچوب قراردادهای جدید به‌عنوان انحصارگر را اعمال می‌کنیم.

اکنون سهم خودروهای پژو در سبد محصولات ایران خودرو بیش از 70درصد است، آیا افزایش این سهم با قرارداد جدید، منجر به بازار انحصاری این خودروها نمی‌شود؟

اگر محصولات عرضه شده توسط پژوی فرانسه یا هر خودروساز دیگر در بازار قابل رقابت باشد، مشکلی از نظر سهم بازار نخواهیم داشت اما درصورتی که شرایط عرضه خودروهای مشترک تولید شده در چارچوب قراردادهای جدید همانند خودروهای کنونی پژو باشد، قطعا مشمول تعیین ضوابط قیمت‌گذاری و نظارت شورای رقابت خواهد بود.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۲۱
علیرضا آیت اللهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی